De beste padelrackets voor kinderen: onze 3 favorieten

27 juli 2022
Auteur: Tim

Ook kinderen zijn vaak dol op padel. Speciaal voor kinderen zijn padelrackets ontwikkeld die aansluit op hun lichaamsbouw en wensen. De manier waarop een kind padel speelt wordt onder meer bepaald door het gewicht en de balans van het padelracket.

Als je een kind een padelracket geeft, is het vooral belangrijk dat het racket makkelijk is om mee te spelen. Bovendien houden kinderen niet van rackets die te hard en stroef zijn. Zachte materialen genieten de voorkeur. Wil je weten wat de beste rackets zijn voor kinderen als ze padel gaan spelen? Lees vooral verder voor de beste en betrouwbaarste informatie over dit onderwerp!

De 10 beste padelrackets voor kinderen van 2023

Scatch

Padel tennis of paddleball: het lijkt op tennis en squash. Met deze recreatieve set van Scatch kunnen kinderen het spel oefenen, bijvoorbeeld in de tuin, in het park of op de camping. Lukt het om de bal zo te slaan dat je tegenstander er niet bij kan? 4-Delige speelgoedset met rackets en ballen...

€15,99
Meer info
Dunlop

De Dunlop Rapid Power 4.0 is een padel racket geschikt voor zowel beginners als gevorderde spelers. Dit padel racket is ideaal voor spelers die een combinatie zoeken tussen controle en power tijdens een leuk potje padel. De Dunlop Rapid Power 2.0 heeft een hybrid bladvorm, wat tussen een druppel...

€75,99
Meer info
Dunlop

De Dunlop Aero-star Team is een echt allround padel racket voor zowel beginners als gevorderde spelers

€56,30
Meer info
Nox

Keep fit and discover the sector's latest new releases to perform sports with the best guarantees! Purchase Padel Racket Nox AT10 Genius Ultra Light 23 Black at the best price and enjoy a healthy life! Colour: Black Size: One size Gender: Unisex Recommended age: Adults Type: Spade

€97,40
Meer info
Osaka

Het Deshi Tyro Frame padelracket is ontworpen voor beginnende spelers die wat kwaliteit willen toevoegen aan hun steeds beter wordende spel. Dankzij de ronde vorm en de constructiemethode is de sweet spot van de Vision Deshi ongelooflijk groot wat het spel vergemakkelijkt.

€89,06
Meer info
Black Crown

Voor de toekomstige padeltoppers is de Piton Jr. van Black Crown een prachtig racket om de eerste spelletjes en trainingen mee te spelen. Gezien het lichte gewicht, dunnere handvat en grote sweetspot is dit racket een aanrader voor de kleine nieuwe padeller. Gewicht: 310 tot 320 gram.Frame 34 mm....

€65,00
Meer info
Drop Shot

Drop Shot Tiger 2.0 junioren padelracket - één van de kleinste functionele kinder padelrackets dat beschikbaar is. Met een heerlijk dunne grip en 280-285gram. De eerste basisslagen zijn zo aangeleerd met dit racket. Een racket ontworpen voor spelers op beginnersniveau onder de 8 jaar die op zoek...

€64,95
Meer info
Matchu Sports

Ben je op zoek naar een padel racket voor kinderen? Met dit junior padel racket zet jouw kleintje vol plezier zijn eerste stappen in de wereld van padel. Het junior padel racket is speciaal ontworpen voor kinderen. Het is een stuk kleiner dan onze andere padel rackets voor volwassenen terwijl het...

€54,95
Meer info
Head

Keep fit and discover the sector's latest new releases to perform sports with the best guarantees! Purchase Padel Racket Head Monster kids Blue at the best price and enjoy a healthy life! Colour: Blue Size: One size Gender: Unisex Recommended age: Kids Type: Spade

€49,95
Meer info
Dunlop

De Dunlop Rocket Tour Rood is een eenvoudig te bespelen padel racket en ideaal voor beginners. Dit padel racket is voor spelers die op zoek zijn naar gemak en comfort. Dat is mogelijk gemaakt dankzij de grote, ronde bladvorm en de zeer flexibele materialen. De Dunlop Rocket Tour Rood heeft een...

€49,00
Meer info

Het verschil met padelrackets voor volwassenen

Zoals reeds kort aangestipt onderscheiden padelrackets voor kinderen zich van andere padelrackets door hun toegankelijkheid en relatieve zachtheid. Dit is terug te herleiden tot de lichaamsbouw van kinderen. Dit is eveneens reeds kort aangestipt in de inleiding van dit artikel. De armen en polsen van jonge kinderen zijn nog niet zo ontwikkeld.

Dit betekent dat kinderen minder sterke armen en polsen hebben dan volwassenen. Het gevolg? Kinderen met padelrackets voor volwassenen laten spelen is een slecht idee. Deze rackets zijn ontworpen met de sterke armen en polsen van volwassenen in het achterhoofd. Het is dus echt de moeite waard om voor kinderen een ander padelracket te kopen in plaats van jouw padelracket voor volwassenen aan ze uit te lenen.

Lager gewicht

Een padelracket voor kinderen onderscheidt zich ook nog op andere vlakken van padelrackets voor volwassenen. Padelrackets voor kinderen wegen bijvoorbeeld minder. Dit maakt ze vriendelijker in het gebruik.

Waar padelrackets voor volwassen om en nabij 350-390 gram wegen, wegen rackets voor kinderen ongeveer 290 – 340 gram. Dit verkleint het risico dat het kind geblesseerd raakt of een spier verrekt. Dat is natuurlijk het laatste wat je wilt als bezorgde ouder.

Ander materiaal

Padelrackets voor kinderen zijn gemaakt van materialen die zacht zijn. Dat geldt dikwijls niet voor padelrackets voor volwassenen. Dit betekent bijvoorbeeld dat het frame niet van koolstofvezel is gemaakt, maar van glasvezel. Glasvezel is lichter dan koolstofvezel. Dit zorgt voor een grotere sweetspot (erg belangrijk voor een snel en soepel spelverloop) en een lagere instapdrempel. Perfect voor kinderen dus.

De handgreep

Ook hebben padelrackets voor kinderen een andere handgreep dan padelrackets voor volwassenen. Zoals je waarschijnlijk wel kunt raden is de handgreep bij padelrackets voor kinderen kleiner. Kinderen hebben kleinere handen dan volwassenen. Daar moet je wel rekening mee houden als je een padelracket voor kinderen ontwerpt.

Het wordt kinderen op deze manier makkelijker gemaakt om het racket vast te houden. Ze hoeven dus minder kracht te zetten om het racket in de hand te houden. Kinderen merken het verschil echt tussen een padelracket voor kinderen of volwassenen. Het is dus zeker de moeite waard om speciaal voor jouw kinderen een padelracket aan te schaffen bij de webshop van jouw keuze.

Wat zijn de beste padelrackets voor kinderen?

Je zult waarschijnlijk ondertussen wel overtuigd zijn van het belang van padelrackets die speciaal voor kinderen ontwikkeld zijn. Maar welk padelracket voor kinderen kun je het beste aanschaffen? Zoals snel zal blijken zijn er allerlei soorten padelrackets voor kinderen te koop. Lees verder om erachter te komen wat de beste padelrackets voor kinderen zijn!

Drop Shot Tiger 2.0 Padelracket Kinderen

Drop Shot Tiger 2.0 padelracket

Eigenschappen:
Ligt uitstekend in de hand
Bladvorm: Rond
Uitstekend beginnersracket
Richtprijs: €49,99
Bekijk het Drop Shot Tiger 2.0 padelracket

Dit mooie racket kun je kopen voor een nog mooier prijsje. De Drop Shot Tiger 2.0 is speciaal voor kinderen ontwikkeld die tussen de 3 en 9 jaar oud zijn. Dat is terug te zien aan de lage balans en het ronde blad. Kinderen hebben veel controle over de bal als ze de Drop Shot Tiger 2.0 gebruiken. Het gewicht zit tussen de 280 en 320 gram.

Daarmee is de Drop Shot Tiger 2.0 dus ook nog eens absoluut niet zwaar. Dit padelracket is perfect om kinderen kennis te laten maken met padel. Bovendien is er gebruik gemaakt van SS-glaskwaliteit. Dit betekent dat het glasvezel dat gebruikt is om het padelracket te maken zeer elastisch is. Dit maakt het racket heel fijn om mee te spelen voor kinderen. Als jouw kind wat meer ervaring heeft met het spelen van padel is dit racket minder geschikt.

Lage balans
Goedkoop racket
Minder geschikt voor kinderen met meer ervaring
Adidas Adipower Junior 3.1 2022

Adidas Adipower Junior 3.1 2022

Eigenschappen:
Beschikbaar in wit, zwart, paars en rood
Bladvorm: Rond
Geschikt voor gevorderde kinderen
Richtprijs: €69,95
Bekijk de Adidas Adipower Junior 3.1 2022

Dit prachtige racket voor kinderen van Adidas wordt gekenmerkt door de kleuren blauw en oranje. Niet iedereen zal dit mooi vinden, maar als jouw kind van deze kleuren houdt, kun je de Adidas met een gerust hart aanschaffen. Het padelracket heeft een licht gewicht en dunne grip. Perfect voor kinderen dus. Ook de lage balans en ronde vorm sluiten goed aan bij de wensen van kinderen.

Nog nooit heeft een kind zo veel controle over de bal gehad als met deze Adidas. Dankzij het EVA Soft Performance-rubber worden trillingen geabsorbeerd. Dit zorgt ervoor dat het prettiger is om tegen de bal aan te slaan voor kinderen. Het materiaal is uitstekend. Zo ook de sweetspot. Heeft je kind iets meer ervaring met het spelen van padel? Kies voor de Adidas Adipower Junior 3.1!

Licht gewicht
Dunne grip
Goede sweetspot
Specifiek ontwerp
Padel Racket Junior Pure32

Eigenschappen:
Geschikt voor jongeren met padeltalent
Bladvorm: Diamant
Speelt enorm comfortabel
Richtprijs: €49,95
Bekijk de Pure32 J10 padelracket junior

Dit model is net wat duurder, maar dan heb je ook wat. Als jouw kind talent heeft voor padel kun je de Pure32 J10 zeker overwegen. Dit padelracket heeft een diamantvorm. Dit zorgt voor een hoge balans en buitengewoon veel kracht tijdens het slaan tegen de bal. Je kunt zeer technisch spelen met dit racket. Nog nooit tevoren was het zo makkelijk om ballen effect mee te geven.

Dit topracket is een uitstekende keuze voor kinderen met veel talent of ervaring, maar als jouw kind nieuw is in de padelsport, kun je beter een ander model kiezen. De hoge balans en power maken het racket moeilijker om te bespelen dan bijvoorbeeld de zojuist besproken Adidas.

Diamantvorm
Geschikt om technisch mee te spelen
Hoge balans
Ongeschikt voor beginners

Welk racket kies jij?

Met welk racket jouw kind straks naar huis gaat hangt dus af van meerdere factoren. Hoeveel ervaring heeft jouw kind met het spelen van padel? Wat is de speelstijl van jouw kind? Wilt jouw kind ballen veel effect meegeven? Wilt jouw kind een dunne grip? Een padelracket kopen dat speciaal voor kinderen is ontworpen is absoluut aan te raden, want alleen dan hebben kinderen een racket dat aansluit op hun lichaamsbouw en speelstijl.

Recente aanbiedingen
MobileMobile

Wellicht ook interessant om te lezen..

6 april 2023
Padel 1 tegen 1 spelen: hoe doe je dat?

Ben je klaar om jezelf uit te dagen en een-op-een te spelen in padel? Als je al bekend bent met ...

Lees verder >
17 maart 2023
Beste roze padelrackets: welke zijn een must-have voor vrouwelijke spelers?

Ben jij als vrouwelijke padelliefhebber op zoek naar een nieuwe padelracket? En ben je ook nog eens fan van de ...

Lees verder >
27 december 2022
Padel en voeding: wat moet je eten voor en na een padelwedstrijd?

Padel is een intensief en uitdagend spel dat veel van je lichaam vraagt. Het is daarom belangrijk om goed te ...

Lees verder >
© 2022 Padelfans.nl

crossmenu