De beste padelballen: onze top-3

7 juni 2021
Auteur: Tim

Na schoenen en een racket heb je uiteraard als speler ook een padelbal nodig. Die heeft wel een uitzicht van een tennisbal, maar daar houdt ook elke vergelijking mee op. Het kiezen van een padelbal lijkt misschien niet zo moeilijk, maar toch heb je verschillende soorten ballen waar je uit moet kiezen.

Om er achter te komen welke padelbal perfect bij je past, zal je je eerst de vraag moeten stellen hoe vaak je padelt, op welke court en op welk niveau je speelt.

NP Sports

Wil jij ook dat jouw padelballen goed blijven stuiteren? Dan is deze padelballen drukregelaar van NP Sports wat voor jou! Verleng de levensduur en behoud optimale prestaties van je padelballen met onze geavanceerde drukregelaar. Optimale drukbehoud: Onze drukregelaar zorgt ervoor dat de...

€34,95
Meer info
Renewaball

3 pressurised padel balls. All court. Organic felt (wool, cotton), woven. Packed in a recyclable pressurised package. FIP Approved FEP Approved

€17,25
Meer info
Dunlop

Dunlop Padelballen Pro -Box 24stEen tube van drie ballen, speciaal ontwikkeld voor padel. De exclusieve kern en hoogwaardige synthetische vilt zorgen voor een uitstekende kwaliteit en uitzonderlijke duurzaamheid. Een snellere vlucht en hogere stuit dan de klassieke Dunlop Padel-bal maken de Pro...

€8,49
Meer info
Head

Head Padelballen Pro S (3 ballen) Gebaseerd op de HEAD Padel Pro, de bekendste bal van de professionele World Padel Tour, ontwikkelde HEAD samen met Padel pro-spelers de nieuwe HEAD Padel Pro S bal. Deze snelheidsverhogende versie van de HEAD Padel Pro is ook de Official Ball of the World Padel...

€12,95
Meer info

Hoogwaardige padel set voor optimale prestaties Verhoog je spel met de Head Padel Pro S padelballen en witte overgrip set. Deze combinatie is speciaal samengesteld voor zowel beginnende als ervaren padelspelers die op zoek zijn naar kwaliteit en duurzaamheid. Kenmerken: Professionele kwaliteit...

€25,95
Meer info

Met welke padelbal train je het beste?

De beste padelballen heb je in verschillende soorten en maten. Het baltype beïnvloedt immers het padelspel. Wanneer je met de regelmaat van een klok tijdens je trainingen met een set ballen speelt die anders zijn dan wedstrijdballen, dan kan je je eigen in nesten brengen tijdens een wedstrijd. Niet elke padelbal is even veerkrachtig en even snel. Daarom moet je vaak aanpassen aan een bal.

Zijn alleen maar gele ballen toegelaten of niet?

Wanneer je van plan bent om in de toekomst competitiewedstrijden te gaan spelen, dan ben je verplicht om met witte of gele ballen te spelen. Het is aan te raden om gele ballen hiervoor te gebruiken omdat je ze beter ziet tussen de witte lijnen op de court. Maar in principe kan je een padelbal in verschillende kleuren kopen: geel, oranje, rood en zelfs roze. Ondanks die kleursoorten wordt meestal met de standaard kleur geel of wit gekaatst.

Hoe lang gaat een padelbal mee?

Dat valt wel een beetje tegen. Na een tijdje verliest zo een padelbal druk en verminderen de prestaties zienderogen. Na één wedstrijd mag je er op rekenen dat de ballen een kwart aan druk verliezen waardoor ze minder stuiteren.

Officieel wordt beweerd dat de ballen zo ongeveer 2 weken meegaan. Voor beginnende padelbeoefenaars zou dit inhouden dat je de ballen 2 of 3 keer kunt gebruiken voor ze niet meer in optimale omstandigheden presteren.

Waarom zijn padelballen maar een kort leven beschoren?

Wanneer je de nieuwe bus padelballen wil openen, hoor je een terugkerend geluid: het 'sis' geruis zoals dat het geval is bij een ratelende slang. Dit komt omdat de vaak geperste lucht uit de bus verdwijnt. Padelballen worden meestal verkocht in een onder druk gezette bus. De fabrikanten van ballen vullen lucht bij om de ballen niet leeg laten te lopen.

Dezelfde methode werd trouwens al eerder bij tennisballen toegepast. Misschien zal je je afvragen waarom ballen zo vlug druk verliezen? Dit heeft te maken hoe ballen worden geproduceerd en de manier waarop ze worden gebruikt. Hoogte, vocht, temperatuur, de wijze van spelen en de baanoppervlakte beïnvloeden allemaal de levensduur van de bal.

De padelbal tijdens een wedstrijd

Over het algemeen worden bijna altijd nieuwe ballen gebruikt bij wedstrijden. Op die manier is iedereen gelijk voor de wet. Het grote nadeel is wel dat de prijs begint op te lopen wanneer je om de haverklap ballen moet gaan aankopen. Als je veel wedstrijden speelt, kan je best tijdens een actie in één keer een groot aantal ballen kopen om de kosten te drukken.

Op een grote hoeveelheid vind je vaak kortingen terug in de sportwinkels in de buurt of discountprijzen op een webshop. Heel veel padelclubs kopen ook in groep aan om de kostprijs van de padelballen laag te houden.

Het kopen van een drukkoker als alternatieve oplossing

Gelukkig bestaat er een meer goedkope en milieubewuste oplossing dan elke keer opnieuw ballen aan te schaffen. Die juiste alternatieve oplossing heet drukkoker. Dit is een bus waarin je padelballen bewaart. Het is eigenlijk hetzelfde concept als de druk in een bus die je kent bij nieuwe ballen.

Na verloop van tijd krijgen de ballen de oorspronkelijke druk terug zodat het stuiteren opnieuw terugkomt. Na 9 keer zou je je geld terug hebben verdiend met de aankoop van een drukkoker. Of je koopt één drukkoker aan met verschillende spelers.

Beste padelballen: onze 3 favorieten

Adidas Speed RX Padelballen

Adidas Speed RX padelballen

Eigenschappen:
Zeer duurzame padelbal
Perfecte bal voor een snel padelspel
Verkrijgbaar in geel
Richtprijs: €12,99 (per set van 3)
Bekijk de Adidas Speed RX padelballen

De Speed RX paddelballen van Adidas zijn zo ontworpen om te voldoen aan de eisen van padel. Deze ballen tillen stuiterniveau en snelheid naar een ongeëvenaard niveau waardoor je nog meer speelplezier krijgt. De compacte kern die bestaat uit rubber en gecombineerd met vederlicht vilt, maakt dat de levensduur van de bal langer wordt.

Ook aan duurzaamheid heeft Adidas bij het ontwikkelen van deze padelbal gedacht. Per verpakking worden standaard 3 ballen meegeleverd. De bal is heel robuust, zeer veerkrachtig en is een vrij lang leven beschoren.

Het stuiterniveau en snelheid ligt vrij hoog
Bal is vervaardigd met rubber, in combinatie met vederlicht vilt
Adidas besteedt heel veel aandacht aan duurzaamheid
Ballen zijn heel snel en minder geschikt voor beginnende padelspelers
SIUX Match Pro Padelballen

SIUX Match Pro Padelballen

Eigenschappen:
Uitstekende bal voor outdoor padel
Zeer goed stuitende ballen
Duurzame padelbal
Richtprijs: €19,99 (per set van 6)
Bekijk de SIUX Match Pro padelballen

De padelballen Match Pro van fabrikant Siux beantwoordt aan alle regels van de padelsport. Ze zijn uiterst geschikt om buiten te spelen in alle weersomstandigheden en in alle jaargetijden. Dit blik ballen telt 3 stuks die speciaal zijn ontworpen met een versterkte kern van hoogwaardig materiaal dat uit rubber bestaat, plus een mix van viltmaterialen. De verpakking bestaat uit 2 blikken met in totaal 2 blikken met 3 ballen.

Vervaardigd van hoogwaardig rubber materiaal, aangevuld met een mengsel van bestanddelen met vilt
De padelbal is vooral geschikt om buiten te spelen
Trotseert alle weersomstandigheden
Vooral ontworpen voor buiten en minder voor indoor
Head Padel Pro S Padelballen

Head Padel Pro S padelballen

Eigenschappen:
Een geweldig snelle bal die zeer geliefd is bij gevorderde spelers
Officiële wedstrijdbal van de WPT
Kwaliteit die je mag verwachten van HEAD
Richtprijs: €14,99 (per set van 3)
Bekijk de Head Padel Pro S padelballen

De Padel Pro S van het merk Head is een uitstekende padelbal en richt zich vooral tot de professionele en meer door de wol geverfde padelspeler, die vooral op zoek is naar een snelle padelbal om zijn favoriete sport uit te oefenen. Het is vooral bedoeld om te spelen op een padelcourt zonder zand. De bal zorgt dat de snelheid verhoogd wordt. Dat is ook de hoofdreden waarom de bal Pro S wordt genoemd. De afkorting 'S' staat trouwens voor speed. In de tube zitten 3 padelballen. Deze bal wordt ook wereldwijd gebruikt in officiële internationale wedstrijden.

Speciaal ontworpen voor professionele en competitiespelers
Standaard worden 3 ballen meegeleverd
De bal haalt hoge snelheden
Niet geschikt op een court met zand
Recente aanbiedingen
MobileMobile

Wellicht ook interessant om te lezen..

6 april 2023
Padel 1 tegen 1 spelen: hoe doe je dat?

Ben je klaar om jezelf uit te dagen en een-op-een te spelen in padel? Als je al bekend bent met ...

Lees verder >
17 maart 2023
Beste roze padelrackets: welke zijn een must-have voor vrouwelijke spelers?

Ben jij als vrouwelijke padelliefhebber op zoek naar een nieuwe padelracket? En ben je ook nog eens fan van de ...

Lees verder >
27 december 2022
Padel en voeding: wat moet je eten voor en na een padelwedstrijd?

Padel is een intensief en uitdagend spel dat veel van je lichaam vraagt. Het is daarom belangrijk om goed te ...

Lees verder >
© 2022 Padelfans.nl

crossmenu