Ben je klaar om jezelf uit te dagen en een-op-een te spelen in padel? Als je al bekend bent met ...
Blog » Padel enkelspel: kan je ook 1 tegen 1 padel spelen?
Padel wordt doorgaans gespeeld met vier spelers verdeeld in twee teams, maar padel enkelspel is ook zeker mogelijk. Een reden om padel in het enkelspel te spelen is omdat het een goede manier is om je techniek te verbeteren. We geven je een aantal tips over hoe je padel met twee spelers kunt spelen en wat je kunt leren tijdens het spelen van padel 1 tegen 1.
Table of Contents
Wanneer je padel speelt met slechts twee personen, is het verschil in intensiteit aanzienlijk. Wanneer je met z'n tweeën padel speelt, is de fysieke belasting veel groter. In plaats van dat de bal afwisselend kan worden teruggeklopt, zal elke bal voor jou zijn waardoor je conditioneel ook veel meer wordt uitgedaagd.
Bovendien is het veld ook proportioneel groter, ook al bestaan er ook wel padelvelden die specifiek op de maat van enkelspel zijn voorzien. Al kan je er ook evengoed voor kiezen om slechts de helft van het speelveld te gebruiken. In België en Nederland zal je wellicht maar weinig enkelspel velden terugvinden.
Tenslotte is de lagere druk van een padelbal in vergelijking met een tennisbal in dit geval niet nuttig. Dit komt doordat een tennisbal in vergelijkbare omstandigheden hoger stuitert en je minder tijd hebt om je voor te bereiden omdat de bal niet zo hoog stuitert. Als gevolg hiervan zou je meer onvoorspelbare fouten maken in een enkelspelwedstrijd.
Een enkelspel op de padelbaan kan dus leuk en leerzaam zijn. Je kunt verschillende vaardigheden oefenen met je trainingspartner. Het grote voordeel is dat je veel kunt oefenen omdat je uiteindelijk veel meer ballen speelt. We raden echter aan om één tegen één te spelen voornamelijk om je techniek te verbeteren in plaats van echt te proberen winnen. In het enkelspel kun je je service en ontvangst aanscherpen. In het enkelspel leer je een rally te beginnen, de bal na een opslag snel terug te slaan, je partner de tijd te geven zich voor te bereiden op de ontvangst en kenmerkend voor het enkelspel is dat je vanuit elke positie kunt spelen zonder te ver van het net af te staan.
Om beter te worden in het spel, raden we je aan om zoveel mogelijk verschillende slagen te oefenen. Dit kunnen forehands, backhands en lobs zijn. Vertraag de actie door zachte ballen te sturen die net over het net vallen, waardoor de verdedigende speler gedwongen wordt naar het net te komen. Zorg ervoor dat je tegenstander weinig tijd heeft om zich voor te bereiden en een fout te maken door zoveel mogelijk verschillende soorten korte en lange ballen te gebruiken.
Ben je op zoek naar een gloednieuw padelracket om je spelniveau nog verder aan te scherpen? Onderstaande rackets zijn onze favorieten als je vaak 1 tegen 1 speelt. Ze zijn iets duurder maar beter geschikt voor extensieve trainingen op techniek.
Ontmoet de GOAT PRO Series - de ultieme padelracket voor serieuze spelers die topprestaties willen leveren op de baan. Met zijn ronde vorm en 365 gram gewicht biedt dit racket een perfecte balans tussen kracht en controle. Dankzij het gebruik van hoogwaardig 18k carbon is de GOAT PRO Series...
Alles over de Phoenix Pro Series: Belangrijkste kenmerken: Gemaakt voor: Gevorderde spelers;Bladvorm: Diamant;Balans: Hoog (270 mm);Gewicht: 365 gram;Bladdikte: 38 mm;Materiaal: 12K carbon;Racketblad met 3D structuur voor meer spin.De Phoenix Pro Series is het ultieme racket voor serieuze...
The Precision - Soft Frame padel racket is designed for players looking for excellent precision and a softer touch. It is a 100% Japanese Carbon frame bat with a twin-tube frame, which gives it excellent feedback and playability, at an excellent price point. Due to the precision frame it has a...
Ben je klaar om jezelf uit te dagen en een-op-een te spelen in padel? Als je al bekend bent met ...
Ben jij als vrouwelijke padelliefhebber op zoek naar een nieuwe padelracket? En ben je ook nog eens fan van de ...
Padel is een intensief en uitdagend spel dat veel van je lichaam vraagt. Het is daarom belangrijk om goed te ...