Drie leuke cadeautips voor padelspelers

9 november 2021
Auteur: Tim

Padel. Je hebt er ondertussen vast wel eens van gehoord of het ergens langs zien komen. Misschien dat je het zelfs al eens zelf hebt gespeeld. Als een soort mix van tennis en squash heeft de sport de afgelopen jaren ook in Nederland in een razendsnel tempo aan populariteit gewonnen.

Het van oorsprong Mexicaanse padel heeft in ons land ondertussen al honderden banen voor de tienduizenden enthousiaste Nederlandse spelers en fans. Op deze manier is samen met de sport zelf ook het aanbod padelspullen en accessoires in korte tijd enorm gegroeid.

Dat is goed nieuws voor de spelers en ook voor jou, zelfs als je zelf geen padel speelt. Met de feestdagen in aantocht kan dit aanbod namelijk een perfecte bron van inspiratie zijn wat betreft leuke cadeautjes voor padelfans in je leven. Het leek ons daarom wel leuk én nuttig om enkele leuke cadeautips voor padelspelers in je vriendenkring op een rijtje te zetten.

Een handige padeltas

Wanneer een padelspeler qua niveau van beginner naar iets meer gevorderd gaat, is een grotere, meer uitgebreide padeltas vaak één van de eerste spullen die wordt aangeschaft. In plaats van het racket, al dan niet met standaardcover, constant apart mee te moeten dragen, zorgt een padeltas ervoor dat het racket samen met andere benodigdheden als de ballen en waterflesjes in één speciaal daarvoor gemaakte tas kan worden vervoerd.

Je kan daarbij kiezen tussen verschillende soorten tassen, waaronder schoudertassen en handtassen van verschillende merken en in verschillende formaten, terwijl ook rugzakken een populair item naast de padelbaan zijn. Dergelijke padeltassen zorgen voor een passende bescherming en easy draagbaarheid van je spullen. Je kan zelfs kiezen voor padeltassen met ruimte voor meer dan één racket.

Een goede (over)grip

Één van de belangrijkste aspecten van padelrackets is de grip. Met de grip wordt gerefereerd aan de manier waarop een racket vast wordt gehouden door de speler, maar tegelijkertijd ook aan de tape die om het handvat van het racket wordt gebonden.

Dat is nog niet alles, want bij padel kan er strikt genomen gesproken worden over twee soorten grip, namelijk de standaard grip en de zogenaamde overgrip. De standaard grip is vrij dik en gaat direct om het blote handvat van het racket heen, en zorgt ervoor dat het prettiger in de hand ligt. Met overgrip, dat vaak dunner en flexibeler is als tape, kan de speler de dikte en de "feeling" van het racket in zijn of haar hand precies afstemmen op wat hem of haar het beste ligt.

In andere woorden, een goede grip kan een enorm verschil maken, zowel qua spelplezier als succes op het veld. Daarom kan een grip of een set grips van een topmerk als ShockOut of Adidas een leuk, handig én betaalbaar cadeautje zijn voor de enthousiaste padelspeler.

Padelballen voor allen

Een onmisbaar element bij iedere padelwedstrijd is de bal. Als je weet dat je vriend of vriendin de laatste tijd veel meer padel is gaan spelen, maar je tegelijkertijd niet helemaal zeker bent van zijn of haar niveau, dan is een set nieuwe padelballen een leuk cadeau. Die zijn eigenlijk altijd wel welkom, want de ballen worden vaak intensief gebruikt of zelfs kwijtgeraakt tijdens het spelen.

Het leuke aan padelballen als cadeautje is dat je ook heel wat keuzemogelijkheden hebt, zowel qua merk als qua uitvoering. Internationale merken als Head, Adidas, en Bullpadel maken, bijvoorbeeld, allemaal betaalbare kwaliteitsballen die ook door professionals gebruikt worden. Ze worden over het algemeen verkocht in blikken van drie en er bestaan vaak ook sets van twee of meer blikken. Perfect dus, voor de echte padelfan in je leven!

Recente aanbiedingen
MobileMobile

Wellicht ook interessant om te lezen..

6 april 2023
Padel 1 tegen 1 spelen: hoe doe je dat?

Ben je klaar om jezelf uit te dagen en een-op-een te spelen in padel? Als je al bekend bent met ...

Lees verder >
17 maart 2023
Beste roze padelrackets: welke zijn een must-have voor vrouwelijke spelers?

Ben jij als vrouwelijke padelliefhebber op zoek naar een nieuwe padelracket? En ben je ook nog eens fan van de ...

Lees verder >
27 december 2022
Padel en voeding: wat moet je eten voor en na een padelwedstrijd?

Padel is een intensief en uitdagend spel dat veel van je lichaam vraagt. Het is daarom belangrijk om goed te ...

Lees verder >
© 2022 Padelfans.nl

crossmenu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap