De beste Babolat padelrackets: onze 3 favorieten

27 juli 2022
Auteur: Tim

Het is tegenwoordig makkelijker dan ooit om online in een webshop padelrackets te bestellen. De bekendste merken zijn vertegenwoordigd in het online assortiment. Of je nu een beginner bent of een professional, online vind je ongetwijfeld een padelracket dat goed aansluit op jouw behoeftes.

Wat zoek jij in een padelracket? Lees verder om meer te weten te komen over waar je rekening mee moet houden als je een padelracket gaat kopen. Bovendien wordt er dieper ingegaan op de beste padelrackets van Babolat. Dit bekende merk heeft jarenlange ervaring met het vervaardigen van de mooiste padelrackets.

Babolat

Keep fit and discover the sector's latest new releases to perform sports with the best guarantees! Purchase Padel Racket Babolat Storm Black at the best price and enjoy a healthy life! Colour: Black Gender: Unisex Recommended age: Adults Type: Spade Racquet

€0,00
Meer info
Babolat

Behendig, medelevend, spectaculair... dat kunnen de bijvoeglijke naamwoorden zijn die de "Wolf" definiëren. En als de nummer 1 van de wereld bijzonder is, is zijn racket dat ook. Dit racket, het resultaat van een samenwerking met Juan Lebron, combineert extreme kracht, maximale effecten en...

€337,20
Meer info
Babolat

Het Babolat Dyna Energy 2023 padel racket van Babolat is een van de lichtste rackets in de serie, met een gewicht van slechts 330 gram. De Babolat Dyna Energy combineert uitstekende wendbaarheid met optimale kracht, en de krachtoverbrenging wordt verhoogd door het HPS-systeem, wat resulteert in...

€194,00
Meer info
Babolat

Als je een padelspeler bent die je tegenstander altijd verrast met krachtige schoten en verschillende aanvalseffecten, moet je het volgende spel winnen met de nieuwe Babolat Counter Viper 2023. Het heeft in de kern van het lichaam van het racket een driedubbele laag EVA-rubber en een hybride...

€159,95
Meer info
Babolat

De Babolat Technical Veron is het nieuwe padel racket van Babolat van seizoen 2023. Ben je op zoek naar kracht en aanvallend spel? Daar is de Babolat Technical Veron erg geschikt voor. Dit padel racket is geschikt voor zowel recreatieve spelers die iets meer willen als voor de wedstrijd speler....

€127,99
Meer info
Babolat

Keep fit and discover the sector's latest new releases to perform sports with the best guarantees! Purchase Padel Racket Babolat Contact Blue Multicolour at the best price and enjoy a healthy life! Colour: Multicolour Gender: Unisex Recommended age: Adults Type: Spade Racquet

€60,00
Meer info
Babolat

Merk; Babolat Kleur; zwart met wit Babolat logo Houd je padel veiligheidskoord heel en schoon door tijdig je bandje te vervangen of te wassen Alleen te gebruiken bij 2023 Babolat padel rackets uit de lijnen vertuo, veron en viper

€15,00
Meer info
Babolat

kenmerken: Merk; Babolat Kleur; Geel met zwart logo Houd je padel veiligheidskoord heel en schoon door tijdig je bandje te vervangen of te wassen Alleen te gebruiken bij 2023 Babolat padel rackets uit de lijnen vertuo, veron en viper

€12,95
Meer info
Babolat

De Babolat Technical Viper 2022 is een ideaal padel racket voor ervaren en gevorderde padel spelers. Voor spelers die op zoek zijn naar een explosief power racket is dit padel racket perfect!Het racketblad heeft een zogeheten diamant vorm. Dit betekent dat de sweetspot relatief hoger op het...

€0,00
Meer info
Babolat

Babolat Viper Carbon Victory WPT Barcelona Special Edition Padel Racket Het perfecte racket voor spelers die ervan houden hun rivalen met volle kracht te verslaan op het veld. Het nieuwe BABOLAT VIPER CARBON VICTORY BARCELONA padelracket is zo ontworpen dat u de ball met uw volle kracht kunt...

€0,00
Meer info

Het materiaal van padelrackets

Het is niet makkelijk om een padelracket te maken, want deze rackets zijn gemaakt van zeer veel verschillende materialen. Te denken valt aan titanium, carbon, fiberglass en kevlar. Elk materiaal heeft voor-en nadelen, maar de samenstelling van padelrackets zorgt ervoor dat deze rackets zowel flexibel als krachtig zijn.

Dit komt bijvoorbeeld door slim gebruik te maken van carbon, wat een vrij licht materiaal is. Aan de ene kant wil je als gebruiker een racket dat voldoende stijf is zodat je controle hebt over de bal, maar tegelijkertijd wil je niet te veel trillingen hebben. Het is een vak apart om de perfecte balans te vinden. Dit is hoe een ervaren leverancier zich onderscheidt van een beginneling.

De vorm van het padelracket

De vorm van het padelracket mag niet onbesproken blijven. Wil je een ronde of een druppelvormig racket? Beide soorten hebben voor-en nadelen. Het is persoonlijk wat fijner spelen is. Druppelvormige rackets zijn zwaarder en daarmee perfect voor offensieve spelers die graag hard tegen de bal slaan. Ronde bladen hebben een grote sweetspot en zijn op maat gemaakt voor technische spelers die allerlei trucjes uit kunnen halen met een bal. Tot welke groep behoor jij?

Gewicht

Op de markt zijn zowel lichte als zware padelrackets te verkrijgen. Waar de ene speler een licht racket prefereert, geniet de andere speler de voorkeur voor een zwaar racket. Dit is bovenal een kwestie van smaak. Probeer eens een aantal rackets uit om erachter te komen wat voor racket je het beste bevalt. In het algemeen kun je zeggen dat lichte rackets wendbaarder zijn, terwijl zware rackets het mogelijk maken om harder tegen de bal te slaan. Wat zoek jij in een racket? Mocht je een racket zoeken voor je zoon of dochter, kun je een junior racket overwegen. Dit zijn nog lichtere rackets.

Stabiliteit

Het is belangrijk dat een padelracket voldoende stabiel is. Dit wordt voornamelijk bepaald door de dikte van het padelracket. Het blad is doorgaans 38 millimeter dik. Dit geldt voor de bladen van alle bekende merken. Er lijkt dus overeenstemming te zijn over de ideale dikte van het blad. Ook de breedte en lengte van een padelracket zijn van belang, want dit bepaalt mede de kracht waarmee je kan slaan en de sweetspot. Langere rackets maken het mogelijk harder te slaan tegen de bal. Verkies je wendbaarheid boven kracht? Kies een korter racket!

De beste padelrackets van Babolat

Dan volgt nu een overzicht van de beste padelrackets van Babolat. Na uitgebreid onderzoek zijn de volgende rackets naar voren gekomen als regelrechte toppers van dit wereldberoemde merk.

Babolat-Reflex 2021- Padelracket

Babolat-Reflex 2021

Eigenschappen:
Beschikbaar in wit, zwart, paars en rood
Bladvorm: Druppelvorm
Inclusief bijpassende hoes
Richtprijs: €69,95
Bekijk de Babolat-Reflex 2021

Dit padelracket van Babolat wordt gekenmerkt door de druppelvorm, alsook de eenvoud waarmee je hard tegen de bal kunt slaan. De sweetspot is uitstekend te noemen. Met een gewicht van 360 gram is deze Babolat niet zwaar en niet licht. Ook de overige maten zijn uiterst gebalanceerd.

Wat dacht je van een bladdikte van 38 millimeter en een balans van 265 millimeter? Dit padelracket is in meerder kleuren verkrijgbaar en wordt standaard geleverd met een hoes. Ten gevolge van de druppelvorm is de Babolat-Reflex 2021 helaas minder geschikt voor technische spelers.

