Kan je ook padellen met een tennisbal?

3 september 2021
Auteur: Tim

Veel mensen vragen zich af of een padelbal hetzelfde is als een tennisbal. Helaas is er geen eenvoudig antwoord. Om een lang verhaal kort te maken, voor tennis kun je het beste een tennisbal gebruiken. Voor padel is het beter om een specifieke padelbal te gebruiken.

De verschillen tussen padelballen en tennisballen

Maar wat zijn nu precies de verschillen tussen de twee? Laten we eerst tennisballen nemen. Ze zijn allemaal verschillend als je ze vergelijkt, dus het is moeilijk om bij te houden welke bal in officiële toernooien wordt gebruikt. De Internationale Tennisfederatie schrijft voor dat een tennisbal een diameter van 6,541-6,858 cm moet hebben en een gewicht van 56-59,4 gram.

Padelballen hebben een doorsnede van 6,35-6,77 cm, wegen tussen 56 en 59,4 gram en stuiteren 135-145 cm wanneer ze van 2,54 m hoogte op een hard oppervlak vallen met een interne druk van tussen de 4,6 en 5,2 kg per vierkante inch.

Daarnaast zijn er ook tussen verschillende merken van padel- en tennisballen verschillen waar te nemen. Onderstaande filmpje geeft daar een zeer interessante kijk op!

Over het algemeen zijn tennisballen groter dan padelballen omdat ze gemaakt zijn voor het tennisspel (tennis wordt gespeeld in een open ruimte) terwijl padel gespeeld wordt in een gesloten ruimte zoals squash of racketball waar de spelers altijd dicht bij elkaar zijn. Padelspelers moeten de bal nauwkeurig kunnen raken, dus het gebruik van een grotere bal met minder stuit is geen optie.

Conclusie: je koopt best echte padelballen

Kortom: Ook al heb je in de garage nog een hoop tennisballen liggen, indien je wilt gaan padellen kan je je toch best specifiek padelballen aanschaffen! Padel is toch niet helemaal hetzelfde met een tennisbal en het zal je spelplezier alleen maar ten goede komen door met goede padelballen te spelen.

#1 Beoordeeld
Head Padel Pro padelballen padel - World Padel Tour padel ballen - 2 blikken van 3 ballen

Dé nummer 1 bal in Padel. Veel gebruikte bal binnen de padelwereld. Maximale controle en precisie. Bal gaat ook nog eens bizar lang mee. Voor alle ondergronden.The Head Padel Pro is undoubtedly the most well-known ball in the professional World Padel Tour circuit. It’s also a model selected by...

€19,95 Meer info
Head Padel Pro S padelballen - Officiële World Padel Tour padel ballen - 1 Blik met 3 padel ballen

Blijf in vorm en ontdek de laatste nieuwtjes in de sector om met de beste garanties te kunnen sporten! Koop Padel Ballen Head Pro S (3 uds) voor de beste prijs en genieten van een gezond leven!Inclusief: 3 ballen

€14,90 Meer info
Babolat Court X3 - padel ballen - Blik ballen - 3 Ballen

De comfortabele en zeer duurzame Court -Padel-bal is de officiële APT-bal.Goedgekeurd door de Internationale Padelfederatie. 24 tubes van 3 padelballen.

€9,95 Meer info
Recente aanbiedingen
MobileMobile

Wellicht ook interessant om te lezen..

29 juli 2022
Review: Black Crown Piton 2.0 padelracket

Black Crown is een van de beste padelmerken, en zijn nieuwste release, de Piton 2.0, zal zeker een favoriet worden ...

Lees verder >
27 juli 2022
Beste padelrackets voor controle en precisie

Speel je op hoog niveau padel? Ben je een ervaren speler? Of ben je een fanatieke hobbyist die niets liever ...

Lees verder >
26 juli 2022
Review: CAMEWIN padelracket

Als je op zoek bent naar een padelracket dat prettig ligt in je hand, is deze CAMEWIN wellicht iets voor ...

Lees verder >
© 2022 Padelfans.nl

crossmenu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap