De beste padelgrips: onze top-3

8 juni 2021
Auteur: Tim

In tegenstelling tot een tennisracket kan je bij een padelracket niet de dikte van een handvat kiezen. Dit zorgt ervoor dat de standaardmaat bij een padelracket niet altijd voor iedereen geschikt is. Hierdoor kan een te dik, glibberig of te dun handvat leiden tot ongewenste blessures.

Door meerdere (over) grips over elkaar te kleven, verdik je het padelhandvat waardoor je je racket beter kunt vastpakken. Maak je niet ongerust. Je bent heus niet de enige en uitzondering op de regel als je vijf of meer (over) grips over elkaar legt.

Basisgrip versus overgrip

De eerste keuze die je moet maken wanneer je een padelgrip wil aankopen, stelt je voor 2 optie mogelijkheden: een grip of overgrip van je handvat. Een padelgrip leg je meteen over je handvat van je racket en een overgrip plaats je over een basisgrip. Maar welke padelgrip is nu de betere keuze voor je?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen. Dat hangt vooral af van je individuele en persoonlijke voorkeur. Daar bestaat geen algemene stelregel voor. Een basisgrip is per definitie meer onderhevig aan slijtage na verloop van tijd. Een overgrip daarentegen wordt aangewend om het speelcomfort omhoog te tillen en te verbeteren.

Het overgrote deel van de spelers opteert voor overgrips. Met een nieuwe grip krijg je immers het gevoel bij de start van een nieuwe wedstrijd dat je met het perfecte materiaal van racket start.

Beste padelgrips kopen: waar moet je op letten?

Comfort

Heel veel goede raad kan niet worden meegegeven als je een padelgrip kiest omdat voor iedere individuele speler het anders aanvoelt. De uiteindelijke beslissing zal je zelf moeten nemen. Dun, dik, geperforeerd, absorberend of glad: er zijn tientallen mogelijkheden. Het is per slot van rekening aan jou om dat uit te proberen en te testen. Overgrips anderzijds worden ook meestal gebruikt voor klamme of droge handen.

Zwetende handen

Heel veel spelers gebruiken een padel overgrip om je zweethanden te absorberen. Bij transpiratie verlies je uiteraard je grip waardoor je het padelracket minder onder controle krijgt.

Meer padelgrip

Zoals de roepnaam grip doet vermoeden, zorgen padelgrips voor meer grip. Het hebben van een grip op je padelracket bepaalt vaak over verlies of winnen tijdens een superspannende wedstrijd. De andere kant van de medaille is dat wanneer je niet over voldoende grip of overgrip beschikt, je automatisch tijdens de balwisselingen onnodig hard begin te knijpen in het rackethandvat.

Blessures en krampen zijn het rechtstreekse gevolg. Om die reden voelen de meeste overgrips vrij kleverig aan waardoor ze beter in je hand bijven vastgehecht. Zorg ervoor dat je padelracket een verlengstuk wordt van je hand.

Duurzaamheid primeert

De meeste padelrackets gaan over de toonbank met een originele grip. Wanneer dit 'prototype' niet een extra bescherming krijgt, kan de kwaliteit van de padelgrip door wrijving en de zweethanden zienderogen verminderen. Daarom is het ook aangewezen te kijken naar de duurzaamheid van de padelgrip.

Beste padelgrips: onze 3 favorieten

DH Solutions Overgrip

DH Solutions Overgrip

Eigenschappen:
Uitstekend tegen bezwete handen
Bruikbaar voor padel, tennis, squash en badminton
Verkrijgbaar in verschillende kleuren
Richtprijs: €8,99
Bekijk de DH Solutions Overgrip

Deze overgrip bestaat uit polyurethaan materiaal. Het zorgt voor een optimale werking dat het zweet absorbeert. Een padelgrip voelt uiterst zacht aan tijdens een padelwedstrijd en zorgt uiteraard voor wat het is bedoeld: meer grip in je handen voelen tijdens het spel. Deze grip kan je overigens polyvalent gebruiken.

Oorspronkelijk is het gemaakt voor padel te spelen, maar je kan deze zogeheten padelgrip ook voor andere racketsporten gebruiken zoals tennis, squash en badminton. Je hebt de keuze uit verschillende kleuren. Wat opvalt is dat je kan profiteren van de lange duurzaamheid.

De anti-slip zorgt voor een stevige padelgrip
Absorbeert uitstekend wanneer je handen zijn bezweet
Het materiaal bestaat uit polyurethaan
Niets op aan te merken en doet waarvoor het dient
Bullpadel GB-1603 X3 padel overgrip wit

Bullpadel GB-1603 X3

Eigenschappen:
Padelgrip met de gekende Bullpadel kwaliteit
Padelgrip met een stijlvolle look
Duurzame padelgrip
Richtprijs: €14,95
Bekijk de Bullpadel GB-1603 X3

De GB-1603 X3 padel overgrip van het merk Bullpadel bezorgt je tijdens het partijtje padelen voor een uitstekende grip. De witte kleur van de overgrip geeft een beetje stijl en vormgeving aan je padelracket. De grip is niet alleen zacht, maar zorgt ervoor dat de aanraking bij elke slagwisseling optimaal is.

In tegenstelling met de vorige ontwerpen werd de dikte en het gewicht naar beneden gebracht. Hierdoor wordt het maximale comfort bereikt. Deze overgrip wordt overigens standaard verpakt met 3 stuks. Bullpadel staat bekend om de duurzaamheid en heeft daar bij wijze van spreken een patent op. Op dat vlak hoef je je geen zorgen te maken.

De grip zorgt ervoor dat elke aanraking tijdens de slagwisseling optimaal is
De dikte en het gewicht werd ten opzichte van de voorgaande versies verminderd
Wie van duurzaam houdt, komt hier ruimschoots aan zijn trekken
Geen negatieve kenmerken vast te stellen
Hesacore Tour Grip Padel

Hesacore Tour Grip

Eigenschappen:
Een uitstekende padelgrip, ook voor beginners
Ergonomisch design
Honingraat profiel ligt prettig in de hand
Richtprijs: €22,95
Bekijk de Hesacore Tour Grip

Deze Hesascore grip is uiterst geschikt voor zowel de professionele padelspeler als voor de beginners. Het is een uniek alternatief voor de klassieke padelgrip. Via deze grip ga je meer uit je technische vaardigheid kunnen halen. Deze vernieuwde grip van Bullpadel heeft in het verleden al zijn strepen verdiend dankzij het optimale comfort, gecombineerd met de controle tijdens de padelmatch.

Het design werd speciaal ontworpen vanuit ergonomisch oogpunt. Hierdoor speel je lange tijd marathonmatchen zonder dat je last krijgt van je armen. Daarnaast kan je dankzij de Hesascore grip ook harder op de bal slaan. Het is een absolute aanrader voor spelers die ietsje meer uit hun padelracket willen halen.

De grip is geschikt voor zowel de professionele als beginnende speler
Het zorgt voor maximaal comfort bij elke slagwisseling
Ergonomisch ontwerp zodat je geen last krijgt van je armen
Geen negatieve kenmerken te vinden
Recente aanbiedingen
MobileMobile

Wellicht ook interessant om te lezen..

23 mei 2022
Een goede warming-up is essentieel voor je je padelspel begint

Veel mensen vergeten of doen geen warming-up voordat ze beginnen met sporten. Ze vinden het saai of willen gewoon graag ...

Lees verder >
13 december 2021
De beste padel racket merken: dit zijn onze favorieten

Er zijn padel rackets in allerlei maten en soorten. Gewicht, bladvorm en materiaal zijn van belang bij het kiezen van ...

Lees verder >
9 november 2021
Drie leuke cadeautips voor padelspelers

Padel. Je hebt er ondertussen vast wel eens van gehoord of het ergens langs zien komen. Misschien dat je het ...

Lees verder >
© 2022 Padelfans.nl

crossmenu
Copy link
Powered by Social Snap