Hoe je padelracket correct vasthouden (voor beginners)

1 september 2021
Auteur: Tim

Als je niet zeker weet hoe je je padelracket correct vasthouden moet, laten we je in dit artikel zien hoe en wat daar precies de voordelen zijn. Eén bepaalde grip zal je in staat stellen om alle slagen effectief uit te voeren, te leren en je niveau als beginnende padelspeler te verbeteren.

Voordelen van het juist vasthouden van het padel racket

Om het padel racket goed vast te houden, is het het beste om één methode te gebruiken die eenvoudig is voor de meeste slagen. Bij padel is er geen tijd om elke keer je grip te veranderen, omdat de afstanden klein zijn en de bal snel aankomt. Als beginner veel met je racket draaien tijdens de punten is geen goed idee omdat het je belemmert in het ontwikkelen van een effectief padelspel.

Het op de juiste manier vasthouden van het padel racket heeft vele voordelen die merkbaar zijn bij elke padel partij. Het vermindert bijvoorbeeld schouderpijn door spanning op de spieren van het bovenlichaam te voorkomen en stelt padelspelers in staat om langere tijd te spelen zonder vermoeid te raken door een comfortabele grip bij padel.

Het is erg belangrijk om te weten hoe je je padelracket correct vasthouden moet om het risico op specifieke padelblessures te verminderen. De greep van het padelracket moet met beide handen in het midden van de handgreep worden gehouden, zodat je kunt geven en nemen, maar ook plotselinge schokken kunt voorkomen. Als één hand moe begint te worden, is het een goed idee om van hand te wisselen. Wanneer je padel tennis speelt tegen de muur, zorg er dan voor dat je padel racket naar boven wijst en niet naar beneden, omdat dit de snaren van je padel racket kan beschadigen.Overgrip of basisgrip is de manier waarop je de padelgreep vasthoudt.

Om de overgrip aan te brengen, pak je het padel racket met je hand en schuif je het omhoog totdat al je vingers boven op de padel handgreep zitten. Indien u rechtshandig bent, houdt u het met uw linkerhand vast.

Padelracket correct vasthouden

Hoe je padelracket correct vasthouden?

Maar al te vaak zijn padelspelers zich niet bewust van de juiste manier om hun padelracket vast te houden. Hierdoor krijgen ze een verkeerde beweging die kan leiden tot blessures. Om dat te voorkomen, moet je ervoor zorgen dat je padel racket goed vastgehouden wordt.

Er zijn talrijke grepen die variëren naargelang uw vaardigheidsniveau en het scenario waarin u zich bevindt. We zullen ons hier echter concentreren op de "Hammer grip" of "Continental Grip", omdat dit de meest gebruikte greep is door zowel beginnende als gevorderde spelers, en omdat het ook de eenvoudigste is om te leren.

Het padel racket moet worden vastgehouden door de dominante hand van de padelspeler bij de steel van het padel racket. Dit is het punt waar de interactie tussen padelspeler en racket het dichtst is.

Hamer grip of Continental grip

Dit betekent dat de wijs- en middelvinger - samengevoegd - de top van het padel racket vormen, dat tussen beide handen wordt vastgehouden. Op deze manier kun je het vasthouden alsof je een hamer vasthoudt. Dit is de meest gebruikte greep, zowel voor padel als tennis. Het maakt effectieve pushes mogelijk met topspin of vlakke slagen.

Houd met je voorkeurshand je padelracket bij het blad vast. Je duim aan één kant en je andere vier vingers aan de andere kant Schuif je hele hand van het blad naar de greep tot de onderkant van je handpalm het handvat bereikt. Sluit vervolgens je vuist. Dat is alles. Dit is de hamergreep.

Wat is basisgrip en overgrip?

De eerste laag rubber van een padelracket staat bekend als een basisgrip. Je kunt deze ook vervangen door een andere basisgrip, zoals een eenvoudige nieuwe rubberen band. Je kunt slechts één basisgrip gebruiken op elke handgreep.

De overgrip is een speciaal rubber dat de basisgrip bedekt en dus een extra laag om het handvat van je racket vormt. Het is verkrijgbaar in verschillende maten en diktes, afhankelijk van je padelspelvoorkeuren of de specificaties van je padelracketmodel. De overgrip heeft twee verschillende stijlen: de tape-achtige stijl en de handschoen-achtige stijl met een kleverig oppervlak. De makkelijkste manier om de padel grip aan te brengen is met een uiteinde in elke hand. Je wikkelt hem dan om je padel racket waarbij de padel grip zichzelf overlapt.

Op deze manier zorg je dus voor meer ruimte tussen je vingers en je handpalm. Dit kan ervoor zorgen dat je meer controle krijgt over je slagen zodat je spelniveau verbetert. Welke padelgrip het best bij jouw spelstijl past is echter voor iedereen anders dus best experimenteer je daar een beetje mee.

Recente aanbiedingen
MobileMobile

Wellicht ook interessant om te lezen..

6 april 2023
Padel 1 tegen 1 spelen: hoe doe je dat?

Ben je klaar om jezelf uit te dagen en een-op-een te spelen in padel? Als je al bekend bent met ...

Lees verder >
17 maart 2023
Beste roze padelrackets: welke zijn een must-have voor vrouwelijke spelers?

Ben jij als vrouwelijke padelliefhebber op zoek naar een nieuwe padelracket? En ben je ook nog eens fan van de ...

Lees verder >
27 december 2022
Padel en voeding: wat moet je eten voor en na een padelwedstrijd?

Padel is een intensief en uitdagend spel dat veel van je lichaam vraagt. Het is daarom belangrijk om goed te ...

Lees verder >
© 2022 Padelfans.nl

crossmenu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap