Beste padel racket voor beginners: onze favoriete padelrackets

24 november 2021
Auteur: Tim

Padel is een geweldige sport om te spelen en uiteraard heb je een goed padelracket nodig om te beginnen met padel. Als je nieuw bent met padel, kan het moeilijk zijn om te weten welk het beste padel racket voor beginners is.

In dit artikel bekijken we enkele van de verschillende soorten padelrackets die worden aangeboden en bespreken we welke het beste bij jou als beginner passen. We bespreken ook hoeveel geld je moet uitgeven voor je eerste padelracket en waar je op moet letten bij de aanschaf van je eerste padelracket.

#1 Beoordeeld
RB Padel Racket - Padel Racket - Padel - PadelRackets - Paddle - Rond - Carbon - Black - Zwart - Beginner - Tennis

RB Padel Racket is hét ideale allround racket voor de beginnende en gevorderde padelspeler. Het racketblad heeft een ronde vorm, waardoor het blad een relatief grote sweetspot heeft. In combinatie met de ideale gewichtsverdeling zorgt dit carbon racket voor een maximaal respons over het grootste...

€49,95 Meer info
Pure2Improve - Padel racket - Rechet Jugador - Beginners Racket - inclusief rackettas

Wat je ook zoekt in een padelracket. Met die Pure2Improve padelracket slaat u menig tegenstander van de baan. Een perfecte combinatie aan kracht, comfort en controle! Je hoeft hierbij niet teveel kracht te zetten, maar indien nodig kan dit wel. En dat is wat dit prachtige padelracket nu echt top...

€64,99 Meer info
Dunlop Impact Pro LTD Geel (Round) - 2021 padel racket beginners

Het Dunlop Impact Pro LTD padelracket heeft een uitstekend gevoel in het slaan met controle en power. Tevens is het blad voorzien van een ruw zandachtig oppervlak voor meer effect bij het raken van de bal. Het is een racket voor spelers uit het middenniveau die op zoek zijn naar een krachtig...

€79,00 Meer info
Babolat Storm (Teardrop) - 2021 padelracket - Zwart / Oranje - Beginners

Babolat Storm 2021 is een racket uit de serie padelrackets van Babolat. Dit racket is uiterst geschikt voor beginnende padelspelers die op zoek zijn naar een licht racket met een rond racketblad. Babolat Storm 2021 is een toegankelijk padelracket, perfect voor de recreatieve padelspeler. Dankzij...

€77,10 Meer info
StarVie Arcadia (Round) - 2022 padel racket voor beginners

Een nieuwe racket in de reeks van StarVie is de Arcadia. Door de glasvezelsamenstelling ligt het racket comfortabel in de hand en voelt het goed aan bij elke slag. Het is rond racket dat de sweet spot binnenin plaatst. De zachte dichtheid van het rubber draagt ​​bij aan een grotere snelheid van...

€69,95 Meer info

Welke soorten padelrackets heb je?

Verschillende padelrackets hebben verschillende speelstijlen. Bijvoorbeeld, padel rackets voor beginners hebben een meer afgerond oppervlak aan de bovenkant, wat meer vergevingsgezind is als het gaat om het slaan van de padel of als je ermee geslagen wordt. Dit oppervlak maakt het makkelijker om de padel over het net te krijgen en is dus ook meer geschikt voor beginners die net beginnen met het leren van padel .

Sommige padelrackets hebben een sterk, dik frame dat meer controle en kracht biedt tijdens het spelen, terwijl andere een lichtgewicht frame hebben met een dun profiel, waardoor ze sneller en moeilijker te controleren zijn. Spelers die graag padel smashen of in een zeer offensieve stijl spelen zullen de voorkeur geven aan padelrackets met een sterk frame die meer kracht over het padel geven.

Hoe kies je het beste padel racket voor beginners?

Het padel racket is een zeer belangrijk onderdeel van padel en daarom is het kiezen van het juiste padel racket voor beginners noodzakelijk. Het kan echter moeilijk zijn om het padel racket te kiezen dat het beste bij je past. Het eerste wat je moet doen bij het kopen van een padel racket als beginner is rekening houden met je lengte en gewicht. Dit zal je helpen om uit te vinden welk type padel racket het beste bij je zal passen. Je moet ook kijken naar stijl en prijs, maar ook naar ratings en reviews om het padel racket te vinden dat het beste bij je past.

Dikte en gewicht van het padelracket

Om te beginnen moet je de dikte en het gewicht van de padelrackets onderzoeken. De meeste rackets variëren in gewicht van 345 tot 395 gram. Een licht racket weegt minder dan 345 gram, terwijl een zwaarder racket meer dan 365 gram weegt. Beginnende spelers, kinderen en vrouwen kunnen beter overweg met een lichter racket.

Lichtere rackets zijn eenvoudiger te hanteren en vereisen niet zoveel kracht om de bal wat snelheid mee te geven. De zware rackets zijn moeilijker om mee te versnellen, maar ze geven wel extra kracht en stevigheid bij het slaan.

Naast het gewicht is ook de dikte van cruciaal belang. De meeste rackets variëren nu in dikte tussen 36 en 38 millimeter. Beginnende spelers kunnen het best naar een dunner padelracket zoeken.

Vorm van het padelracket

Bij padel wordt het padelracket ook wel pala genoemd. De pala kan worden onderverdeeld in drie verschillende vormen: rond, traanvormig en diamantvormig. De vorm van het padelracket is ook een belangrijke factor voor het kiezen van het juiste padelracket voor beginners.

Ronde padelrackets

De padelrackets die een ronde vorm hebben zijn het bekendste en de meest gebruikte. Deze pala vorm zorgt voor een groter raakvlak voor je padel shots en zijn het gemakkelijkst te hanteren voor beginners. Op deze manier kunnen beginners dus het best padelrackets met een ronde vorm kiezen, omdat deze het gemakkelijker maken om de padelbal goed te raken. Dit soort racket is ideaal voor het slaan naar korte hoeken en het afleveren van nauwkeurige ballen in de hoeken.

Traanvormige padelrackets

De padelrackets met een druppelvormige of traanvormige pala zijn iets zwaarder en krachtiger dan padelrackets met een ronde pala. Ze zijn ideaal voor het spelen op hoge hoeken, omdat de pala-vorm je in staat stelt meer gewicht in je shots te leggen en de bal harder te raken. Als je het profiel hebt van een veelzijdige padelspeler die een sterk racket wil zonder aan controle in te boeten, dan is dit de beste optie voor jou.

Diamantvormige padelrackets

De padelrackets met een pala in de vorm van een diamant zijn de zwaarste padelrackets op de markt. Ze zijn zwaarder dan de andere padelrackets met andere vormen en ook het minst geschikt voor beginners. Deze pala vorm geeft een lager zwaartepunt en levert een echt padelkanon op. Deze pala vorm is het meest geschikt voor de aanvallende padelspeler, die graag padelballen slaat van korte afstanden.

Beste padel rackets voor beginners in 2022

Adidas Bisoke - Rondvormig padel racket voor beginners

Adidas Bisoke (Round) - 2021 padel racket voor beginners

Eigenschappen:
Uiterst geschikt voor beginnende of gevorderde padelspelers
Rondvormig padel racket
Frame en blad van fiberglass
Richtprijs: €119,95
Bekijk de Adidas Bisoke 2021

De Adidas Bisoke 2021 is een nieuw rondvormig padelracket voor zowel beginners en meer gevorderde spelers. Het beschikt over een Fiberglass blad, wat je helpt om elke keer die krachtige slag te krijgen. Niet alleen is dit frame geweldig in het behouden van zijn vorm - het is extreem licht en weerstaat verdraaiing van je slagen vanuit elke hoek.

En de EVA Soft rubberen kern geeft je alle comfort wanneer je met dit racket speelt, zodat je hand niet gespannen of pijnlijk aanvoelt, hoeveel uren je er ook mee speelt!

Zeer comfortabel padelracket voor beginnende spelers
Lage balans
Grote sweetspot
Niet het goedkoopste racket voor een beginnende speler
Babolat Storm (Teardrop) - 2021 Padelracket voor beginners

Babolat Storm (Teardrop) - 2021 padelracket

Eigenschappen:
Uiterst geschikt voor beginners
Druppelvormig padelracket
Beschikt over een grote sweetspot
Richtprijs: €79,99
Bekijk de Babolat Storm (Teardrop)

Maak kennis met het lichtste en meest toegankelijke racket in Babolat's padelracketserie. Dit is het perfecte padel racket voor beginners om het spel rustig mee te leren. Het oversized racketblad van de Storm 2021 maakt het lichter dan andere padelrackets.

En omdat de sweet spot goed in het midden van het racket is geplaatst, zul je gemakkelijker ballen raken dan ooit tevoren. Daarnaast is het een padelracket dat zeer veel stabiliteit biedt, dankzij de horizontale gaatjes in het racketblad.

Bijzonder grote sweetspot
Ideaal voor de recreatieve beginnende padelspeler
Kwaliteit die we van Babolat gewend zijn
Gevorderde spelers komen minder aan hun trekken
Bullpadel Sky Red Padel Racket voor Beginners 2021

Bullpadel Sky Red Padel Racket 2021

Eigenschappen:
Beschikbaar in geel, rood en blauw
Breedte: keuze tussen 39,5 (45S) en 42 mm (45)
Rondvormig padelracket
Richtprijs: €69,99
Bekijk de Bullpadel Sky Red

Ben je nog op zoek naar een padel racket om ook te beginnen padellen? Zoek niet verder! De Bullpadel Sky Red is precies wat je nodig hebt! Met een frame gemaakt van carbon en glasvezel, is dit een duurzame optie die zeer geschikt is voor de beginnende speler. Het beschikt ook over Eva Soft Rubber, waardoor de bal efficiënter kan worden overgebracht met optimaal comfort.

Bovendien zorgen de lage balans en het lichtgewicht ontwerp voor een beter gevoel in je handen tijdens het spelen. Wat het uiterlijk betreft, heeft het rode accenten die flair toevoegen aan je outfit tijdens "belangrijke" wedstrijden - wij denken dat dit gemakkelijk je nieuwe favoriete accessoire zal worden!

Lichtgewicht padelracket met lage balans
EVA Soft Rubber zorgt voor veel comfort
Knap uiterlijk
Niet voor gevorderde spelers
Recente aanbiedingen
MobileMobile

Wellicht ook interessant om te lezen..

23 mei 2022
Een goede warming-up is essentieel voor je je padelspel begint

Veel mensen vergeten of doen geen warming-up voordat ze beginnen met sporten. Ze vinden het saai of willen gewoon graag ...

Lees verder >
13 december 2021
De beste padel racket merken: dit zijn onze favorieten

Er zijn padel rackets in allerlei maten en soorten. Gewicht, bladvorm en materiaal zijn van belang bij het kiezen van ...

Lees verder >
9 november 2021
Drie leuke cadeautips voor padelspelers

Padel. Je hebt er ondertussen vast wel eens van gehoord of het ergens langs zien komen. Misschien dat je het ...

Lees verder >
© 2022 Padelfans.nl

crossmenu
Copy link
Powered by Social Snap