De beste Babolat padelrackets: onze 3 favorieten

27 juli 2022
Auteur: Tim

Het is tegenwoordig makkelijker dan ooit om online in een webshop padelrackets te bestellen. De bekendste merken zijn vertegenwoordigd in het online assortiment. Of je nu een beginner bent of een professional, online vind je ongetwijfeld een padelracket dat goed aansluit op jouw behoeftes.

Wat zoek jij in een padelracket? Lees verder om meer te weten te komen over waar je rekening mee moet houden als je een padelracket gaat kopen. Bovendien wordt er dieper ingegaan op de beste padelrackets van Babolat. Dit bekende merk heeft jarenlange ervaring met het vervaardigen van de mooiste padelrackets.

Babolat

This rackets range makes the game easier for beginners and intermediate players thanks to a soft construction and a great maneuverability.MADE OF VERY FLEXIBLE FIBERS AND A SOFT FOAMThe combination of flexible materials brings comfort and power without any efforts.

€60,00
Meer info
Babolat

De Counter Veron van Babolat is speciaal ontworpen voor de defensieve padelspelers. Met dit racket sla je alle ballen terug met uitstekende controle. Het racketblad heeft carbonflex lagen, een mix van carbon en glasvezel. Dit combineert de kracht van carbon en het comfort en flexibiliteit van...

€239,95
Meer info
Babolat

De Babolat Air Veron is het meest wendbare racket uit de Veron serie van Babolat Het racketblad bestaat is een combinatie van gevlochten carbon met fiberglas waardoor een goed mix ontstaat tussen power en comfort. De wendbaarheid van de Air Veron maakt de meest onwaarschijnlijke shots mogelijk!...

€239,95
Meer info
Babolat

Haal meer uit je spel met het Babolat Padel Racket Counter Veron 2022 met een diamanrt vormig blad. Met het padel racket Counter Veron sla je alle padel ballen terug met uitstekende controle. Als je een verdedigende padel speler bent dan is dit een ideaal racket, ervaar super controle. Het...

€194,25
Meer info
Babolat

Specificaties: Speleigenschappen: lichtgewicht racket wat makkelijk manouevreerbaar is/ zachtere constructie voor een grotere sweetspot, wat veel tolerantie biedt/ VibrAbsorb System in het frame gaat trillingen en blessures tegen/ 3D Spin reliëf vorgt ervoor dat je meer effect mee kan geven Vorm:...

€168,80
Meer info
Babolat

Specificaties: Gewicht: 355 gram Blad: diamant-/hybridevorm Bladdikte: 38mm Lengte: 45mm Balans: 265mm Technologieën: de sweetspot is iets verschoven naar boven voor meer kracht/ door het gebruik van zacht en flexibel materiaal zorgt dit racket voor power met maximaal comfort/ Vibrasorb-systeem...

€125,00
Meer info
Babolat

Ben je op zoek naar een aanvallend padelracket? Dan is de Babolat Technical Vertuo 2022 echt iets voor jou. Het blad van het racket heeft een druppelvorm, waardoor de sweetspot wat hoger ligt om meer kracht te geven tijdens het spelen. Het frame bestaat uit glasvezel en met een totaalgewicht van...

€119,95
Meer info
Babolat

Specificaties: Gewicht: 350 gram Blad: ronde vorm/ de sweetspot is relatief groot waardoor je schoten sneller raak zijn/ ook is het gewicht op alle punten gelijk waardoor het racket makkelijk te gebruiken is Bladdikte: 38mm Lengte: 45mm Balans: 265mm Technologieën: door het gebruik van zacht en...

€119,95
Meer info
Babolat

Specificaties: Vorm: druppelvorm zorgt voor een relatief hoge sweetspot, waardoor je de bal makkelijker hard kunt raken Gewicht: 360 gram Bladdikte: 38mm Balans: 265mm Kleur: grijs - zwart - blauw - oranje Materiaal: glasvezel - synthetisch materiaal Extra bijzonderheden: geleverd met bijpassende...

€75,00
Meer info
Babolat

Padel is een leuke sport. Iedereen die het ooit geprobeerd heeft, weet dat als je eenmaal begint, je er meteen gek op bent. Bij Babolat doen we er alles aan om het spel makkelijker te maken. Het comfortabele en lichte racket Contact is perfect als u een eerste racket wilt kopen. Ook al is padel...

€59,00
Meer info

Het materiaal van padelrackets

Het is niet makkelijk om een padelracket te maken, want deze rackets zijn gemaakt van zeer veel verschillende materialen. Te denken valt aan titanium, carbon, fiberglass en kevlar. Elk materiaal heeft voor-en nadelen, maar de samenstelling van padelrackets zorgt ervoor dat deze rackets zowel flexibel als krachtig zijn.

Dit komt bijvoorbeeld door slim gebruik te maken van carbon, wat een vrij licht materiaal is. Aan de ene kant wil je als gebruiker een racket dat voldoende stijf is zodat je controle hebt over de bal, maar tegelijkertijd wil je niet te veel trillingen hebben. Het is een vak apart om de perfecte balans te vinden. Dit is hoe een ervaren leverancier zich onderscheidt van een beginneling.

De vorm van het padelracket

De vorm van het padelracket mag niet onbesproken blijven. Wil je een ronde of een druppelvormig racket? Beide soorten hebben voor-en nadelen. Het is persoonlijk wat fijner spelen is. Druppelvormige rackets zijn zwaarder en daarmee perfect voor offensieve spelers die graag hard tegen de bal slaan. Ronde bladen hebben een grote sweetspot en zijn op maat gemaakt voor technische spelers die allerlei trucjes uit kunnen halen met een bal. Tot welke groep behoor jij?

Gewicht

Op de markt zijn zowel lichte als zware padelrackets te verkrijgen. Waar de ene speler een licht racket prefereert, geniet de andere speler de voorkeur voor een zwaar racket. Dit is bovenal een kwestie van smaak. Probeer eens een aantal rackets uit om erachter te komen wat voor racket je het beste bevalt. In het algemeen kun je zeggen dat lichte rackets wendbaarder zijn, terwijl zware rackets het mogelijk maken om harder tegen de bal te slaan. Wat zoek jij in een racket? Mocht je een racket zoeken voor je zoon of dochter, kun je een junior racket overwegen. Dit zijn nog lichtere rackets.

Stabiliteit

Het is belangrijk dat een padelracket voldoende stabiel is. Dit wordt voornamelijk bepaald door de dikte van het padelracket. Het blad is doorgaans 38 millimeter dik. Dit geldt voor de bladen van alle bekende merken. Er lijkt dus overeenstemming te zijn over de ideale dikte van het blad. Ook de breedte en lengte van een padelracket zijn van belang, want dit bepaalt mede de kracht waarmee je kan slaan en de sweetspot. Langere rackets maken het mogelijk harder te slaan tegen de bal. Verkies je wendbaarheid boven kracht? Kies een korter racket!

De beste padelrackets van Babolat

Dan volgt nu een overzicht van de beste padelrackets van Babolat. Na uitgebreid onderzoek zijn de volgende rackets naar voren gekomen als regelrechte toppers van dit wereldberoemde merk.

Babolat-Reflex 2021- Padelracket

Babolat-Reflex 2021

Eigenschappen:
Beschikbaar in wit, zwart, paars en rood
Bladvorm: Druppelvorm
Inclusief bijpassende hoes
Richtprijs: €69,95
Bekijk de Babolat-Reflex 2021

Dit padelracket van Babolat wordt gekenmerkt door de druppelvorm, alsook de eenvoud waarmee je hard tegen de bal kunt slaan. De sweetspot is uitstekend te noemen. Met een gewicht van 360 gram is deze Babolat niet zwaar en niet licht. Ook de overige maten zijn uiterst gebalanceerd.

Wat dacht je van een bladdikte van 38 millimeter en een balans van 265 millimeter? Dit padelracket is in meerder kleuren verkrijgbaar en wordt standaard geleverd met een hoes. Ten gevolge van de druppelvorm is de Babolat-Reflex 2021 helaas minder geschikt voor technische spelers.

Druppelvorm
Goed in balans
Geleverd met hoes
Minder geschikt voor technische spelers
Babolat Storm Teardrop – 2021

Babolat Storm Teardrop – 2021

Eigenschappen:
Uiterst geschikt voor beginners
Bladvorm: Druppelvormig
Beschikt over een grote sweetspot
Richtprijs: €79,99
Bekijk de Babolat Storm

Dit flitsende padelracket is in zowel zwart als oranje te verkrijgen en valt meteen op vanwege het modieuze ontwerp. Met name beginnende spelers zullen deze Babolat heerlijk vinden spelen, daar het racket uiterst licht is en een rond blad heeft.

Dit maakt de Babolat minder geschikt voor ervaren spelers. Mensen die padel spelen op een professioneel niveau kunnen beter uit de buurt blijven van dit racket, want als je heel technisch speelt, zul je weldra merken dat dit racket op verschillende vlakken tegenvalt. Daar staat een hoge stabiliteit en uitstekend carbon frame tegenover om het hart van de beginnende speler sneller te laten kloppen. Het racket heeft een lage balans.

Zwart en oranje
Mooi ontwerp
Perfect voor de beginnende speler
Ongeschikt voor ervaren en/of professionele spelers
Babolat Air Veron 2022 Padel Racket

Babolat Air Veron 2022

Eigenschappen:
Beste allround padelracket
Bladvorm: Druppelvormig
Voorzien van Vibrasorb
Richtprijs: €195
Bekijk de Babolat Air Veron 2022

Dit padelracket valt in zeer positieve zin op met zijn druppelvormige vorm. Het is knap dat de makers met de Babolat Air Veron 2022 een racket hebben ontworpen dat zowel te gebruiken is door beginnende als ervaren spelers. Daar komt nog eens bij dat zowel offensieve als defensieve spelers uitstekend uit de voeten kunnen met dit padelracket.

Daarmee is de Babolat Air Veron 2022 een echt manusje van alles. Dit uiterst gelaagde racket is vervaardigd van onder meer carbon en glasvezel. Zodoende is het padelracket zowel sterk als flexibel. Voor wat hoort wat. Met een prijskaartje van bijna tweehonderd euro is de Babolat Air Veron 2022 niet goedkoop.

Geschikt voor beginnende en ervaren spelers
Geschikt voor offensieve en defensieve spelers
Gelaagd racket
Niet goedkoop


Heb jij je keuze al gemaakt?

Babolat biedt dus uiteenlopende soorten padelrackets aan voor allerlei soorten spelers. Of je nu een offensieve of defensieve speler bent, Babolat heeft iets moois voor jou in huis. Evenmin maakt het uit of je een beginnende of een ervaren speler bent. De Babolat Air Veron 2022 is zelfs geschikt voor beide partijen, dus met dit racket kun je erg lang doen terwijl je steeds beter wordt in de sport.

Welke Babolat neem jij de volgende keer mee naar het veld? Bestellen is makkelijker dan ooit. Dit kan gewoon thuis op de bank in jouw favoriete webshop. Met het overzicht van dit artikel moet het zeker lukken om de beste keuze te maken. De keuze die bij jou past. De keuze voor de beste Babolat.

Recente aanbiedingen
MobileMobile

Wellicht ook interessant om te lezen..

17 maart 2023
Beste roze padelrackets: welke zijn een must-have voor vrouwelijke spelers?

Ben jij als vrouwelijke padelliefhebber op zoek naar een nieuwe padelracket? En ben je ook nog eens fan van de ...

Lees verder >
27 december 2022
Padel en voeding: wat moet je eten voor en na een padelwedstrijd?

Padel is een intensief en uitdagend spel dat veel van je lichaam vraagt. Het is daarom belangrijk om goed te ...

Lees verder >
29 juli 2022
Review: Black Crown Piton 2.0 padelracket

Black Crown is een van de beste padelmerken, en zijn nieuwste release, de Piton 2.0, zal zeker een favoriet worden ...

Lees verder >
© 2022 Padelfans.nl

crossmenu