Druppelvorm
Goed in balans
Geleverd met hoes
Minder geschikt voor technische spelers
Babolat Storm Teardrop – 2021

Babolat Storm Teardrop – 2021

Eigenschappen:
Uiterst geschikt voor beginners
Bladvorm: Druppelvormig
Beschikt over een grote sweetspot
Richtprijs: €79,99
Bekijk de Babolat Storm

Dit flitsende padelracket is in zowel zwart als oranje te verkrijgen en valt meteen op vanwege het modieuze ontwerp. Met name beginnende spelers zullen deze Babolat heerlijk vinden spelen, daar het racket uiterst licht is en een rond blad heeft.

Dit maakt de Babolat minder geschikt voor ervaren spelers. Mensen die padel spelen op een professioneel niveau kunnen beter uit de buurt blijven van dit racket, want als je heel technisch speelt, zul je weldra merken dat dit racket op verschillende vlakken tegenvalt. Daar staat een hoge stabiliteit en uitstekend carbon frame tegenover om het hart van de beginnende speler sneller te laten kloppen. Het racket heeft een lage balans.

Zwart en oranje
Mooi ontwerp
Perfect voor de beginnende speler
Ongeschikt voor ervaren en/of professionele spelers
Babolat Air Veron 2022 Padel Racket

Babolat Air Veron 2022

Eigenschappen:
Beste allround padelracket
Bladvorm: Druppelvormig
Voorzien van Vibrasorb
Richtprijs: €195
Bekijk de Babolat Air Veron 2022

Dit padelracket valt in zeer positieve zin op met zijn druppelvormige vorm. Het is knap dat de makers met de Babolat Air Veron 2022 een racket hebben ontworpen dat zowel te gebruiken is door beginnende als ervaren spelers. Daar komt nog eens bij dat zowel offensieve als defensieve spelers uitstekend uit de voeten kunnen met dit padelracket.

Daarmee is de Babolat Air Veron 2022 een echt manusje van alles. Dit uiterst gelaagde racket is vervaardigd van onder meer carbon en glasvezel. Zodoende is het padelracket zowel sterk als flexibel. Voor wat hoort wat. Met een prijskaartje van bijna tweehonderd euro is de Babolat Air Veron 2022 niet goedkoop.

Geschikt voor beginnende en ervaren spelers
Geschikt voor offensieve en defensieve spelers
Gelaagd racket
Niet goedkoop


Heb jij je keuze al gemaakt?

Babolat biedt dus uiteenlopende soorten padelrackets aan voor allerlei soorten spelers. Of je nu een offensieve of defensieve speler bent, Babolat heeft iets moois voor jou in huis. Evenmin maakt het uit of je een beginnende of een ervaren speler bent. De Babolat Air Veron 2022 is zelfs geschikt voor beide partijen, dus met dit racket kun je erg lang doen terwijl je steeds beter wordt in de sport.

Welke Babolat neem jij de volgende keer mee naar het veld? Bestellen is makkelijker dan ooit. Dit kan gewoon thuis op de bank in jouw favoriete webshop. Met het overzicht van dit artikel moet het zeker lukken om de beste keuze te maken. De keuze die bij jou past. De keuze voor de beste Babolat.

Recente aanbiedingen
MobileMobile

Wellicht ook interessant om te lezen..

6 april 2023
Padel 1 tegen 1 spelen: hoe doe je dat?

Ben je klaar om jezelf uit te dagen en een-op-een te spelen in padel? Als je al bekend bent met ...

Lees verder >
17 maart 2023
Beste roze padelrackets: welke zijn een must-have voor vrouwelijke spelers?

Ben jij als vrouwelijke padelliefhebber op zoek naar een nieuwe padelracket? En ben je ook nog eens fan van de ...

Lees verder >
27 december 2022
Padel en voeding: wat moet je eten voor en na een padelwedstrijd?

Padel is een intensief en uitdagend spel dat veel van je lichaam vraagt. Het is daarom belangrijk om goed te ...

Lees verder >
© 2022 Padelfans.nl

crossmenu