Kan je ook padellen met een tennisbal?

3 september 2021
Auteur: Tim

Veel mensen vragen zich af of een padelbal hetzelfde is als een tennisbal. Helaas is er geen eenvoudig antwoord. Om een lang verhaal kort te maken, voor tennis kun je het beste een tennisbal gebruiken. Voor padel is het beter om een specifieke padelbal te gebruiken.

De verschillen tussen padelballen en tennisballen

Maar wat zijn nu precies de verschillen tussen de twee? Laten we eerst tennisballen nemen. Ze zijn allemaal verschillend als je ze vergelijkt, dus het is moeilijk om bij te houden welke bal in officiële toernooien wordt gebruikt. De Internationale Tennisfederatie schrijft voor dat een tennisbal een diameter van 6,541-6,858 cm moet hebben en een gewicht van 56-59,4 gram.

Padelballen hebben een doorsnede van 6,35-6,77 cm, wegen tussen 56 en 59,4 gram en stuiteren 135-145 cm wanneer ze van 2,54 m hoogte op een hard oppervlak vallen met een interne druk van tussen de 4,6 en 5,2 kg per vierkante inch.

Daarnaast zijn er ook tussen verschillende merken van padel- en tennisballen verschillen waar te nemen. Onderstaande filmpje geeft daar een zeer interessante kijk op!

Over het algemeen zijn tennisballen groter dan padelballen omdat ze gemaakt zijn voor het tennisspel (tennis wordt gespeeld in een open ruimte) terwijl padel gespeeld wordt in een gesloten ruimte zoals squash of racketball waar de spelers altijd dicht bij elkaar zijn. Padelspelers moeten de bal nauwkeurig kunnen raken, dus het gebruik van een grotere bal met minder stuit is geen optie.

Conclusie: je koopt best echte padelballen

Kortom: Ook al heb je in de garage nog een hoop tennisballen liggen, indien je wilt gaan padellen kan je je toch best specifiek padelballen aanschaffen! Padel is toch niet helemaal hetzelfde met een tennisbal en het zal je spelplezier alleen maar ten goede komen door met goede padelballen te spelen.

#1 Beoordeeld
Head Padel Pro doos 24 blikken 72 ballen padelballen

Deze Head Padel Pro is 1 van de meest bekende padelballen in het professionele World Padel Tour circuit. De gasgevulde padelbal geeft veel controle en heeft een hoge duurzaamheid. Deze padelballen zijn geschikt voor alle ondergronden. In deze doos zitten 24 blikken van 3 ballen. (72 ballen in...

€139,95 Meer info
Head Padel Pro padelballen padel - World Padel Tour padel ballen - 2 blikken van 3 ballen

Dé nummer 1 bal in Padel. Veel gebruikte bal binnen de padelwereld. Maximale controle en precisie. Bal gaat ook nog eens bizar lang mee. Voor alle ondergronden.The Head Padel Pro is undoubtedly the most well-known ball in the professional World Padel Tour circuit. It’s also a model selected by...

€20,00 Meer info
Babolat Court X3 - padel ballen - Padel - 3 Ballen - Geel

De comfortabele en zeer duurzame Court -Padel-bal is de offici�le APT-bal. Goedgekeurd door de Internationale Padelfederatie.

€14,00 Meer info
Recente aanbiedingen
MobileMobile

Wellicht ook interessant om te lezen..

6 april 2023
Padel 1 tegen 1 spelen: hoe doe je dat?

Ben je klaar om jezelf uit te dagen en een-op-een te spelen in padel? Als je al bekend bent met ...

Lees verder >
17 maart 2023
Beste roze padelrackets: welke zijn een must-have voor vrouwelijke spelers?

Ben jij als vrouwelijke padelliefhebber op zoek naar een nieuwe padelracket? En ben je ook nog eens fan van de ...

Lees verder >
27 december 2022
Padel en voeding: wat moet je eten voor en na een padelwedstrijd?

Padel is een intensief en uitdagend spel dat veel van je lichaam vraagt. Het is daarom belangrijk om goed te ...

Lees verder >
© 2022 Padelfans.nl

crossmenu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap