De beste padel racket merken: dit zijn onze favorieten

13 december 2021
Auteur: Tim

Er zijn padel rackets in allerlei maten en soorten. Gewicht, bladvorm en materiaal zijn van belang bij het kiezen van jouw geschikte padel racket. Door een racket te kiezen waar jij een goed gevoel bij hebt, voorkom je blessures en kan je het maximale uit de padel sport halen. In dit artikelen nemen we je mee in de wereld van de padel rackets. We bespreken de beste padel racket merken: Adidas, Dunlop, HEAD, Babolat, Bull Padel en Dropshot.

Adidas

Adidas is een echt sportmerk. Ook padel staat bij hen op de lijst van sporten waarvoor ze jou van de beste producten kunnen voorzien. Elk jaar brengt het merk een uitgebreide collectie van rackets uit. Er zit voor iedere speler dus wel een geschikt padel racket tussen.

adidas logo

Zo heeft Adidas rackets voor de beginnende padel speler, rackets die ervoor zorgen dat je met veel kracht kan slaan en rackets die jou comfort bieden. Door een grote groep spelers wordt Adidas gezien als nummer één op de ranglijst voor beste padel racket merken.

Doordat het merk elk jaar nieuwe collecties uitbrengt blijven ze de concurrentie bij. Ze onderzoeken nieuwe technieken, waardoor ze de rackets blijven verbeteren met innovatieve oplossingen. Jaarlijks worden de rackets voorzien van innovaties. Het bijzondere aan het merk is dat Adidas een lijn heeft waar je zelf het gewicht en balans in kan stellen door middel van een schuifsysteem. Hiermee creër jij jouw perfecte racket.

Bovendien zijn er rackets speciaal voor mensen die regelmatig last hebben van armblessures. Door een verstevigde brug komen er minder trillingen door in je arm én gaat het racket daardoor langer mee. Daarnaast heeft Adidas voor iedere portemonnee een racket, de prijzen liggen namelijk tussen de 60 euro en 400 euro.

Dunlop

Dunlop staat bekend om haar tennis assortiment. Inmiddels heeft het merk ook flink geïnvesteerd in de sport padel. Juan Mieres, voormalig nummer één van de wereld, gebruikt de padel rackets van Dunlop. Zo zijn er nog meer bekende spelers die gebruik maken van het merk, waarvan Dunlop er een aantal sponsort.

dunlop logo

Dunlop zoekt naar de perfecte verhouding tussen kracht, stijfheid en stabiliteit. Elk jaar creëren zij een nieuwe variant en blijven zij innoveren. Dit maakt het een van de grootste spelers in de wereld van padel rackets.

Dunlop besteedt veel aandacht aan de gaten van een racket en hier doen zij dan ook veel onderzoek naar. Het merk raadt voor de beginnende speler een andere structuur aan dan voor de gevorderde padel speler. Het lichte materiaal waar de Dunlop rackets van zijn gemaakt heet Aerographene.

De rackets zijn dan ook licht van gewicht en liggen goed in de hand. Dunlop staat bekend om het logo dat ten alle tijden centraal op het blad van de racket te zien is. Bovendien heeft ieder type een andere kleur waarin het Dunlop logo wordt weergeven. Ook Dunlop heeft voor elke portemonnee een racket, de prijzen liggen namelijk tussen de 60 euro en 215 euro.

HEAD

HEAD wordt veel gebruikt door spelers uit de World Padel Tour, een internationaal padel competitie. Mede dankzij deze naamsbekendheid hebben zij een gigantische boost gekregen. Het is dan ook één van de grootste namen in de padelwereld.

head logo 1

Ook in Nederland spelen er steeds meer padel spelers met padel rackets van HEAD. HEAD heeft een samenwerking met de Head Padel Academie. Deze school is voor amatareurs en professionals. Doordat zij de beste coaches over de hele wereld hebben aangetrokken, is het een populaire academie. Het merk heeft rackets voor zowel de ervaren als de beginnende speler. De rackets zijn herkenbaar aan het logo van HEAD, dat boogvormig over het blad heen gaat. HEAD heeft hun assortiment onderverdeeld in drie lagen.

Beginners kunnen kiezen voor een 'Team' racket, competitieve spelers voor de 'Performance' racket van HEAD en de voor de professionele spelers is er de 'Pro Excellence' categorie. De rackets komen in diamantvorm, druppelvorm of in de ronde vorm en de prijzen liggen tussen de 77 euro en 250 euro.

Babolat

Het merk Babolat richt zich op diverse racketsporteren, dus ook padel. Rafael Nadal, een bekende tennisser, speelt met rackets van Babolat. Het staat dan ook bekend als topmerk. De rackets van Babolat hebben allerlei maten en kleuren. Ook in Nederland is het merk erg populair.

babolat logo

Babolat verkoopt rackets die gemaakt zijn van EVA Foam en carbon. En ze verschijnen in de diamantvorm, druppelvorm of ronde vorm. Babolat heeft zichzelf de laatste jaren gericht op de padelwereld en heeft zichzelf groot gemaakt. Het staat op dit moment daarom in het lijstje van beste padel racket merken.

De padel rackets vallen enorm op door de felle kleuren waarmee de naam van het merk geschreven is. De rackets zijn wederom voor elke portemonnee beschikbaar, de prijzen ligt tussen de 60 euro en 280 euro.

Bullpadel

bullpadel logo

Er zijn verschillende bekende padel spelers die gebruik maken van rackets van het Spaanse merk. Het is één van de grootste en beste racket merken uit het zonnige land. Bovendien is Bullpadel de eerste fabrikant die padel rackets produceerde in Spanje. De Bullpadel racket wordt nog maar weinig in Nederland gezien, aangezien het merk zich voornamelijk focust op de Spaanse markt.

Ze zijn in verschillende (online) winkels te verkrijgen. De Bullpadel padelrackets is vooral voor de gevorderde speler, de prijzen liggen tussen de 130 euro en 280 euro. Ook bij Bullpadel zijn de rackets verkrijgbaar in diamantvorm, druppelvorm en de ronde vorm.

Recente aanbiedingen
MobileMobile

Wellicht ook interessant om te lezen..

6 april 2023
Padel 1 tegen 1 spelen: hoe doe je dat?

Ben je klaar om jezelf uit te dagen en een-op-een te spelen in padel? Als je al bekend bent met ...

Lees verder >
17 maart 2023
Beste roze padelrackets: welke zijn een must-have voor vrouwelijke spelers?

Ben jij als vrouwelijke padelliefhebber op zoek naar een nieuwe padelracket? En ben je ook nog eens fan van de ...

Lees verder >
27 december 2022
Padel en voeding: wat moet je eten voor en na een padelwedstrijd?

Padel is een intensief en uitdagend spel dat veel van je lichaam vraagt. Het is daarom belangrijk om goed te ...

Lees verder >
© 2022 Padelfans.nl

crossmenu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap