De beste Dunlop padelrackets: onze 3 favorieten

29 juni 2021
Auteur: Tim
Meer info
€71,95
Meer info
Meer info

Dunlop blijft niet bij de pakken zitten als het aankomt om padelrackets te ontwerpen. Drie profspelers zijn bovendien verbonden aan het merk waaronder Juani Mieres. Wat bij de Dunlop padelracket vooral opvalt is de zogenaamde brug. Dit is het gedeelte tussen de grip en het racketblad. Daarnaast is er ook heel veel aandacht besteed aan de vormgeving. Het design is nu strakker in vergelijking met de eerder ontworpen versies.

Dunlop heeft een hele reputatie hoog te houden. Het toonaangevende merk staat er immers om bekend de kwaliteitsnorm hoog in het vaandel te dragen. Daarnaast valt op dat vlak de kwaliteit/prijsverhouding enorm op. Een Dunlop padelracket kost vaak minder dan 100 euro, tenzij je een door de wol geverfde competitiespeler bent die hogere eisen vooropstelt.

Hoe kies je een Dunlop padelracket?

Als je een Dunlop padelracket aanschaft zal je eerst moeten bekijken welke vorm je voorkeur wegdraagt. Volgende racketvormen zijn het meest populair.

Ronde vorm
Dit is het meest geschikt voor beginnende padelspelers. Het racket heeft een groter oppervlak dan de andere rackets. Het is het ook meest handig in gebruik.

Druppelvorm
Een druppelvormig racket wordt gekenmerkt door een grotere balans in het epicentrum van het racket. Op die manier sla je sneller met het racket. Leent zich uitstekend voor de meer gevorderde spelers.

Diamantvorm
Dit rackettype is vooral ontworpen voor professionele padelspelers. In heel veel gevallen kunnen beginners niet met dit racket omspringen en wordt het ook afgeraden voor deze doelgroep.

Welke balans past het beste?

Een andere belangrijke keuze die je moet maken, is welke balans het beste bij je past. Je hebt volgende opties.

Hoge balans
Dit betekent dat het gewicht van de Dunlop padelracket dicht bij de kop van het racket zit. Het racket voelt hierdoor zwaarder aan. Het grote voordeel is dat je met meer kracht kunt uithalen.

Midden balans
Het gewicht van een midden balans ligt dichter bij het handvat. Op die manier wordt voor optimale wendbaarheid gezorgd. Het is een handig rackettype voor de recreatieve spelers die hun polsen willen sparen en die meer controle van het racket nastreven.

Lage balans
Het gewicht van het racket ligt een stuk naar onder. Het biedt meer controle tijdens een wedstrijd. Zeker voor beginners is dat de meest geschikte balans en schaaf je je techniek stap per stap bij.

Het gewicht van het padelracket

Wanneer je bovenstaande parameters zorgvuldig hebt gewikt en gewogen, zal je moeten nadenken over het gewicht van het padelracket. Streef volgende gulden regel na.

Het meest verstandige is dat je als beginnen padelspeler kiest voor een lichter racket om de eenvoudige reden dat je meer controle hebt tijdens het wisselen van slagen. Als je al een beetje ervaring hebt met de padelsport, is een zwaarder racket de beste keuze.

Door deze keuze te maken kan je de ballen iets harder slaan dan een racket die licht is. Tijdens het kiezen van het racketgewicht mag je ook niet de leeftijd, het geslacht of vaardigheidsniveau uit het oog verliezen.

Het gewicht van een zwaar racket bedraagt 390 gram, het gewicht van een licht racket schommelt rond de 340 gram. De laatste keuze die je moet maken is of je de voorkeur geeft aan een zachte of een harde padelracket.

Zacht padelracket
Deze rackets zorgen voor meer kracht bij het slaan en hebben een grote elasticiteit. Het grootste nadeel is dat je minder controle hebt over de bal tijdens het partijtje padelen. Qua duurzaamheid gaan zachte rackets minder lang mee en moet je vlugger vervangen.

Hard padelracket
Het harde racket heeft alles in huis, zowel controle als kracht. Het nadeel is dat dit soort racket niet meteen inzetbaar is voor beginnende padelspelers. Het hangt dus een beetje af wat je zoekt in een racket en van je persoonlijk spelniveau.

Het beste is om eerst de padelracket even uit te testen zodat je meteen ervaart welk racket het beste bij je persoonlijke wensen past. Dat is immers voor elke padelspeler verschillend.

Beste padelrackets van Dunlop: onze 3 favorieten

Dunlop Express Blue 2021 Padel Racket

Dunlop Express Blue 2021 Padel Racket

Eigenschappen:
Beschikbaar in geel en blauw
Geschikt voor geavanceerde spelers
Bladvorm: druppelvormig
Richtprijs: €99,95
Bekijk het Dunlop Express Blue 2021 Padel Racket

De Express blue padelracket van Dunlop is een veelzijdig racket dat vooral ontworpen is voor de speler die op jacht is naar een uitgebalanceerd Dunlop padelracket, ondersteund door technologie die je prestaties drastisch verbeteren.

Het wordt vooral aangeraden voor spelers met een gemiddeld niveau en die sportieve ambities koesteren. Het Dunlop padelracket biedt een garantie tussen kracht en balans.

Het racket is vervaardigd uit een oversized hybride mal en is vederlicht. Het gewicht bedraagt tussen 360 en 375 gram. Het voelt overigens heel comfortabel aan.

Het racket heeft een ruwe schuurpapier laag
Ideaal voor de speler met een gemiddeld niveau
Het racket zorgt voor een goed evenwicht tussen kracht en balans
Minder geschikt voor de beginnende padelbeoefenaar
Dunlop ROCKET

Dunlop ROCKET Padelracket

Eigenschappen:
Padelracket met grote controle
Geschikt voor beginners en gevorderden
Bladvorm: rondvormig
Richtprijs: €79,95
Bekijk het Dunlop ROCKET Padelracket

Net als bij de rode versie, biedt dit groene Dunlop ROCKET padelracket je bijzonder veel controle. Voor iemand die zijn eerste voetstappen zet in de padelsport is dit een uiterst geschikt Dunlop racket. Ook voor spelers die al langer in het padelcircuit meedraaien, is dit een uitmuntende keuze.

Het is een publiek geheim dat Dunlop ervoor bekend staat voor het mooie design van de padelrackets en de duurzame kwaliteit. Voor het modeltype Rocket is dit niet anders. Het racket heeft een lage balans door de vorm die rond is en door de EVA rubber in de kern van het racket, waardoor je meer controle krijgt.

Met dit racket kan je de bal nauwkeurig sturen waar je zelf wil. Het gewicht is 360 gram wat vrij licht is voor een Dunlop padelracket.

Het mooie ontworpen deseign van het Dunlop padelracket
Het gewicht is slechts 360 gram
Uiterst geschikt voor beginnende padelspelers die hun eerste voetstappen zetten
Niet geschikt voor de echte competitiespelers
Dunlop Omega Tour Yellow Fluor Padelracket

Dunlop Omega Tour Padelracket

Eigenschappen:
Padelracket met grote controle
Geschikt voor recreatieve spelers
Bladvorm: rondvormig
Richtprijs: €69,99
Bekijk het Dunlop Omega Tour Padelracket

De Omega Tour Yellow Fluor Dunlop racket is speciaal gemaakt voor de meer recreatieve spelers die voor het eerst een balletje willen slaan. Het frame bestaat uit ultra soft graphite. Het ronde blad onderscheidt zich van andere padelrackets door de parallelle boringen waardoor er extra controle wordt gecreëerd.

De balans wordt beschouwd als medium. Dit houdt in dat je als speler veel controle hebt over het Dunlop padelracket. Het gewicht ligt aan de lage kant met 360 gram. Ideaal voor de beginnende padelspeler die wil kennismaken met deze hype sport.

Het Dunlop padelracket heeft een ronde vorm wat de balans bevordert
Het is uiterst geschikt voor de beginnende speler die kennis wil maken met de padelsport
Je hebt heel veel controle over het padelracket
Niet geschikt voor een gevorderde speler
Recente aanbiedingen
MobileMobile

Wellicht ook interessant om te lezen..

21 oktober 2021
Padel spelen in de regen: wat je moet weten voordat je gaat spelen

Padel spelen in de regen is niet zo gemakkelijk als het lijkt! Als je padel speelt in de regen, is ...

Lees verder >
12 juli 2021
Padelblessures: wat zijn de meest voorkomende blessures bij padel?

Hoewel padel geen contactsport is, zijn er toch risico's op verwondingen door vallen of slechte bewegingen. Afhankelijk van het soort ...

Lees verder >
8 juli 2021
Waar komt padel vandaan? Hoe is padel ontstaan?

De geschiedenis van Padel heeft vele "wendingen" door verschillende landen met zich meegebracht, hoewel Mexico, Spanje en Argentinië de weg ...

Lees verder >
© 2021 Padelfans.nl

crossmenu
Copy link
Powered by Social Snap