Kan je ook padellen met een tennisbal?

3 september 2021
Auteur: Tim

Veel mensen vragen zich af of een padelbal hetzelfde is als een tennisbal. Helaas is er geen eenvoudig antwoord. Om een lang verhaal kort te maken, voor tennis kun je het beste een tennisbal gebruiken. Voor padel is het beter om een specifieke padelbal te gebruiken.

De verschillen tussen padelballen en tennisballen

Maar wat zijn nu precies de verschillen tussen de twee? Laten we eerst tennisballen nemen. Ze zijn allemaal verschillend als je ze vergelijkt, dus het is moeilijk om bij te houden welke bal in officiële toernooien wordt gebruikt. De Internationale Tennisfederatie schrijft voor dat een tennisbal een diameter van 6,541-6,858 cm moet hebben en een gewicht van 56-59,4 gram.

Padelballen hebben een doorsnede van 6,35-6,77 cm, wegen tussen 56 en 59,4 gram en stuiteren 135-145 cm wanneer ze van 2,54 m hoogte op een hard oppervlak vallen met een interne druk van tussen de 4,6 en 5,2 kg per vierkante inch.

Daarnaast zijn er ook tussen verschillende merken van padel- en tennisballen verschillen waar te nemen. Onderstaande filmpje geeft daar een zeer interessante kijk op!

Over het algemeen zijn tennisballen groter dan padelballen omdat ze gemaakt zijn voor het tennisspel (tennis wordt gespeeld in een open ruimte) terwijl padel gespeeld wordt in een gesloten ruimte zoals squash of racketball waar de spelers altijd dicht bij elkaar zijn. Padelspelers moeten de bal nauwkeurig kunnen raken, dus het gebruik van een grotere bal met minder stuit is geen optie.

Conclusie: je koopt best echte padelballen

Kortom: Ook al heb je in de garage nog een hoop tennisballen liggen, indien je wilt gaan padellen kan je je toch best specifiek padelballen aanschaffen! Padel is toch niet helemaal hetzelfde met een tennisbal en het zal je spelplezier alleen maar ten goede komen door met goede padelballen te spelen.

#1 Beoordeeld
Tretorn Serie + PADEL ballen 2*3

Tretorn Serie + Control geeft meer controle dan alle andere padelballen op de markt. Deze bal is gemaakt met een uniek Tri-Tec systeem om de druk van de bal te behouden. De bal is opgebouwd uit 3 lagen waardoor voor 86% beter dan normaal rubber de druk wordt behouden. Daarnaast is de buitenkant...

€15,95 Meer info
Head Padelballen - geel

Specificaties: Inhoud: 3 padelballenType: GasgevuldBaansoort: Padelbanen

€0,00 Meer info
Babolat padelballen Tour (3pcs)

Een lekker, hoog opstuitende, snelle padelbal. Gemaakt van het sterkste vilt voor extra duurzaamheid en veel grip voor spin slagen.Officiële wedstrijdbal van veel nationale competities.

€11,49 Meer info
Recente aanbiedingen
MobileMobile

Wellicht ook interessant om te lezen..

9 november 2021
Drie leuke cadeautips voor padelspelers

Padel. Je hebt er ondertussen vast wel eens van gehoord of het ergens langs zien komen. Misschien dat je het ...

Lees verder >
2 november 2021
Is padel een Olympische sport? Waarom zagen we padel nog niet op de Olympische spelen?

Padel wint razendsnel aan populariteit. Het is momenteel zelfs één van de snelst groeiende sporten ter wereld. Steeds meer mensen ...

Lees verder >
22 oktober 2021
Hoe spreek je padel uit?

Padel is een van de snelst groeiende sporten ter wereld. Het is een van tennis afgeleide squashsport die in teams ...

Lees verder >
© 2021 Padelfans.nl

crossmenu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap