Waar vind je geschikte padelvelden in Nederland?

6 juli 2021
Auteur: Tim

Padel, een vorm van tennis, die is overgewaaid uit Spanje wordt steeds populairder in de rest van Europa en ook in Nederland.

Bestaande tennisclubs breiden hun aanbod uit met padel en laten in sneltempo nieuwe banen bouwen. Ook commerciële en stedelijke sportcentra laten meer en meer padelvelden aanleggen. Wij geven een kort overzicht van vijf heel goede plaatsen waar padelvelden beschikbaar zijn. Als je een goede padelbaan wilt zien kun je terecht op de site van de KNLTB en via je postcode zoeken naar de beste velden.

Padelvelden in Amsterdam

Padel Dam is een van de grootste padelclubs van Nederland. Ze hebben een duidelijke toekomstvisie. Ze willen padel toegankelijk maken voor iedereen die in Amsterdam en omgeving woont. Ze beschikken over vier outdoor padelbanen.

Naast Padel Dam zijn er nog verschillende plaatsen in Amsterdam waar padel gespeeld kan worden. Play Padel Club heeft ondertussen vier padelbanen banen laten bouwen op unieke plaatsen in de stad. Ze hebben elke hun eigen specifieke kenmerken. Je hoeft geen lid te zijn om een baan te reserveren. Via hun Playtomic app kun je eenvoudig en snel zien wanneer er ruimte vrij is en je kunt direct reserveren.

Padelvelden in Nederland

Padelvelden in Oosthout

Naast acht tenniscourts heeft men bij Tennispark Oosthout ook drie prachtige padelbanen laten aanleggen met een gewrichtsvriendelijke ondergrond van rubber. Na de sport kun je er nog even genieten van een hapje en een drankje in de sfeervolle cafetaria.

Padelvelden in Rotterdam

Dankzij een crowdfunding werd padelclub Victoria in 2016 opgericht. Padelbanen kunnen zowel door leden als individueel geboekt worden. Je moet wel rekening houden met het weer omdat er alleen maar outdoorbanen zijn.

Padelvelden in Eindhoven

In Eindhoven was tennisclub Prinsejagt de eerste club die de nieuwe trend volgde en ook padelvelden liet aanleggen. Je hoeft niet direct een geoefend speler te zijn. Je krijgt eerst de mogelijkheid om gratis een proefles te volgen. Misschien krijg je wel de smaak te pakken om verder te spelen op de prachtige en degelijke velden van de gezellige club.

Padelvelden in 's Hertogenbosch

Naast tennis kun je bij padelclub Maaspoort ondertussen ook padel spelen. Voor beginners bestaat de mogelijkheid om eerst een introductiecursus te volgens. Na je sportactiviteit kun je nog wat nagenieten op een gezellig terras waar vriendelijke mensen je zullen bedienen

Padelvelden in Schaijk

Op de mooie locatie van padelclub De Witte Schare in Schaijk heerst er altijd een prettig sfeer. De kwaliteit van de padelbaan is erg goed. Op adem komen kun je in het mooie clubhuis of op het gezellige terras. Beginners kunnen zich aanmelden voor een gratis introductiecursus. Ervaren leden zullen je begeleiden en de spelregels uitleggen. Om verder padel te kunnen spelen op dit terrein zul je wel lid moeten worden.

Tijd om zelf padel te spelen

Nu padel steeds populairder wordt rijzen de nieuwe padelbanen als paddestoelen uit de grond. Als je even googelt op de site van de KNLTB zul je zeker een baan vinden in je buurt. Nadat je al deze padel-locaties hebt gezien, kun je niet wachten om te spelen! Maar bij het spelen op zo'n mooie baan mag natuurlijk een goed padelracket en een correcte bal niet ontbreken.

Recente aanbiedingen
MobileMobile

Wellicht ook interessant om te lezen..

12 juli 2021
Padelblessures: wat zijn de meest voorkomende blessures bij padel?

Hoewel padel geen contactsport is, zijn er toch risico's op verwondingen door vallen of slechte bewegingen. Afhankelijk van het soort ...

Lees verder >
8 juli 2021
Waar komt padel vandaan? Hoe is padel ontstaan?

De geschiedenis van Padel heeft vele "wendingen" door verschillende landen met zich meegebracht, hoewel Mexico, Spanje en Argentinië de weg ...

Lees verder >
© 2021 Padelfans.nl

crossmenu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap