Beste padel racket voor gevorderden: onze favoriete padelrackets

25 november 2021
Auteur: Tim

Padel is een sport die in Nederland erg populair is. De sport is erg populair geworden omdat het een snelle, energieke en leuke sport is. Hoewel er veel aspecten van het spel zijn om onder de knie te krijgen, vinden veel mensen dat deze aspecten zorgen voor een echt plezierige sport. Nederland lijkt een plaats te zijn waar padel heeft kunnen doorbreken onder een natie van mensen die van sport houden.

Als je al een tijdje padel speelt, is het tijd om op zoek te gaan naar het beste padelracket voor gevorderden! Padelrackets zijn immers verkrijgbaar in veel verschillende maten en soorten. Elke speler kan het padelracket kiezen dat voor hem of haar het meest comfortabel is. Iedere speler kan op zijn of haar eigen niveau beginnen dankzij de verschillende racketontwerpen.

Beste padel racket voor gevorderden: top-5

#1 Beoordeeld
Bullpadel Vertex 03 (Diamond) - 2021 padel racket

De Bullpadel Vertex 03 - 2021 is het racket van professional Maxi Sanchez. De Vertex 3 is het perfecte padelracket voor technische en aanvallende spelers en is ontwikkeld voor maximale power. Dit racket zit vol innovatieve technieken zoals speciale lagen van Xtend Carbon 12K op het blad. Deze...

€274,00 Meer info
Head Padel Graphene 360+ Delta Hybrid (Diamond) - 201 padelracket

De HEAD Delta Hybrid is het nieuwe racket aanbevolen door wereld nummer 1 Fernando Belasteguín. Dit model beschikt over Graphene Touch op het frame een dubbele laag koolstof op het raakoppervlak, om gevoel en power te genereren. Dankzij het zachte schuim en het CHIP-patroon geniet je van een...

€244,99 Meer info
Adidas Essnova Carbon 3.0 (Diamond) - 2021 padel racket

Deze Adidas Essnova Carbon 3.0 is ontworpen in een oversized diamantformaat dat veel kracht geeft tijdens belangrijke wedstrijden.Het is ideaal voor aanvallen vanaf de achterkant van het veld dankzij het zachte, presterende eva-rubber dat een geweldige baluitvoer en extra kracht biedt. Bovendien...

€189,00 Meer info
Bullpadel Vertex Comfort (Diamond) - 2021 padel racket

De Bullpadel Vertex Comfort 2021, is een powerracket dat deel uitmaakt van de nieuwe Bullpadel 2021 collectie. Dit racket is gericht op spelers met een gevorderd spelniveau tot op professioneel niveau, heeft een volledig vernieuwd ontwerp en de beste eigenschappen om uitstekende prestaties op de...

€184,95 Meer info
Head Padel Graphene 360+ Delta Elite (Diamond) - 2021 padelracket

De HEAD Graphene Touch Delta Elite is gemaakt voor de gepassioneerde padelspelers, met comfort en veelzijdigheid in gedachte. Dankzij het diamantvormige oppervlakte is er een grotere sweetspot en dankzij Graphene XT materialen heeft dit racket ook maximale kracht. Dit racket heeft een structuur...

€159,95 Meer info

Hoe kies je het beste padel racket voor gevorderden?

Het is niet eenvoudig om het beste padel racket voor gevorderde spelers te vinden. Er zijn veel verschillende factoren waarmee rekening moet worden gehouden, en deze variëren allemaal afhankelijk van iemands vaardigheidsniveau of speelstijl. Hier zijn enkele van de belangrijkste aspecten bij het zoeken naar een nieuw padel racket: vorm, gewicht, flexibiliteit, balanspunt, gripmaat en materiaal.

Vorm

Eén van de belangrijkste aspecten bij het kiezen van het beste padel racket voor gevorderden is de vorm. De diamantvorm wordt beschouwd als één van de beste vormen voor gevorderde spelers, omdat het de speler in staat stelt meer kracht achter zijn slagen te zetten.

