De beste diamantvormige padelrackets: onze 3 favorieten

27 juli 2022
Auteur: Tim

Padel is booming. Zeker in Nederland wordt padel steeds populairder. Terwijl de groei van tennis en squash al jaren stagneert, zijn er steeds meer padelbanen te vinden in ons koude kikkerlandje. Een kort bezoekje aan de Padel Gids maakt al inzichtelijk wat voor bizarre groei padel heeft doorgemaakt. Padel lijkt op zowel tennis als squash. Nederland is niet het eerste land dat padel omarmd heeft.

In Zuid-Amerika en Zuid-Europa is padel al jarenlang ontzettend populair. Daarbij moet je vooral denken aan landen als Spanje en Portugal. Maar ook in Noord-Europa is padel bezig aan een opmars die niet meer tegen te houden is. Wil je binnenkort padel gaan spelen en ben je op zoek naar het beste diamantvormige padelracket? Lees vooral verder voor meer betrouwbare informatie over dit kleurrijke onderwerp!

Raku

Verlang jij om je tegenstander alle kanten op te sturen? Met de Eagle Tbrands®️ Padel racket kan je dit makkelijk waar maken! 
Doordat de racket hoofdzakelijk gemaakt is van Carbon, is de profilering smaller en liggen ze zeer comfortabel in de hand. De racket is hierdoor zeer wendbaar en...

€80,95
Meer info
Head

Keep fit and discover the sector's latest new releases to perform sports with the best guarantees! Purchase Padel Racket Head Evo Speed 2023 Multicolour at the best price and enjoy a healthy life! Colour: Multicolour Size: One size Gender: Unisex Recommended age: Adults Type: Spade

€58,59
Meer info
Reboze

Reboze is in Spanje al jaren een bekend merk in de padelwereld. Sinds 2021 heeft Reboze zijn intrede gedaan in Nederland en Belgie.Het unieke aan het racket van Reboze is dat het een technisch topracket is met een betaalbare prijs. Door de “extra rough surface” kan je veel meer spin aan de...

€58,46
Meer info
Head

Head Evo Extreme 2023 Padelracket Belangrijkste kenmerken: Gemaakt voor: Beginnende en gemiddelde spelers; Bladvorm: Oversized druppel; Balans: 270 mm; Gewicht: 360 gram; Materiaal racketblad: Fiberglass; Materiaal kern: Soft foam. De Head Evo Extreme Padel is geschikt voor beginnende en...

€70,30
Meer info
GloballyPadel

Padel is de snelstgroeiende sport ter wereld. De combinatie van tennis en squash wordt steeds populairder doordat het zeer toegankelijk is voor beginnende spelers. Met het allernieuwste GloballyPadel racket (model 2024) - Diamant begin jij zelfverzekerd aan dit avontuur. Het diamantvormige padel...

€42,99
Meer info

Hoe ziet een padelbaan eruit?

Voor de leek is het verschil tussen een padelbaan en een squashbaan slechts moeizaam te herkennen. Beide speelbanen worden gekenmerkt door de aanwezigheid van vier glazen wanden. De bal stuitert tegen de glazen wanden en verlaat het spel zodoende nooit. Waar tennisspelers het veelal van kracht moeten hebben, staat tactiek en wendbaarheid bij padel centraal. Dit is terug te zien in het ontwerp van de meeste padelrackets.

Bovendien is padel een sport die geschikt is voor oude mensen dankzij de toegankelijk-en vriendelijkheid van de sport. Ook kinderen vinden padel veelal een leuke sport om te bezigen. Padel speel je met vier mensen tegelijk. Je speelt dan twee tegen twee. Padel is dan ook een teamsport. Je kunt je tennisracket eigenlijk niet gebruiken bij padel. Je doet er dus goed aan om een padelracket aan te schaffen. Wat voor diamantvormig racket ga jij kopen in jouw favoriete webshop?

Groei van het aantal banen

Er zijn steeds meer padelbanen te vinden in Nederland (zie de Padel Gids). Waar er in 2017 slechts vijftig padelbanen waren in Nederland, waren er in 2019 maar liefst 305 padelbanen te vinden in ons koude kikkerlandje. Er worden elke week opnieuw padelbanen gebouwd in Nederland. Ook dit jaar zijn er weer veel padelbanen gebouwd. Aan de snelle groei van het aantal padelbanen is terug te zien dat de sport steeds populairder wordt in Nederland. We hebben de trend eindelijk afgekeken van de Spanjaarden en Portugezen, die al lang geleden hadden ontdekt hoe leuk en spannend deze sport is.

Padel is iets wezenlijk anders dan tennis

Padel is echt heel anders dan tennis. Als je goed kan tennissen, betekent dat nog niet dat je goed bent in padel. De banen zien er ook heel anders uit. Een padelbaan is kleiner dan een tennisveld, maar groter dan een squashbaan. Een padelbaan is tien meter breed. Een padelbaan heeft een lengte van twintig meter. Als je ervaring hebt met tennis zul je hier wel even aan moeten wennen.

Waarom een diamantvormig padelracket?

Als je een ervaren speler bent kun je het beste een diamantvormig padelracket kopen. Een grote bladvorm hebben en een hoge sweetspot is minder belangrijk als je meer ervaring hebt op de padelbaan. Als je veel kracht wilt hebben tijdens het spelen is een diamantvormig padelracket precies wat je zoekt. Heb je ervaring met het spelen van padel en zoek je een racket waarmee je hard kunt slaan? Lees vooral verder voor de beste diamantvormige padelrackets!

Bullpadel Hack 03 Comfort (Diamond)

Bullpadel Hack 03 Comfort 2022

Eigenschappen:
Beschikbaar in zwart
Bladvorm: Diamant
Premium padelracket
Richtprijs: €224,95
Bekijk de Bullpadel Hack 03 Comfort 2022

Dit padelracket van Bullpadel kost iets meer dan tweehonderd (!) euro, maar dan heb je ook wel iets heel moois in huis gehaald. Als je op zoek bent naar een racket waarmee je zowel heel hard, als heel precies kunt slaan, is deze Bullpadel perfect. Het frame is gemaakt van koolstofvezel.

Het blad is gemaakt van carbon en de kern van EVA rubber. Dit maakt het padelracket ideaal voor de technische speler die optimale balcontrole wilt hebben, maar ook hard wilt kunnen slaan. Als je een minder technische speler bent kun je de Bullpadel Hack 03 Comfort 2022 beter links laten liggen.

Frame van koolstofvezel
Veel controle over de bal
Je kunt hard slaan
Relatief duur
Adidas Essnova Carbon 3.1 - 2022

Adidas Essnova Carbon 3.1 - 2022

Eigenschappen:
Beschikbaar in zwart-rood
Bladvorm: Diamant
eXoskeleton-technologie
Richtprijs: €149,99
Bekijk de Adidas Essnova Carbon 3.1 - 2022

Dit speciaal voor volwassenen ontworpen padelracket geeft de speler een ongekende kracht tijdens het spelen van padel; je hebt nog nooit zo hard tegen een bal geslagen als met de Adidas Essnova Carbon 3.1 2022. Als je offensief speelt, is deze Adidas ideaal. Ben je een defensieve speler? Je kunt de Adidas hier ook voor gebruiken, maar toch lijkt dit model dan minder ideaal.

Dankzij de aanwezigheid van eva-rubber kun je ontzettend hard en offensief slaan. De balans is hoog en met een gewicht van tussen de 356 en 360 gram is het racket ook niet zwaar. Het padelracket is in meerdere kleuren te verkrijgen: Zwart en rood. Het model is wel meer dan een jaar oud.

Ideaal voor offensieve spelers
Eva – rubber
Hoge balans
Oud(er) model
NOX Nerbo WPT Official padelracket padel 2021

NOX Nerbo WPT 2021

Eigenschappen:
Beschikbaar in wit, zwart, paars en rood
Breedte: keuze tussen 39,5 (45S) en 42 mm (45)
Weergeven van hartslagzones
Richtprijs: €170 (45) en €180 (45S)
Bekijk de NOX Nerbo WPT 2021

De NOX Nerbo WPT 2021 zal met een prijskaartje van meer dan 300 euro veel mensen een beetje afschrikken, maar de NOX Nerbo WPT 2021 heeft heel wat moois in huis. Dit diamantvormige padelracket heeft een balans die hoog in het blad zit. Het blad zelf is vervaardigd van carbon. De binnenkant is gemaakt van een ander materiaal, namelijk Multilayered Black EVA.

Dit is een uiterst gelaagd en fijnzinnig materiaal. Het blad is perfect om ballen veel effect mee te geven. Daardoor is de NOX Nerbo WPT 2021 perfect voor technische spelers met een offensieve manier van spelen. Heb je veel ervaring met padel en ben je op zoek naar een racket om technisch mee te kunnen spelen? De NOX Nerbo WPT 2021 sluit perfect aan op jouw wensen! Vandaag nog te bestellen in jouw favoriete webshop.

Blad van carbon
Binnenkant van Multilayered Black EVA
Mogelijk om ballen veel effect te geven
Duur

Welk padelracket kies jij?

Diamantvormige padelrackets zijn voornamelijk bedoeld voor ervaren spelers. Dat is terug te zien aan de prijskaartjes die hangen aan de besproken padelrackets. Vooral de NOX Nerbo WPT 2021 is relatief duur, maar dan heb je ook wat. Als je een technische speler bent is dit padelracket zeker de moeite waard.

De Bullpadel en de Adidas zijn minder duur, maar ook uitstekende padelrackets voor ervaren spelers die hard willen kunnen slaan. Voor welk padelracket kies jij? Met de informatie van dit artikel in je achterhoofd moet het zeker lukken een verstandige keuze te maken!

Recente aanbiedingen
MobileMobile

Wellicht ook interessant om te lezen..

6 april 2023
Padel 1 tegen 1 spelen: hoe doe je dat?

Ben je klaar om jezelf uit te dagen en een-op-een te spelen in padel? Als je al bekend bent met ...

Lees verder >
17 maart 2023
Beste roze padelrackets: welke zijn een must-have voor vrouwelijke spelers?

Ben jij als vrouwelijke padelliefhebber op zoek naar een nieuwe padelracket? En ben je ook nog eens fan van de ...

Lees verder >
27 december 2022
Padel en voeding: wat moet je eten voor en na een padelwedstrijd?

Padel is een intensief en uitdagend spel dat veel van je lichaam vraagt. Het is daarom belangrijk om goed te ...

Lees verder >
© 2022 Padelfans.nl

crossmenu