De beste druppelvormige padelrackets: onze 3 favorieten

27 juli 2022
Auteur: Tim

Hoogstwaarschijnlijk ben je reeds bekend met het concept van padel, maar voor de mensen die minder weten over deze relatief onbekende sport, is het de moeite waard de sport kort in te leiden. Bovendien worden in dit artikel de beste druppelvormige padelrackets besproken.

Mocht je op zoek zijn naar een druppelvormig padelracket doe je er goed aan verder te lezen. Maar allereerst: Wat voor sport is padel precies?

Brimley® Sports

Op zoek naar het beste padelracket voor jouw padel avontuur? Dan is de Brimley PDX38 iets voor jou! Dit racket is een echte allemansvriend en geschikt voor zowel de beginnende als de iets meer gevorderde padelspeler. Enkele kenmerken van het racket: Het blad is vervaardigd uit 100% carbon,...

€69,95
Meer info
Head

The HEAD Flash is a suitable padel racket for beginners or intermediate level players who have a versatile playing style. The hybrid-shaped racket head with a balance in the middle allows you to play in multiple ways. It gives you the opportunity to control the game but also to occasionally...

€50,00
Meer info
Powell

" Padel is de snelstgroeiende sport in Nederland. De combinatie van tennis en squash wordt steeds populairder doordat het zeer toegankelijk is voor beginnende spelers. Met de vertrouwde kwaliteit van een POWELL® padel racket kun jij dit nieuwe avontuur zelfverzekerd beginnen. Of je nou een...

€0,00
Meer info
Head

Zeer comfortabel en handelbaar, dit is de Alpha LTD, standaard de zachtere versie. Gemaakt van Graphene 360-technologie in het frame en glasvezel op het gezicht, het gevoel en comfort zijn ongeëvenaard. Alsof dat nog niet genoeg is, is hij vervaardigd met de Smart Bridge en een gatenpatroon dat...

€80,00
Meer info
XQMax

Ontdek het XQMax Hurricane Padelracket, een krachtig instrument ontworpen voor aanvallende spelers die streven naar precisie en controle op het padelveld. Met zijn strakke zwart design en blauwe accenten combineert dit racket stijl met prestatie. De druppelvorm van het racket biedt een perfecte...

€34,95
Meer info

Een korte introductie

Lezer, dit is padel. Heb je padel al ontmoet? Padel is een vlotte combinatie van squash en tennis. Een padelbaan lijkt enigszins op een tennisbaan, maar is eveneens wezenlijk anders; een padelbaan heeft een breedte van tien meter en is twintig meter lang. Anders dan bij tennis, is bij padel het rechthoekige veld omringd door muren.

De wanden zijn veelal gemaakt van glas. Vaak zijn er ook hekken aanwezig. De benodigdheden? Een padelracket en een bal. Door slim gebruik te maken van de muren kun je padel winnen. Wat dat betreft lijkt padel ook wel op squash. Je speelt padel met vier personen tegelijkertijd. Dit maakt padel een ontzettend gezellige sport om te spelen met je vrienden of vriendinnen.

Regels

Je speelt padel twee tegen twee. Je moet echt een padelbal kopen, want een padelbal is echt iets anders dan een tennisbal. Een tennisbal heb je waarschijnlijk nog wel ergens in huis liggen. De kans dat je reeds een padelbal hebt, is ietwat kleiner. Je mag alleen gebruik maken van de muren als de bal reeds gestuiterd heeft in het vak van de tegenpartij.

Dat moet je dus goed in de gaten houden. Ook bij de opslag is het toegestaan om de muren te gebruiken. Dit geldt niet voor het hekwerk. Bekijk ook eens een video op YouTube van padel. Dan worden de spelregels vanzelf duidelijk. Het klinkt misschien ingewikkeld, maar als je mensen padel ziet spelen, ziet het er allemaal heel natuurlijk en vanzelfsprekend uit.

De Padel Gids

Als je online op de Padel Gids kijkt kun je snel en eenvoudig zien waar je in Nederland padel kunt spelen. Op de website kun je alle padellocaties vinden, alsook padeltrainers, winkels, merken en reizen. De website wordt keurig bijgehouden, dus je kunt hier terecht voor de meest recente en betrouwbare informatie over padel. Wil je weten waar je bij jou in de buurt padel kunt spelen? Of ben je op zoek naar een padeltrainer? Kijk online op de Padel Gids!

Mexico

Wat heeft Mexico te maken met padel? Padel is bedacht in Mexico! In 1962 is Padel bedacht. Het duurde nog even voordat de sport populair werd. Padel werd in een langzaam maar gestaag tempo steeds populairder in Zuid-Europa en Zuid-Amerika. Ook Nederland omarmde de sport na een tijdje; padelbanen zijn nu niet meer weg te denken uit Nederland. Waarschijnlijk is er bij jou in de buurt een padelbaan te vinden. Zien we je op de padelbaan? De Spanjaarden zijn ook dol op padel! Oh, en wist je dat Robin van Persie ook dol is op padel?

Head Evo Sanyo Padel Racket

Head Evo Sanyo padelracket

Eigenschappen:
Beschikbaar in zwart/wit
Bladvorm: rond
Perfect voor beginners
Richtprijs: €69,99
Bekijk het HEAD Evolution Sanyo padelracket

Dan zijn we nu aangekomen bij de beste druppelvormige padelrackets. Heb je ooit van de Head Evo Sanyo gehoord? Als je een beginner bent op het gebied van padel heb je waarschijnlijk nog nooit van deze naam gehoord, maar dat is eigenlijk zonde, want deze rackets zijn speciaal gemaakt voor beginnende spelers. Voor een perfecte balans moet je bij de Head Evo Sanyo zijn.

Bovendien heb je ontzettend veel controle over de bal terwijl je padel speelt met dit racket. Het frame is gemaakt van carbon. Dit is een fijnzinnig en licht materiaal. Er is eveneens glasvezel aanwezig, alsook polyetheen. Al met al is de Head Evo Sanyo perfect voor de beginnende speler, maar niet fijnzinnig genoeg ontworpen voor de ervaren speler. Tot welke groep behoor jij? Het padelracket is in de kleuren zwart en wit te verkrijgen.

Perfect in balans
Frame van carbon
Speciaal ontworpen voor de beginnende speler
Minder geschikt voor ervaren spelers
No Peak Padel racket Oranje

No Peak padelracket

Eigenschappen:
Beschikbaar in oranje, grijs, roze en blauw
Bladvorm: Druppelvormig
Geschikt voor alle niveau's
Richtprijs: €59,95
Bekijk het No Peak padelracket

Op zoek naar een prachtig oceaanblauw padelracket? Een padelracket waar je ook een tas bij krijgt zodat je het racket makkelijk kunt meenemen in een overvolle auto? Hadden we al genoemd dat je ook ballen krijgt bij dit padelracket van No Peak? Van dit alles is geen woord gelogen. In dit leuke pakket zit een padelracket waarmee gespeeld kan worden door zowel beginnende als ervaren spelers. Ideaal toch?

Dit betekent dat je het padelracket nog kan gebruiken als je een aantal jaar geoefend hebt. Dit padelracket van No Peak is dan ook een verstandige aankoop voor niet al te veel geld. Een echt manusje van alles, maar geen uitblinker.

Mooie blauwe kleur
Tas en ballen zijn inbegrepen
Zowel geschikt voor beginnende als ervaren spelers
Geen uitblinker
Adidas Match 3.1 (Teardrop)

Adidas Match 3.1 Teardrop 2022

Eigenschappen:
Beschikbaar in zwart-oranje-blauw
Bladvorm: Druppelvormig
Geschikt voor beginners
Richtprijs: €69,99
Bekijk de Adidas Match 3.1

Heb je schoenen van Adidas? Een vest van Adidas? Dit padelracket van Adidas mag niet in jouw collectie ontbreken! Dit padelracket valt onder meer op vanwege het grote slagoppervlak. Nog nooit was het zo makkelijk om hard tegen de padelbal aan te slaan. Bovendien is het racket uitgerust met de nieuwste technologie. Het blad is gemaakt van fiberglass. Zo ook het frame.

De kern is gemaakt van EVA soft performance rubber. Dit is een uiterst licht en flexibel materiaal. Zijn er dan alleen maar pluspunten te noemen? Het racket is vooral bedoeld voor offensieve spelers, dus als je defensief speelt kun je dit racket beter links laten liggen. Het racket is in verschillende kleuren te verkrijgen, dus er zit vast een kleur tussen die je mooi vindt!

Groot slagoppervlak
Nieuwste technologie
EVA soft performance rubber
Ongeschikt voor defensieve spelers

Het beste racket voor jou

Weet je al welk racket het beste bij jou past? Misschien is de keuze voor jou heel makkelijk, maar als de keuze minder makkelijk is, ben je niet de enige. Je moet namelijk met veel factoren rekening houden als je een padelracket uitkiest. Een druppelvormig paddelracket is in ieder geval een verstandige keuze. Met welk druppelvormig paddelracket ga jij straks naar huis?

Recente aanbiedingen
MobileMobile

Wellicht ook interessant om te lezen..

6 april 2023
Padel 1 tegen 1 spelen: hoe doe je dat?

Ben je klaar om jezelf uit te dagen en een-op-een te spelen in padel? Als je al bekend bent met ...

Lees verder >
17 maart 2023
Beste roze padelrackets: welke zijn een must-have voor vrouwelijke spelers?

Ben jij als vrouwelijke padelliefhebber op zoek naar een nieuwe padelracket? En ben je ook nog eens fan van de ...

Lees verder >
27 december 2022
Padel en voeding: wat moet je eten voor en na een padelwedstrijd?

Padel is een intensief en uitdagend spel dat veel van je lichaam vraagt. Het is daarom belangrijk om goed te ...

Lees verder >
© 2022 Padelfans.nl

crossmenu