Padel enkelspel: kan je ook 1 tegen 1 padel spelen?

25 september 2021
Auteur: Tim

Padel wordt doorgaans gespeeld met vier spelers verdeeld in twee teams, maar padel enkelspel is ook zeker mogelijk. Een reden om padel in het enkelspel te spelen is omdat het een goede manier is om je techniek te verbeteren. We geven je een aantal tips over hoe je padel met twee spelers kunt spelen en wat je kunt leren tijdens het spelen van padel 1 tegen 1.

Waarom wordt padel doorgaans in dubbelspel gespeeld?

Wanneer je padel speelt met slechts twee personen, is het verschil in intensiteit aanzienlijk. Wanneer je met z'n tweeën padel speelt, is de fysieke belasting veel groter. In plaats van dat de bal afwisselend kan worden teruggeklopt, zal elke bal voor jou zijn waardoor je conditioneel ook veel meer wordt uitgedaagd.

Bovendien is het veld ook proportioneel groter, ook al bestaan er ook wel padelvelden die specifiek op de maat van enkelspel zijn voorzien. Al kan je er ook evengoed voor kiezen om slechts de helft van het speelveld te gebruiken. In België en Nederland zal je wellicht maar weinig enkelspel velden terugvinden.

Tenslotte is de lagere druk van een padelbal in vergelijking met een tennisbal in dit geval niet nuttig. Dit komt doordat een tennisbal in vergelijkbare omstandigheden hoger stuitert en je minder tijd hebt om je voor te bereiden omdat de bal niet zo hoog stuitert. Als gevolg hiervan zou je meer onvoorspelbare fouten maken in een enkelspelwedstrijd.

Padel enkelspel: kan je padel 1 tegen 1 spelen?

De voordelen van padel enkelspel

Een enkelspel op de padelbaan kan dus leuk en leerzaam zijn. Je kunt verschillende vaardigheden oefenen met je trainingspartner. Het grote voordeel is dat je veel kunt oefenen omdat je uiteindelijk veel meer ballen speelt. We raden echter aan om één tegen één te spelen voornamelijk om je techniek te verbeteren in plaats van echt te proberen winnen. In het enkelspel kun je je service en ontvangst aanscherpen. In het enkelspel leer je een rally te beginnen, de bal na een opslag snel terug te slaan, je partner de tijd te geven zich voor te bereiden op de ontvangst en kenmerkend voor het enkelspel is dat je vanuit elke positie kunt spelen zonder te ver van het net af te staan.

Om beter te worden in het spel, raden we je aan om zoveel mogelijk verschillende slagen te oefenen. Dit kunnen forehands, backhands en lobs zijn. Vertraag de actie door zachte ballen te sturen die net over het net vallen, waardoor de verdedigende speler gedwongen wordt naar het net te komen. Zorg ervoor dat je tegenstander weinig tijd heeft om zich voor te bereiden en een fout te maken door zoveel mogelijk verschillende soorten korte en lange ballen te gebruiken.

Beste padelrackets voor padel enkelspel

Ben je op zoek naar een gloednieuw padelracket om je spelniveau nog verder aan te scherpen? Onderstaande rackets zijn onze favorieten als je vaak 1 tegen 1 speelt. Ze zijn iets duurder maar beter geschikt voor extensieve trainingen op techniek.

#1 Beoordeeld
HEAD Padelracket Graphene 360+ Alpha Elite - zwart/wit

Het Head Graphene Alpha Elite padelracket behoort tot de zachtste versie in de Alpha-serie. Dit padelracket is uiterst comfortabel en zeer gebruiksvriendelijk. Het racket is voorzien van ‘Graphene Touch’. Dit houdt in dat je een optimale touch kunt creëren. Daarnaast bevat het racketblad zacht...

€0,00 Meer info
Osaka Padel Racket - Pro Tour - Precision Frame - Soft Touch - Oxy Fire

The Precision - Soft Frame padel racket is designed for players looking for excellent precision and a softer touch. It is a 100% Japanese Carbon frame bat with a twin-tube frame, which gives it excellent feedback and playability, at an excellent price point. Due to the precision frame it has a...

€250,00 Meer info
Adidas Essex Carbon Attack Gold LTD (Diamond) - 2021

Deze nieuwe Adidas Essex Carbon Attack in Zwart en Goud is een echt power racket met een uniek design in 100% glanzend carbon gecombineerd met een matte finish. Versnel uw slagen en voel uw stoot zonder aanraking of precisie te verliezen. Het racket heeft een gewicht van 360 gram. Het racket...

€159,95 Meer info

Nuttige oefeningen indien je 1 tegen 1 speelt

Recente aanbiedingen
MobileMobile

Wellicht ook interessant om te lezen..

9 november 2021
Drie leuke cadeautips voor padelspelers

Padel. Je hebt er ondertussen vast wel eens van gehoord of het ergens langs zien komen. Misschien dat je het ...

Lees verder >
2 november 2021
Is padel een Olympische sport? Waarom zagen we padel nog niet op de Olympische spelen?

Padel wint razendsnel aan populariteit. Het is momenteel zelfs één van de snelst groeiende sporten ter wereld. Steeds meer mensen ...

Lees verder >
22 oktober 2021
Hoe spreek je padel uit?

Padel is een van de snelst groeiende sporten ter wereld. Het is een van tennis afgeleide squashsport die in teams ...

Lees verder >
© 2021 Padelfans.nl

crossmenu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap