De beste padelschoenen voor mannen: onze top-3

4 juni 2021
Auteur: Tim

Schoeisel speelt een belangrijke rol voor je padeluitrusting. Voor elke speler is het superbelangrijk om de juiste padelschoen te vinden. Of je nu een beginnend groentje of een doorgewinterde padelspeler bent. Wanneer je een padelschoen wil aanschaffen, zal je een onderbouwde keuze moeten maken. Hou sowieso voor ogen dat goede sportschoenen vervelend blessureleed voorkomt.

Waarom een padelschoen kopen?

Padel is een racketsport zoals squash en tennis. Wanneer je pas je eerste voetstappen zet, ga je wellicht nog padelen op tennisschoeisel. Waarom zou je in godsnaam fonkelnieuwe sportschoenen kopen als je die al hebt? Je stelt je bovendien de vraag waarom je specifiek zo nodig een padelschoen moet kopen? Wel, het antwoord is heel eenvoudig en duidelijk. Voor padel kan je niet zomaar de eerste de beste schoenen gebruiken. Kwestie om eventuele blessures te voorkomen is het van primair belang dat je aangepast schoeisel voor deze hypesport koopt.

Voetballen doe je toch ook met voetbalschoenen

Wanneer je wil gaan voetballen, doe je voetbalschoenen met de nodige noppen aan. Om de logica te respecteren is het daarom ook aangeraden om een speciale padelschoen te gebruiken wanneer je padel speelt omdat ze hiervoor speciaal zijn gemaakt. Bij elke sportdiscipline moet je andere bewegingen doen of gaat de ondergrond helemaal anders zijn.

Tennisschoenen versus padelschoenen

Beste padelschoenen voor mannen

Vaak wordt geopperd waarom je geen tennisschoenen kunt gebruiken om te padelen. Toch zijn er belangrijke verschilpunten tussen deze modeltypes. Het grootste verschil heeft te maken met de zool van de respectievelijke schoenen. Zo zijn de zoolgroeven bij padelschoenen iets (meer) dieper dan bij tennisschoeisel. Het grootste voordeel is dat een schoen om padel te boefenen, een betere grip biedt tijdens het spelen wat de veiligheid alleen maar bevordert.

4 praktische tips bij het aanschaffen van een padelschoen

Hier volgen 4 praktische tips die een ruggensteun kunnen zijn wanneer je een padelschoen wil aanschaffen.

Tip 1: Bekijk het profiel van de zool

Zoals al eerder aangegeven, is het van enorm belang dat de schoen een stevige grip heeft. Die grip zorgt er rechtstreeks voor dat je een beveiligde controle hebt over je bewegingen en op die manier het uitglijden voorkomt. Voor padelschoenen heb je de keuze uit 3 verschillende zoolsoorten:

Gravel- of keizool
Deze zool wordt meestal ontworpen met een specifiek profiel van een visgraat. De diepe ingekerfde zigzag lijntjes zijn perfect om de grip op te vijzelen. Een padelschoen die over deze zool beschikt, bewijst vooral zijn dienst voor een ondergrond dat bestaat uit kunstgras. Wie veel belang hecht aan duurzaamheid, zit met deze zolen goed omdat het diepere profiel minder slijt.

Omnizool
Het type omnizool herken je aan de talrijke stippen die ertoe bijdragen dat je een stevige grip op de baan hebt. Dit soort zooltype is ook een stuk beterkoop. De andere kant van de medaille is dat de levensduur merkelijk korter is dan bij gravel- of keizolen. Waarom dit zoolmodel de roepnaam 'omni' meekrijgt, heeft voornamelijk te maken dat de zool van het sportschoeisel op elk ondergrond oppervlak geschikt is.

Gemengde zool
Deze zool is een mix van de omnizool en de keizool. Het is een combinatie tussen de stippen en de visgraat. Meer en meer wint dit zooltype aan populariteit bij de padelspelers omdat de ondergrondoppervlakte nauwelijks een rol van betekenis speelt.

Tip 2: Sta stevig in je schoenen

padelschoen

Het is vooral belangrijk dat je padelschoenen degelijk en stabiel zijn om te voorkomen dat je voeten naar buiten of binnen kantelen. Absoluut een aanrader is dat je naar schoenen uitkijkt die beschikken over een robuuste hielklap. Dankzij dit ondersteunend hulpstuk ga je letterlijk en figuurlijk stevig in je schoenen staan...

Tip 3: Zie dat je schoenen koopt die comfortabel zitten

Padelschoenen moeten comfortabel zitten. Dat is axioma nummer 1 dat je voor ogen moet houden. Wanneer je schoenen te hard of te flexibel zijn, ga je niet op een natuurlijke manier bewegen wat alleen maar kwetsuren veroorzaakt. Je voeten moeten uiteraard vast zitten zodat je schoeisel niet begint te schuren en verwondingen veroorzaakt. Nochtans is het aangewezen om de schoenmaat een halve maat groter te kiezen dan je gewoon bent bij je dagelijkse schoenen. Zo voorzie je kleine marges wanneer je bij het padellen intensieve verregaande bewegingen maakt.

Tip 4: Het belang van de zooldemping

Bij padelschoenen is het uiterst belangrijk dat je tijdens het sporten alle schokken kan opvangen. Maak dat je padelschoenen kiest die over een voldoende demping beschikken, zodat je gewrichten niet worden geconfronteerd met overbelasting. Padel niet wanneer je schoenen tot op de draad versleten zijn. Als de zool immers te dun wordt door slijtage, vangen de schoenen de schokken minder op. Het rechtstreeks gevolg is dat er vaak blessures op volgen. Voorkomen is uiteraard daarom beter dan te genezen.

Beste padelschoenen van 2021: onze 3 favorieten

Babolat Movea Men Padelschoen

Babolat Padelschoenen Movea Men

Eigenschappen:
Beschikt over een verstevigde hiel
Smalle pasvorm
Verkrijgbaar in rood en groen
Richtprijs: €109,99
Bekijk de Movea Man padelschoenen

Babolat was één van die toonaangevende merken die zich enkele jaren geleden specialiseerden in een padelschoen. Vooral de voorvoet, die uiterst flexibel is, mag je wel als een echte eyecatcher bestempelen. Door zoveel aandacht te besteden aan de voorvoet, zorgt de schoen ervoor dat de afzet op het mulle zand en op de synthetische ondergrond wordt verbeterd.

Daarnaast is er een goede versteviging van de hiel voorzien wat extra ondersteuning van de gewrichten met zich meebrengt. Hierdoor wordt het landen op een goede manier opgevangen. Het enige waar je moet op letten bij aankoop van deze uitstekende Babolat padelschoen is dat het sportschoeisel een smalle leest heeft.

Voor padelbeoefenaars met een brede voet of een vrij hoge wreef is deze schoen iets minder geschikt. Kijk ook uit welke noppen onder de padelschoen zit. De kleine noppen lenen zich uitstekend op kunstgras omdat ze meer grip hebben. Voor gravelcourts vormt het visgraat patroon de ideale oplossing.

Heeft een flexibele voorvoet waardoor de afzet op synthetische ondergrond of zand een stuk beter is
Er is een versteviging in de hiel voorzien
De noppen - klein of visgraatvormig - zorgen voor een betere grip op de ondergrond. Of dat nu gravel of kunstgras is, maakt weinig of niets uit
Voor spelers met een hoge wreef of die een brede voet hebben, is deze schoen minder geschikt
Drop Shot Xcellerator padelschoenen

Drop Shot padelschoenen XCELLERATOR

Eigenschappen:
Uitstekende padelschoen met veel steun
Zool beschikt over graatmotief
Deze schoen kan voor meerdere sporten gebruikt worden
Richtprijs: €99,99
Bekijk de Drop Shot Xcellerator

De Xcellerator van het bekende merk Drop Shot zit meteen als gegoten bij padelspelers. Het is een sportschoen die zich makkelijk aanpast aan de voeten van padelspelers. Dit komt omdat de schoenen over een stevige dikke rubber zool beschikken die uitstekend zorgt voor voldoende grip en demping. Het materiaal aan de buitenkant is vervaardigd uit polyurethaan - microfiber.

Daarnaast is de binnenzijde van deze padelschoenen gemaakt van ademend 'mesh'. De zool zelf bestaat uit koolstof coating. Dankzij deze bekleding zal je nooit last krijgen van zweetvoeten. De sportschoen is niet alleen te gebruiken tijdens de padelsport, maar kan ook voor andere sporttakken zijn diensten bewijzen.

De padelschoen is voorzien van een robuust stevig rubberen zool
De active coating koolstof zorgt dat je geen zweetvoeten krijgt
Het materiaal aan de buitenkant bestaat uit polyurethaan
Is vooral bedoeld als tapijtschoen en minder voor andere ondergronden
Bullpadel Hack Hybrid Fly padelschoenen

Bullpadel Hack Hybrid Fly padelschoen

Eigenschappen:
Verkrijgbaar in een heleboel kleuren
Een uitstekende schoen met veel demping
Deze schoen is geïnspireerd door padelkampioen Paquito Navaro
Richtprijs: €119,99
Bekijk de Bullpadel Hack Hybrid Fly padelschoenen

Deze Hack Hybrid Fly schoen van Bullpadel is geïnspireerd door de goeroe en kampioen van de padelsport Paquito Navaro. De lichtgewicht constructie zorgt ervoor dat je heel snel beweegt over de padelcourt. Het schokken van de grond voel je niet dankzij de demping van de zogenaamde Phylon- en EVA-middenzool.

Er is zelfs een stabilisator voorzien in de middenvoet en in de hiel. Deze versteviging zorgt ervoor dat je mogelijke verstuikingen en blessures voorkomt. Deze padelschoen staat bekend om zijn duurzaamheid. Dit komt door de dikke buitenzool die slijtage beperkt en de verstevigde voorkant die de tenen beschermt.

Er is een stabilisator aanwezig die verstuikingen voorkomt
Het design van de schoen is geïnspireerd door padelkampioen Paquito Navaro
Duurzaamheid wordt hoog in het vaandel geschreven
Enkel keuze uit grote schoenmaat
Recente aanbiedingen
MobileMobile

Wellicht ook interessant om te lezen..

6 april 2023
Padel 1 tegen 1 spelen: hoe doe je dat?

Ben je klaar om jezelf uit te dagen en een-op-een te spelen in padel? Als je al bekend bent met ...

Lees verder >
17 maart 2023
Beste roze padelrackets: welke zijn een must-have voor vrouwelijke spelers?

Ben jij als vrouwelijke padelliefhebber op zoek naar een nieuwe padelracket? En ben je ook nog eens fan van de ...

Lees verder >
27 december 2022
Padel en voeding: wat moet je eten voor en na een padelwedstrijd?

Padel is een intensief en uitdagend spel dat veel van je lichaam vraagt. Het is daarom belangrijk om goed te ...

Lees verder >
© 2022 Padelfans.nl

crossmenu