Is padel een hype of wordt het toch een blijver?

7 juni 2022
Auteur: Tim

Waarschijnlijk heb je weleens van padel gehoord. Ook als je niet zeker weet wat voor sport het is. Want de laatste jaren heeft het veel aan populariteit gewonnen in Nederland. Maar wat is padel nu precies en is het gewoon een hype of wordt het iets blijvends?

Wat is padel?

Als je niet weet wat padel is, loont het de moeite om je erin te verdiepen, want het is een sport die heel erg leuk en verrassend is om te doen. Je kan padel eigenlijk zien als een soort mix tussen tennis en squash. Het is namelijk een spel waarbij een bal over een net gespeeld dient te worden met behulp van de wanden. Het draait dus eigenlijk meer om strategie dan om kracht. Om die reden is het geschikt voor vrijwel iedereen. Padel wordt ook vrijwel altijd gespeeld met vier personen (al kan het ook 1 tegen 1) en je hebt een padelracket en een padelbal nodig.

De puntentelling verloopt hetzelfde als bij tennis. Als je zelf nog nooit padel hebt gespeeld, is het misschien een beetje moeilijk om je er iets bij voor te stellen. Maar eens je het uitgeprobeerd hebt, krijg je het snel onder de knie. En als je het eenmaal onder de knie hebt, wordt het verslavend leuk om te doen. Iedereen zou het dus zeker eens uitgeprobeerd moeten hebben!

Voor wie is padel geschikt?

Padel is niet zo'n moeilijke sport. Daarom is het geschikt voor vrijwel iedereen, of je nu een ervaren sporter bent of niet. Als je houdt van squash en/of tennis is de kans erg groot dat je de sport leuk vindt en loont het de moeite om eens uit te proberen. Maar ook als je nog nooit tennis gespeeld hebt, kan je het beoefenen, want je leert het erg snel.

Padel is daarnaast geschikt voor iedere leeftijd en kan ook vooral een bijzonder aangename activiteit zijn voor wie graag samen met vrienden of kennissen sport. Het is namelijk een hele sociale bezigheid die de band versterkt!

Waarom padel zo populair is

Padel heeft de laatste jaren aan populariteit gewonnen en dat is niet zomaar, wan het is ontzettend leuk om te doen. Het grootste succes heeft de sport echter te danken aan het gemak waarop je het leert. Je hoeft namelijk helemaal geen ervaren sporter te zijn om te kunnen padellen, want het is erg eenvoudig. Het is ook een sport die geschikt is voor ieder seizoen, omdat je het zowel binnen als buiten kan spelen.

Omdat padel een stukje minder moeilijk is dan tennissen, is het voor velen het ideale alternatief. Een andere belangrijke reden voor het succes van padellen is het sociale aspect. Het is namelijk een sport die met vier personen tegelijkertijd wordt beoefend. Dat maakt het extra leuk!

Hoe groot is de kans dat padel populair blijft?

Als iemand die fervent padelt, kan ik mij moeilijk inbeelden dat de leuke sport ooit zal verdwijnen. Ik merk ook dat padel de laatste jaren heel veel ter sprake komt, zowel in mijn dichte omgeving als in de media. Het is zelfs zo dat het één van de snelst groeiende sporten ter wereld is. Momenteel zijn er dan ook maar liefst meer dan 20 miljoen spelers wereldwijd en daar komen er binnenkort gegarandeerd nog heel veel bij.

Omdat padel een erg verslavende sport is, is de kans erg klein dat het ooit verdwijnt. Momenteel zijn er ongeveer 500 padelbanen op 200 verschillende locaties, alleen al in Nederland. En er wordt verwacht dat er in 2024, 1.100 padelbanen op ongeveer 400 locaties te vinden zullen zijn. Het is dus heel duidelijk dat padel een blijver wordt!

Recente aanbiedingen
MobileMobile

Wellicht ook interessant om te lezen..

6 april 2023
Padel 1 tegen 1 spelen: hoe doe je dat?

Ben je klaar om jezelf uit te dagen en een-op-een te spelen in padel? Als je al bekend bent met ...

Lees verder >
17 maart 2023
Beste roze padelrackets: welke zijn een must-have voor vrouwelijke spelers?

Ben jij als vrouwelijke padelliefhebber op zoek naar een nieuwe padelracket? En ben je ook nog eens fan van de ...

Lees verder >
27 december 2022
Padel en voeding: wat moet je eten voor en na een padelwedstrijd?

Padel is een intensief en uitdagend spel dat veel van je lichaam vraagt. Het is daarom belangrijk om goed te ...

Lees verder >
© 2022 Padelfans.nl

crossmenu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap