De beste Osaka padelrackets: onze 3 favorieten

21 juni 2022
Auteur: Tim

Osaka is een van de topmerken wanneer het gaat om padel rackets. Het is een sportmerk dat innoveert en daardoor ieder jaar met een beter product op de markt komt. De Osaka padelrackets kenmerken zich door een aantrekkelijke prijs en een zeer goed speelresultaat. We zullen een aantal eigenschappen op een rij zetten die perfect passen bij de rackets van Osaka. Ook maakten we een top 3 van dit merk zodat jij in één oogopslag kan zien wat er zoal te koop is.

De 5 beste Osaka padelrackets van 2023

The Pro Tour collection is the heart of every collection we have designed since the start of the brand and truly represents what Osaka stands for: Uncompromising performance with superior aesthetics. We have always wanted to give athletes products that give them the confidence and properties that...

€210,00
Meer info

The Vision Pro Collection is the perfect blend of playful design and great performance. All Vision ranges strive to keep in touch with trends and pop culture, while still offering high-end build properties like carbon and twin-tube frame construction.  The Osaka Vision Pro Power has a...

€205,00
Meer info

The Vision padel bats have proven themselves a great choice for beginning and intermediate players over the years of our existence. The Vision Aero range takes these traditional shapes and introduces them to the Snap® foam and higher carbon content construction to create a lighter weight variant....

€132,00
Meer info

The Vision Range is a great-looking choice for players starting out with padel that wants to push their game to the next level. They do not only look great but also offer a twin-tube glass fiber frame which is an excellent benefit to have at this price point. the large surface area will help you...

€112,00
Meer info

The Deshi Tyro Frame padel racket is designed for the beginning players looking to add some quality to their always improving game. The racket is made with an expanded frame construction method which allows for the creation of more forgiving rackets. Thanks to the round shape and construction...

€90,00
Meer info

Een evolutie van het slagblad

De padel rackets van het merk Osaka maken gebruik van een heel traditioneel teardrop slagblad. Dit is een slagblad wat jou als speler een goede basis biedt om mee te kunnen slaan. Het slagblad heeft door de jaren heen wel wat veranderingen ondergaan.

Zo is er gebruik gemaakt van nieuwe materialen waar we straks op terug zullen komen. Verder is het frame door de jaren heen verder aangepast. Het slagblad zelf is door de tijd heen veranderd. Tegenwoordig maakt men gebruik van een slagblad wat een EVA kern heeft. Dit is een kern waarbij met verschillende hardheden kan worden gewerkt.

De hardheid van de EVA kern geeft aan waar het slagpunt van het racket ligt. Daarnaast geeft het aan welk effect je aan de ballen kan geven. Het slagblad is dan ook heel kenmerkend voor deze rackets.

Het materiaal van het frame

Rackets voor padel worden doorgaans gemaakt van een materiaal wat zo licht mogelijk is. Dit zal ervoor zorgen dat je al je kracht in een goede slag kan leggen. De rackets van Osaka zijn gemaakt van glasfiber. Dit is een materiaal wat onbreekbaar is en daarnaast heel licht van gewicht is.

Glasfiber is een materiaal wat niet zal gaan verbuigen tijdens het spelen waardoor je geen krom racket krijgt. Zelfs bij de krachtigste slagen zal een racket niet gaan vervormen. Een heel belangrijke en prettige eigenschap van dit merk.

De sweetspot van de Osaka padelrackets

Het merk Osaka zorgt voor een grote sweetspot in het racket. Hierdoor heb je een betere grip op de bal en daarnaast heb je een groter raakvlak in het racket zitten. Op die manier kan jij je slagen meer kracht bijzetten.

Dit is een systeem wat is ontwikkeld door een aantal gesponsorde topsporters. Osaka heeft hun bevindingen en feedback verwerkt in de rackets om een topresultaat aan de klanten te kunnen bieden.

Een powerframe

Bij een padelspel worden er flinke slagen uitgedeeld. Het frame van het Osaka racket is een zogeheten power frame. Dat wil zeggen dat er een extra deel in het midden zit wat nog meer stevigheid aan het geheel geeft. De powerbar geeft het merk meer stabiliteit en het zorgt voor een zeker deel stijfheid in het racket.

Op die manier heb je een duurzaam racket waar je flink wat jaren plezier van hebt. Deze eigenschap, samen met de zojuist benoemde eigenschappen, zorgen ervoor dat Osaka een merk is waar je jarenlang plezier van hebt.

Beste padelrackets van Osaka: onze 3 favorieten

Osaka Vision Padel Racket - Hard Touch

Osaka Vision Padel Racket - Hard Touch

Eigenschappen:
Beschikbaar in 1 kleur
Groot gezichtsoppervlak met een grote sweetspot
Bladvorm: Rond
Richtprijs: €119,95
Bekijk het Osaka Vision Padel Racket


Het gaat hier om een racket met een relatief harde EVA kern in het slagblad. De kern zal ervoor zorgen dat de ballen die je slaat extra kracht mee krijgen. Het racket zal jouw speelkwaliteiten versterken en daarmee is het een racket wat voor zowel beginners al gevorderden bestemd is.

Het racket heeft een extra versterkt deel in het midden zitten waardoor het frame meer stabiliteit heeft. Dit frame is dan ook een stuk duurzamer dan de voorlopers die het nog zonder dit deel moesten stellen. Het geeft het frame een stuk stugheid mee.

Die stugheid komt goed van pas want het zorgt ervoor dat je jarenlang doet met dit racket. Jouw favoriete racket zal dus niet snel kapot gaan. De kern in het slaggedeelte zorgt ervoor dat het zwaartepunt meer naar de kop ligt. Het racket heeft een goede grip waardoor je veel houvast hebt bij het spelen.

Er zit een polsbandje aan het racket waardoor je het niet snel zal verliezen tijdens het spelen. Het racket maakt gebruik van een dubbel buizenframe voor de stevigheid. Voor een prijs net onder 119 euro speel je met dit top racket van Osaka.

Duurzaam frame
Glasfiber materiaal
Geen beschermhoes meegeleverd
Osaka Deshi Racket

Osaka Deshi racket

Eigenschappen:
Beschikbaar in 1 kleur
Uitstekende slagkracht en controle
Bladvorm: Druppelvormig
Richtprijs: €90
Bekijk het Osaka Deshi racket

Het gaat hier om een meer low budget variant van Osaka waarmee je voor een prijs rond €90 een topkwaliteit racket koopt. Dit racket is speciaal voor gebruik door kinderen ontworpen. Dat zie je terug aan het materiaal en de kwaliteit.

Het materiaal is wat eenvoudiger dan bij een racket voor volwassenen. Daarnaast heeft het slagdeel de traditionele druppel vorm. Het racket is zo gemaakt dat het een goed stuk vermogen meegeeft aan de slag terwijl er toch rekening mee is gehouden dat een spel bij kinderen net wat minder hard zal gaan dan bij volwassenen.

Het racket heeft een mooi uiterlijk wat kinderen zal aantrekken. Het racket is van iets zwaarder materiaal gemaakt dan de volwassenen rackets. Met een gewicht tot 375 gram heeft het de juiste eigenschappen voor een kind wat begint met padel spelen. Dit racket komt in een relatieve basic vorm en heeft geen versterking middenin het racket zitten onder het slagveld.

Aantrekkelijk uiterlijk
Degelijk materiaal
Iets minder versterkt dan andere uitvoeringen
Padel Racket - Osaka - Pro Tour Tech 22

Osaka Padel Racket - Pro Tour - Tech

Eigenschappen:
Beschikbaar in paars, geel, groen en bruin
Premium padelracket voor technische spelers
Bladvorm: Druppelvormig
Richtprijs: €300
Bekijk de Osaka Padel Racket - Pro Tour - Tech

Speciaal voor de speler die al op een hoog niveau speelt, heeft Osaka dit racket ontworpen. Het gaat om een racket waarin alle bevindingen van topspelers zijn samengebracht. Het racket heeft een oppervlak wat ruwer is gemaakt waardoor je meer grip krijgt op de ballen die je slaat.

Jouw speeltechniek wordt versterkt tijdens het spelen met dit racket waardoor jouw kansen in een wedstrijd behoorlijk groeien. Het racket heeft een extra versterkt frame waardoor je vele jaren langer met het racket zal doen.

Dit racket zal dan ook gebruikt kunnen worden van vergevorderd tot professioneel niveau. Het racket verlies je niet door het polsbandje wat eraan zit. Op die manier heb je een racket wat garant staat voor topresultaten. De prijs van dit pro racket ligt rond €300.

High-tech racket
Ruwer oppervlak
Stevig prijskaartje

Heb jij je keuze al gemaakt?

Nu je deze informatie tot je genomen hebt, moet het niet meer zo moeilijk zijn om een verstandige keuze te maken. Het uitzoeken van een mooi racket is geen hogere wiskunde, maar vergt desalniettemin enige voorbereiding. Als je dit doet, hoef je je echt nergens zorgen over te maken. Zoals je gezien hebt heeft elk padelracket andere voor-en nadelen. Osaka heeft voor zowel de beginnende als gevorderde spelers padelrackets. Als je een technische speler bent is de Osaka Pro Tour Tech 22 een uitstekende keuze. Dit doet de naam reeds vermoeden. Als je een hele stijve Osaka wilt kun je beter het Osaka Vision padelracket aanschaffen. Wat voor speler ben jij op het speelveld?

Recente aanbiedingen
MobileMobile

Wellicht ook interessant om te lezen..

27 december 2022
Padel en voeding: wat moet je eten voor en na een padelwedstrijd?

Padel is een intensief en uitdagend spel dat veel van je lichaam vraagt. Het is daarom belangrijk om goed te ...

Lees verder >
29 juli 2022
Review: Black Crown Piton 2.0 padelracket

Black Crown is een van de beste padelmerken, en zijn nieuwste release, de Piton 2.0, zal zeker een favoriet worden ...

Lees verder >
27 juli 2022
Beste padelrackets voor controle en precisie

Speel je op hoog niveau padel? Ben je een ervaren speler? Of ben je een fanatieke hobbyist die niets liever ...

Lees verder >
© 2022 Padelfans.nl

crossmenu