De beste padelrackets van 2024: onze top-3

2 juni 2021
Auteur: Tim

Een beslissing nemen om een padelracket aan te schaffen doe je niet in één handomdraai. Het meest belangrijke bij het kiezen van een racket is dat het comfortabel moet aanvoelen, omdat het verkeerd inschatten van een padelracket verstrekkende gevolgen kan hebben. Niet alleen op vlak van sportieve prestaties, maar ook een invloed heeft op je lichaam.

Er bestaat spijtig genoeg niet zoiets als een perfect racket. Elke individuele speler heeft andere persoonlijke eisen. Volgende richtlijnen kunnen je wel van pas komen. Zoals je misschien al wel weet bestaat een goed padelracket uit drie verschillende onderdelen: het frame, de kern en het blad.

De 5 beste padelrackets van 2024

Raku

Verlang jij om je tegenstander alle kanten op te sturen? Met de Eagle Tbrands®️ Padel racket kan je dit makkelijk waar maken! 
Doordat de racket hoofdzakelijk gemaakt is van Carbon/Fiber Glass, is de profilering smaller en liggen ze zeer comfortabel in de hand. De racket is hierdoor zeer...

€84,95
Meer info
Powell

" Padel is de snelstgroeiende sport in Nederland. De combinatie van tennis en squash wordt steeds populairder doordat het zeer toegankelijk is voor beginnende spelers. Met de vertrouwde kwaliteit van een POWELL® padel racket kun jij dit nieuwe avontuur zelfverzekerd beginnen. Of je nou een...

€62,95
Meer info
PUMA

Puma Solar Smash - Unisex - Multi - maat: One size - Puma Bij het SolarSMASH padelracket draait alles om het punt van perfecte effectiviteit. De frameloze constructie van het racket is ontworpen met een groter speeloppervlak en is gecombineerd met schuim met een lage dichtheid en een...

€0,00
Meer info
XQMax

Ontdek het XQMax Hurricane Padelracket, een krachtig instrument ontworpen voor aanvallende spelers die streven naar precisie en controle op het padelveld. Met zijn strakke zwart design en blauwe accenten combineert dit racket stijl met prestatie. De druppelvorm van het racket biedt een perfecte...

€34,95
Meer info
X1TE

Ontdek de X1TE Padel Racket Core Black: Strak Design, ongekende prestaties De X1TE Padel Racket Core Black, met zijn opvallende zwart-witte ontwerp, biedt veelzijdigheid voor zowel beginnende als gevorderde spelers. De unieke ronde vorm van het racket maakt het ideaal voor beginners en levert...

€45,95
Meer info

Het frame

Dit is het oppervlak rond de rand van het racket. Het is het hart van de racket en het vormt ook de grip. Met het raamwerk van het racket moet je eerst rekening mee houden als je een keuze wil bepalen. Het zorgt immers voor de sterkte en de stijfheid van het racket. In de meeste gevallen bestaat het materiaal uit gelamineerde buisvormige laagjes van glasvezel, glasvezel/Carbon of kevlar/Carbon. Een volledig 100 procent carbon frame wordt nooit of zelden gemaakt omdat dit teveel trillingen veroorzaakt naar de arm toe en daardoor vaak aan de grondslag ligt van blessures.

De kern

Dit is de binnenkant van het racket en wordt meestal gefabriceerd van het zogenaamde EVA-rubber of schuim. Een padelspeler die een uitstekende techniek beheerst en fysiek heel sterk voor de dag komt, kan best de voorkeur geven aan een EVA-rubberen kern. Het oppervlak - bestaande uit schuim - is een stuk zachter en past beter bij beginnende spelers. Het helpt ook om beter te verdedigen vanaf de achterzijde van het terrein wanneer je in een defensieve egelstelling bent verzeild geraakt.

Het blad

Dit is het oppervlak dat de kern bedekt. Het is letterlijk en figuurlijk het kloppend hart van het racket en is meestal gemaakt van Carbon, kevlar of verschillende lagen glasvezel. De hardheid, de power en de output zijn afhankelijk van de gebruikte materialen die in zeldzame gevallen zelfs in 5 lagen bestaan. Het hars - de onderlinge verbinding tussen de verschillende lagen - heeft een vrij grote invloed op het racket.

Technische kenmerken van een padelracket

Gewicht

Het gewicht van de racket heeft een grote invloed hoeveel kracht je hebt. Een licht racket mag dan wel meer wendbaar zijn, met een racket die iets zwaarder weegt, sla je wel een heel stuk harder. Algemeen wordt aangeraden om met een maximaal gewicht te spelen omdat je het gevoel krijgt hierdoor optimaal te kunnen presteren.

Qua gewicht varieert een padelracket tussen de 330 en 385 gram. Een racket die minder dan 365 gram weegt, wordt omschreven als licht. Rackets van meer dan 375 gram worden aanzien als zwaargewichten.

Balans

padel spelen

De impact op het krachtvermogen en de balcontrole wordt gedirigeerd door de balans. Een padelracket met een vrij hoog balanspunt is diamantvormig. Zij zorgen voor veel kracht, maar de controle is niet echt goed te noemen. Voor wie de eerste stappen in de padelsport zet, is zo een hoog balanspunt af te raden omdat je al over een redelijk goede techniek moet bezitten.

Neutraal gebalanceerde rackets zijn traanvormig. Die zijn het meest geschikt voor gemiddelde spelers die een haalbaar niveau hebben. Deze rackets combineren controle en kracht. De rackets met een lage balans hebben een ronde vorm en hebben minder power. Dat wordt wel gecompenseerd met een maximale controle.

Tegenwoordig wordt de balans van een racket door fabrikanten vaak gemanipuleerd door de boringen onderaan of bovenaan het blad te maken. Zo kan momenteel een traanvormig racket een lagere balans hebben dan bijvoorbeeld een rond racket.

Vorm

Diamant vorm

Het balanspunt voor dit racketmodel is vooral geschikt voor de aanvallende netspeler. De zogeheten 'sweet spot' is een heel stuk kleiner dan bij de andere racketvormen. Dit zorgt er voor dat het racket minder eenvoudig te hanteren valt en je een stuk meer technische bagage moet hebben. Voor blessuregevoelige spelers is dit racket niet aan te raden.

Ronde vorm

Dit is het meest populaire model en in feite het meest klassieke padelracket. Het heeft een lage balans wat betekent dat het racket heel eenvoudig onder controle te houden is. Het is vooral voor typische spelers die rechtshandig zijn. Voor de beginnende padelspeler het ideale opstapje om uit te testen. De ronde rackets geven vrij veel power.

Traanvorm

Dit is de mengeling tussen de ronde en diamant vorm. Het is zowat de gulden middenweg tussen controle en power. Wanneer je het profiel hebt van een veelzijdige padelspeler die een krachtig racket wil hebben zonder evenwel de controle te willen verliezen, is dit voor jou de meest geschikte optie.

Dikte

De dikte van de rackets schommelen tussen de 32 tot 38 millimeter waarbij junioren racketdiktes van 34 tot 36 millimeter in gebruik nemen. Voor de goede orde: volgens de padel regels mag je geen rackets gebruiken die meer dan 38 millimeter dikte hebben. Afhankelijk van het niveau kan je kiezen tussen verschillende soorten padelrackets.

Beste padelrackets van 2024: onze 3 favorieten

Camewin Padel Racket

Camewin Padel Racket

Eigenschappen:
Beschikbaar in wit en blauw
Geschikt voor startende spelers
Bladvorm: druppelvormig
Richtprijs: €79,99
Bekijk het Camewin Padel Racket

Het Padel Racket van Camewin is het ideale padelracket voor de beginner die voor het eerst deze nieuw sport gaat ontdekken. Wanneer je op jacht bent naar een combinatie tussen kracht en controle van het padelracket, maak je met de Camewin Racket de juiste keuze. Het is vooral een technische topracket tegen een prijs die betaalbaar is. Het spreekt voor zich dat ook gevorderde spelers deze racket kunnen hanteren.

Het grote voordeel van deze padelracket is dat het is voorzien van een verstevigde 'sweetspot'. Vrij vertaald wil dit zeggen dat je de ballen beter en vlugger raakt. Het racket wordt overigens standaard geleverd met een hoes. Het blad heeft de vorm van druppels en weegt 380 gram. De kleur bestaat uit zwart en blauw.

Beschikt over de zogenaamde sweetspot wat betekent dat je de ballen sneller en vlugger raakt
Speciaal ontworpen voor de recreatieve speler die zijn eerste voetstappen zet in de padelsport
Het racket is bruikbaar het hele jaar door
Voor de meer gevorderde padelbeoefenaars is dit racket minder geschikt
Adidas AdiPower CTRL 2.0

Adidas AdiPower CTRL. 2.0

Eigenschappen:
Padelracket met een hoge slagkracht
Geschikt voor gevorderde spelers
Bladvorm: rondvormig
Richtprijs: €249,99
Bekijk het Adidas AdiPower CTRL 2.0 Padelracket

Het AdiPower CTRL. 2.0 racket van Adidas is speciaal ontworpen voor de meer gevorderde padelspelers. Het racket heeft een ronde vorm met een gewicht dat schommelt tussen de 365 en 375 gram. Wat het padelracket van Adidas zo uitzonderlijk maakt, is dat het een Dual eXoskeleton technologie bevat, gecombineerd met de Power Embossed Ridge. In mensentaal betekent dit dat deze technologische snufjes ervoor zorgen dat de stijfheid wordt verbeterd via de buitenribben van het raamwerk van het racket. Op deze manier komen de slagen harder aan bij de tegenstrever door het aanwezige rubber. Het racketmateriaal bestaat uit Carbon Fiber.

Het racket is speciaal ontworpen voor de meer gevorderde spelers
Het gewicht schommelt tusen de 365 en 375 gram
Het formaat heeft een ronde vorm
Hier spelen de betere spelers mee. Niet echt geschikt voor beginners
Bullpadel Hack Comfort

Bullpadel Hack Comfort

Eigenschappen:
Padelracket met een hoge slagkracht
Geschikt voor gevorderde spelers en competitiespelers
Bladvorm: diamantvormig
Richtprijs: €249,99
Bekijk het Adidas AdiPower CTRL 2.0 Padelracket

De Hack Comfort van fabrikant Bullpadel is speciaal voor spelers van een beter niveau ontworpen die naarstig op zoek zijn naar een optimale slagkracht in hun spel. Alles is gericht op kracht en vermogen, zonder de controle uit het oog te verliezen. Het is vervaardigd in diamantformaat. Het gewicht ligt tussen de 360 en 380 gram. De kern beschikt over de Fibrix Hybride vezel. Dit bevordert een opvallend krachtiger oppervlak en bijgevolg meer slagkracht. De binnenzijde is gemaakt van BlackEva rubber wat de trillingen van de slag beter absorbeert. Het frame bestaat uit 100 procent koolstofvezel dat is aangepast aan systeemgewichtplaten die het racket in voldoende balans laat brengen, afhankelijk van de persoonlijke behoeften van de betrokken spelers.

Het racket bestaat uit 100 procent koolstofvezel
Speciaal voor spelers die al een behoorlijk niveau hebben
Via de Fibrix Hybride vezel ontwikkel je meer slagkracht
Voor beginners is deze racket te hoog gegrepen
Recente aanbiedingen
MobileMobile

Wellicht ook interessant om te lezen..

6 april 2023
Padel 1 tegen 1 spelen: hoe doe je dat?

Ben je klaar om jezelf uit te dagen en een-op-een te spelen in padel? Als je al bekend bent met ...

Lees verder >
17 maart 2023
Beste roze padelrackets: welke zijn een must-have voor vrouwelijke spelers?

Ben jij als vrouwelijke padelliefhebber op zoek naar een nieuwe padelracket? En ben je ook nog eens fan van de ...

Lees verder >
27 december 2022
Padel en voeding: wat moet je eten voor en na een padelwedstrijd?

Padel is een intensief en uitdagend spel dat veel van je lichaam vraagt. Het is daarom belangrijk om goed te ...

Lees verder >
© 2022 Padelfans.nl

crossmenu