De beste HEAD padelrackets: onze 3 favorieten

27 juli 2022
Auteur: Tim

Het spelen van padel met een padelracket wordt steeds populairder. Padel functioneert voor veel mensen in Nederland als een uitlaatklep. Vergeet de zorgen van het dagelijkse leven eventjes door padel te spelen. Het spelen van padel zonder een degelijk racket is echter onmogelijk, dus je zult dan wel een besluit moeten nemen met wat voor racket je wilt gaan spelen.

Ga jij er straks met een padelracket vandoor? Lees verder om erachter te komen of een padelracket iets voor jou is. Er komt veel kijken bij het uitkiezen van een racket dat goed bij je past, maar met de tips van dit artikel moet dat zeker lukken.

De 5 beste HEAD padelrackets van 2024

Head

Het Speed Elite racket biedt kracht en veelzijdigheid. Het heeft de nieuwe Auxetic-technologie en helpt gevorderde spelers om met snelheid en op verschillende ondergronden te spelen. Ervaren spelers kunnen een tiende van een seconde sneller spelen en een duidelijk voordeel behalen met het SPEED...

€139,90
Meer info
Head

De Head Padel Flash 2023 Mint Rose is een ideaal padelracket voor beginnende tot gemiddelde spelers die kennis willen maken met padel en op zoek zijn naar een echt prijs/kwaliteit racket. Deze Head Padel Flash 2023 heeft een gemiddeld gewicht van +- 360 gram, samen met het balanspunt van 265mm...

€88,00
Meer info
Head

Keep fit and discover the sector's latest new releases to perform sports with the best guarantees! Purchase Padel Racket Head Evo Speed 2023 Multicolour at the best price and enjoy a healthy life! Colour: Multicolour Size: One size Gender: Unisex Recommended age: Adults Type: Spade

€66,89
Meer info
Head

De nieuwste Head Flash is bijna verkrijgbaar op onze site. Dit fraaie zwarte racket met roze en blauwe accenten is licht en makkelijk te bespelen, met een flexibel frame en een ingebouwde beschermer. Het zachte rubber zorgt voor meer kracht en vermindert vibraties. Prima racket om Padel goed te...

€50,00
Meer info
Head

Zeer comfortabel en handelbaar, dit is de Alpha LTD, standaard de zachtere versie. Gemaakt van Graphene 360-technologie in het frame en glasvezel op het gezicht, het gevoel en comfort zijn ongeëvenaard. Alsof dat nog niet genoeg is, is hij vervaardigd met de Smart Bridge en een gatenpatroon dat...

€80,00
Meer info

Wat voor vorm?

Padelrackets zijn in allerlei vormen en maten verkrijgbaar. Welke vorm en maat past bij jou? Allereerst moet je bepalen wat voor vorm padelracket je wilt. Je kunt bijvoorbeeld voor een ronde padelracket kiezen. Met name beginnende spelers gebruiken veelvuldig ronde padelrackets. Dit komt onder meer door de relatief grote sweetspot en het grote oppervlak waarmee je kunt slaan. Ronde padelrackets zijn erg toegankelijk en daarom zeer geliefd onder beginnende spelers. Speel je pas net padel? Of ga je binnenkort je eerste potje padel spelen? We kunnen je van harte een rond padelracket aanbevelen!

Nog meer vormen

Daarmee zijn nog niet alle vormen besproken. Je kunt ook overwegen een druppelvormige padelracket aan te schaffen. Druppelvormige rackets hebben doorgaans een betere balans dan ronde padelrackets. Dit heeft er mede voor gezorgd dat druppelvormige rackets erg populair zijn onder ervaren spelers. Je kunt ontzettend snel slaan met dit type racket. Voorts kun je ook nog kiezen voor een diamant vorm. De sweetspot zit dan op het hoogste deel van het padelracket. Dit maakt het racket lastig om mee te spelen voor een beginnende speler. Voor ervaren spelers gaat er niets boven een diamant vorm. Wat voor speler ben jij?

Verschillende soorten balans

Als je bepaald hebt wat voor vorm je wilt, ben je er nog niet. Wat voor balans vind je prettig bij het spelen van padel? Je kunt kiezen voor een racket met een hoge balans. De gewicht is dan zodanig verdeeld dat de kop zwaarder is. Dit heeft een voordeel en een nadeel. Je kunt harder slaan, maar het racket voelt ook zwaarder. Een normale balans zorgt ervoor dat je wat wendbaarder bent. Je doet dan in mindere mate een beroep op je polsen. Als je kiest voor een lage balans is het gewicht met name onder in het racket te vinden. Dit is met name aan te raden aan beginnende spelers. Zware rackets zijn namelijk moeilijker om mee te spelen.

Gewicht en dikte

Voorts zijn het gewicht en de dikte nog van belang als je een padelracket uit gaat zoeken. Beginners kiezen veelal voor lichte rackets. Dan heb je namelijk meer controle. Zware rackets zijn geschikter voor ervaren spelers. Het is dus belangrijk om bij jezelf na te gaan wat voor speler je bent. Uiteraard kun je ook voor een racket kiezen dat hier tussen in zit. Het is aan jou!

Beste padelrackets van het merk HEAD: onze 3 favorieten

Head Evo Sanyo Padel Racket

HEAD Evolution Sanyo padelracket

Eigenschappen:
Beschikbaar in zwart/wit
Bladvorm: rond
Perfect voor beginners
Richtprijs: €69,99
Bekijk het HEAD Evolution Sanyo padelracket

Dit padelracket ziet er niet alleen prachtig uit, maar is ook nog eens speciaal ontworpen voor mensen die nog niet zo lang padel spelen. Ben je een beginnende speler? De Head Evolution Sanyo is misschien wel iets voor jou! De balans is ook nog eens prima in orde.

De kern is vervaardigd van polyetheen. Zodoende heb je veel controle over de bal tijdens het spelen. Helaas is de Head Evolution Sanyo minder geschikt voor ervaren spelers.

Perfect voor beginnende spelers
Kern van Polyetheen
Veel controle over de bal
Ongeschikt voor ervaren spelers
HEAD Padelracket Graphene 360+ Alpha Motion (Teardrop) - 2021 padel racket

HEAD padelracket Graphene 360+ Alpha Motion

Eigenschappen:
Hét padelracket van Ari Sanchez
Bladvorm: Druppelvormig
Voor gevorderde spelers
Richtprijs: €154,99
Bekijk het HEAD padelracket Graphene 360+ Alpha Motion

De Graphene 360+ is wellicht wat prijziger dan het model dat hiervoor is besproken, maar dan heb je ook wat. Met dit padelracket kun je zeer precies te werk gaan op het veld. Voor een fantastische touch en hoog speelgemak moet je bij dit padelracket zijn.

Uitgerust met de nieuwste technologie. Daar komt het uiterst innovatieve ontwerp nog eens bij. Helaas zit er aan al dit moois een stevig prijskaartje verbonden, maar dan kun je wel genieten van een prachtig padelracket met een blad van carbon en een frame van graphene.

Veel precisie
Hoog speelgemak
Fantastische touch
Duur
Head Flash 2022 Padel Racket - Black - Pink

HEAD Flash 2022 padelracket

Eigenschappen:
Beschikbaar in zwart-roos en grijs
Bladvorm: Druppelvormig
Geschikt voor ervaren spelers
Richtprijs: €67,95
Bekijk het HEAD Flash 2022 padelracket

Deze prachtige Head Flash is zowel in het roze als grijs verkrijgbaar. De Head Flash richt zich met name op ervaren spelers. Dit is terug te zien aan de druppelvorm.

De sweetspot is dus bovenin het racket te vinden. Dit maakt het racket enigszins lastig om mee te spelen voor de beginner, maar voor de ervaren speler is dit een must. De balans is uitstekend te noemen, alsook de kracht waarmee je kunt slaan dankzij de Power Foam.

In meerdere kleren verkrijgbaar
Beschikt over power foam
Uitstekende balans
Niet geschikt voor echte beginners

Heb jij al een keuze gemaakt?

Met welk padelracket ga jij er vandoor? Ondertussen zul je genoeg informatie tot je genomen hebben om een verstandig en weloverwogen keuze te kunnen maken. Ben je een ervaren speler? De Head Flash is wellicht de beste keuze voor jou. Voor beginnende spelers raden we eerder de Head Evolution Sanyo aan.

Welk padelracket past het beste bij jou? Voor een snel en handig overzicht kun je uiteraard de voor-en nadelen, die in dit artikel handig opgesomd zijn, nog eens op je gemakje bekijken.

Recente aanbiedingen
MobileMobile

Wellicht ook interessant om te lezen..

6 april 2023
Padel 1 tegen 1 spelen: hoe doe je dat?

Ben je klaar om jezelf uit te dagen en een-op-een te spelen in padel? Als je al bekend bent met ...

Lees verder >
17 maart 2023
Beste roze padelrackets: welke zijn een must-have voor vrouwelijke spelers?

Ben jij als vrouwelijke padelliefhebber op zoek naar een nieuwe padelracket? En ben je ook nog eens fan van de ...

Lees verder >
27 december 2022
Padel en voeding: wat moet je eten voor en na een padelwedstrijd?

Padel is een intensief en uitdagend spel dat veel van je lichaam vraagt. Het is daarom belangrijk om goed te ...

Lees verder >
© 2022 Padelfans.nl

crossmenu