De sweet spot van het racket, meestal in het midden van het slagvlak, is op elk padelracket te vinden. De grootte van dit gebied varieert afhankelijk van de vorm van het racket. Bij een diamantvormig padelracket ligt de sweet spot iets hoger in het racket waardoor gevorderde spelers het gemakkelijker vinden om een bal hard terug te slaan.

Gewicht

Padelrackets zijn er in verschillende gewichten en de meer gevorderde spelers hebben meestal een zwaarder racket omdat ze dan hardere slagen kunnen maken. Beginners gebruiken meestal een padelracket met een lager gewicht, omdat ze niet goed met zware rackets overweg kunnen. Met een zwaarder racket kun je meer kracht genereren en snelheid in je voordeel gebruiken.

Indien je echter van een rond of traanvormig racket overstapt op een diamantvormig racket, raden we aan een iets lichter diamantvormig racket te kiezen. Een lichter racket zal de onbalans van het bovenblad van het racket compenseren.

Flexibiliteit

padelrackets voor gevorderden

De flexibiliteit van een padelracket kan voor sommigen een groot verschil maken, terwijl het voor anderen niet veel uitmaakt. Sommigen zijn meer geschikt om te gebruiken een flexibel racket, terwijl anderen beter af zijn met een stijf racket.

Over het algemeen gebruiken gevorderde spelers tamelijk stijve rackets, omdat ze hun spel gemakkelijk kunnen omschakelen van aanval naar verdediging en vice versa. Het is ook makkelijker om de bal harder te raken met een stijver padelracket.

Een soepeler padelracket zorgt voor meer spin, wat kan voor sommige spelers gunstig zijn. Als je vooral je pols gebruikt bij het slaan van de bal, is een flexibeler racket beter geschikt voor u.

Balanspunt

Het balanspunt van een padelracket verwijst naar de plaats waar de handen de steel vastpakken ten opzichte van het zwaartepunt van het racket. Dit is het belangrijkst voor de controle en schokabsorptie.

Het balanspunt van een padelracket kan zwaarder of lichter zijn, afhankelijk van het vaardigheidsniveau. Beginners kunnen het beste een lichter uitgebalanceerde stick kiezen en gevorderde spelers een zwaardere. De reden hiervoor is dat hoe meer je weet hoe je je racket moet zwaaien, hoe meer gewicht het in het spel brengt. Dit zorgt voor sterkere slagen en meer power.

Gripmaat

De grootte van de grip verschilt van persoon tot persoon. Het is belangrijk om een gripmaat te kiezen die comfortabel aanvoelt en die je genoeg ruimte biedt om het racket vrij te zwaaien.

Als de grip te klein is, kan het moeilijk zijn om de bal hard te slaan en je comfortabel te voelen tijdens het spelen. De grootte van de grip hangt ook af van het type spel dat je verkiest. De beste grip voor een aanvallende speler is iets groter dan de aanbevolen maat, maar laat nog steeds een uitstekende controle toe. Voor een verdedigende speler of iemand die de neiging heeft meer shots te missen shots is een iets kleinere grip aanbevolen.

Materiaal

De verschillende materialen waarvan een padelracket is gemaakt hebben grote invloed op hoe het aanvoelt en hoe het speelt tijdens een wedstrijd.

Een veelgebruikt materiaal voor padelrackets is aluminium, dat veel gewicht heeft maar een goede controle biedt. Aan de andere kant zijn grafieten rackets lichter en flexibeler, maar soms minder sterk. Carbonvezel rackets bieden het beste van alles: gewicht, flexibiliteit en sterkte.

Padelrackets kunnen van verschillende materialen worden gemaakt, zoals aluminium, koolstofvezel of grafiet. Gevorderde spelers zullen baat hebben bij een geavanceerder materiaal als koolstofvezel, omdat dit meer controle en kracht biedt dan een aluminium racket.

Onze favoriete padel rackets voor gevorderden

Bullpadel Vertex 03 (Diamantvorm) Padelracket

Bullpadel Vertex 03 (Diamond) - 2021 padel racket

Eigenschappen:
Diamantvormig padelracket
Gewicht: 370 - 380 gram
Frame en blad van carbonvezel
Richtprijs: €284
Bekijk de Bullpadel Vertex 03 (Diamond)

Maak kennis met de Bullpadel Vertex 03 (2021), het professionele racket van pro Maxi Sanchez! Dit diamantvormige padelracket is perfect voor offensieve en technische spelers, dankzij zijn innovatieve design en constructie. Met een blad van XTend Carbon 12K materiaal is dit racket stijver en duurzamer dan ooit tevoren.

En vergeet ook de MultiEva-rubberkern niet - die zorgt voor maximale power en controle. Ideaal dus voor iedere gevorderde speler die zijn/haar spel naar een hoger niveau wenst te tillen. Haal vandaag nog een Vertex 03 in huis en ervaar de kracht van professioneel spel!

Perfecte racket voor een aanvallende speler
Enorm stijf en duurzaam padelracket
Voorzien van een hesacore tourgrip
Aan dit alles hangt een prijskaartje vast
Adidas Essnova Carbon 3.0 - Diamantvormig padelracket voor gevorderden

Adidas Essnova Carbon 3.0 (Diamond) - 2021 padel racket

Eigenschappen:
Oversized diamantvormig padelracket
Blad en frame van carbon
Gewicht: 371-375 gram
Richtprijs: €195
Bekijk de Adidas Essnova Carbon 3.0

De Adidas Essnova Carbon 3.0 is het perfecte racket voor iedereen die zijn spel wil verbeteren. Het is ontworpen met een oversized diamantformaat dat zorgt voor veel power en controle tijdens belangrijke wedstrijden. Bovendien is het voorzien van een zacht, prestatiegericht eva-rubber dat je een geweldige balafgifte en extra power geeft - perfect voor aanvallen vanaf de achterkant van de baan.

En alsof dat nog niet genoeg is, helpt het ook om trillingen te verminderen die worden veroorzaakt door het hard slaan van de bal. Dus als je je padelvaardigheden naar een hoger niveau wilt tillen, is dit het racket voor jou!

Perfect racket voor aanvallende spelers
Padelracket met hoge balans
Padelracket uit hoogwaardig carbonvezel materiaal
In het begin even gewoon worden aan het racket
Head Padel Graphene 360+ Delta Elite padelracket

Head Padel Graphene 360+ Delta Elite (Diamond)

Eigenschappen:
Beschikbaar in wit, zwart, paars en rood
Breedte: keuze tussen 39,5 (45S) en 42 mm (45)
Weergeven van hartslagzones
Richtprijs: €170 (45) en €180 (45S)
Bekijk de Head Padel Graphene 360+ Delta elite

Het HEAD Graphene Touch Delta Elite padelracket is gemaakt voor de gepassioneerde speler en biedt comfort en veelzijdigheid. Dankzij het diamantvormige oppervlak en de graphene XT-materialen heeft het maximale power.

Dit racket heeft een structuur gemaakt met de vernieuwde Graphene 360 technologie, strategisch geplaatst in het gebied van het frame en het oppervlak voor uitstekende stabiliteit en meer energie. De brede sweet spot zorgt ervoor dat je betere resultaten uit de bal kunt halen, terwijl de Power Foam kern meer comfort garandeert.

Padelracket met een grote sweetspot
Graphene 360-technologie zorgt voor veel stabiliteit
Power Foam-kern zorgt voor veel comfort
Is een zachter racket dan de andere besproken padelrackets
Recente aanbiedingen
MobileMobile

Wellicht ook interessant om te lezen..

9 november 2021
Drie leuke cadeautips voor padelspelers

Padel. Je hebt er ondertussen vast wel eens van gehoord of het ergens langs zien komen. Misschien dat je het ...

Lees verder >
2 november 2021
Is padel een Olympische sport? Waarom zagen we padel nog niet op de Olympische spelen?

Padel wint razendsnel aan populariteit. Het is momenteel zelfs één van de snelst groeiende sporten ter wereld. Steeds meer mensen ...

Lees verder >
22 oktober 2021
Hoe spreek je padel uit?

Padel is een van de snelst groeiende sporten ter wereld. Het is een van tennis afgeleide squashsport die in teams ...

Lees verder >
© 2021 Padelfans.nl

crossmenu
Copy link
Powered by Social Snap