10 tips & tricks voor beginnende padelspelers om je spel te verbeteren

7 maart 2022
Auteur: Tim

Dat padel de afgelopen tijd ontzettend aan populariteit heeft gewonnen, dat is natuurlijk voor velen geen verrassing meer. Doordat je het in duo’s speelt, is het niet alleen ontzettend leuk om te doen, maar ook nog eens erg intensief. Wanneer je net begint, kan het spelen van padel soms nog wel eens lastig zijn.

Je moet vaak even doorhebben hoe het werkt en voor je het weet kun je een aardig balletje slaan. Toch zijn er een aantal zaken, die wanneer jij deze toepast, het spelen een stuk makkelijker en tevens ook leuker maakt. Speciaal daarom, hebben we maar liefst 10 tips & tricks voor je op een rijtje gezet, die van jou een echte padel speler maken!

1. Het juiste racket

Niets is natuurlijk zo belangrijk als het juiste racket. Dit is namelijk het instrument waarmee jij uiteindelijk alles zal moeten doen. Door direct te kiezen voor een juiste en bijpassende racket, zul je merken dat je niveau direct zienderogen vooruit gaat. Doordat een beginnersracket speciaal is bedoeld om te leren spelen, zal je merken dat het slaan een stuk soepeler gaat en ook de kans op fouten een stuk kleiner wordt.

Ondanks het feit dat het natuurlijk super fijn is om een racket van iemand te lenen, is het verstandig om, wanneer je het leuk vindt uiteraard zo snel mogelijk zelf een racket aan te schaffen.

2. Schoenen

Net als bij tennis, zijn de schoenen een essentieel onderdeel van je uiteindelijke niveau op de baan. Niet alleen is het belangrijk om padel schoenen te dragen omdat het je niveau ten goede komt, maar ook verkleint het de kans op blessures.

Uiteraard kun je prima beginnen met een paar sportschoenen, om te kijken of deze sport wel bij je past. Maar naarmate je het vaker doet, zal je merken dat het dragen van goed schoeisel een belangrijk onderdeel is voor het ontwikkelen van een goede speelstijl.

3. Kijken van video’s

Heb jij even niets te doen of moet je wachten, dan is dit het geschikte moment om eens even wat padel video’s te gaan bekijken (bijvoorbeeld op Youtube). Zo kun je namelijk verschillende tips en tricks zien, die jij vervolgens kunt proberen zelf toe te passen. Zo kun je eenvoudig en snel gratis allerlei verschillende zaken rondom padel opzoeken en bekijken en kom jij het eerstvolgende potje goed beslagen ten ijs.

4. Techniek

Dat techniek bij het tennissen als ontzettend belangrijk is, dat weten de meesten van ons waarschijnlijk wel. Maar wist jij, dat dit bij padel nog veel belangrijker is? Zo zijn er een aantal ‘basis’ slagen, waarvan als je die eenmaal onder de knie hebt kunt zeggen dat je een aardig potje kunt paddelen. Het is dus vooral als beginner een kwestie van oefening. Door het vooral in het begin simpel te houden, zal je al snel merken dat je steeds beter wordt.

5. Training

Wanneer je net begint, dan is het aan te raden enkele lessen te nemen. Je zult zien, dat je namelijk al na enkele lessen flink wat voordelen heeft ten opzichte van degene die dit niet hebben gedaan. Een padel trainer zal je namelijk wat handig tips geven en tricks leren, waardoor jij op een eenvoudige manier een goed balletje kunt slaan.

6. Warming-up

Warming up

Een veelgemaakte fout bij beginnende spelers, is dat ze direct de baan op gaan en beginnen te slaan. Toch is dit ontzettend gevaarlijk. Je spieren zijn nog koud en de kans op blessures is enorm. Zorg er dus voor, dat voordat je daadwerkelijk begint ervoor zorgt dat je lichaam warm is.

Dit kun je op verschillende manieren doen. Je kunt even rustig een paar rondjes om het veld lopen, maar ook zwaaien met je armen op de plek zorgt voor een goede opwarming. Vervolgens sla je nog even een paar minuten wat balletjes over en weer en de wedstrijd kan beginnen!

7. Drinken

Een gemiddeld potje padel, kan al snel twee uur duren. Gedurende deze sessie ben je intensief bezig en zul je dus ook het nodig vocht verdampen. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat je voldoende drinkt. Voldoende drinken draagt namelijk bij aan scherpte en focus, iets wat vooral bij een potje padel ontzettend belangrijk is.

8. Gebruik de wanden

Wanneer je net begint, is het wellicht ietwat onwennig om de wanden rondom het speelveld te gebruiken. Toch is het belangrijk dit wel te doen, daarvoor staan ze er immers ook. Door de wanden op de juiste manier te gebruiken, zul je zien dat de kans op succes ineens een stuk groter wordt. 

9. Blijf in beweging

Beginners hebben tijdens de eerste paar potje padel nog wel eens de neiging om op de plek te blijven staan. Juist omdat het gebruik van de wanden het spel zo dynamisch maakt, is blijven bewegen ontzettend belangrijk. Door op je voorvoet te blijven staan, ben je in staat een stuk sneller te reageren op een bepaalde actie van de tegenstander.

10. Blijven communiceren

Het grote voordeel aan padel, is dat je dit in duo’s speelt. Gebruik daarom dus ook je partner om te communiceren over wat jullie beide van plan zijn te doen. Vooral wanneer je net begint, is de kans dat je op elkaar ingespeeld bent relatief klein. Door dan te blijven praten, zal je merken dat je gaandeweg exact van elkaar weet wie op een bepaalde bal reageert.

Conclusie

Dat padel een ontzettend populaire sport is, dat is natuurlijk ook niet zo gek. Omdat het redelijk toegankelijk is, zien we dat er steeds meer mensen kiezen voor padel. Toch is het wel verstandig je enigszins te verdiepen in het aanschaffen van een goed racket, de juiste schoenen en ook te overwegen om een aantal lessen te nemen. Je zult namelijk zien, dat de combinatie van deze 3 facetten het spelletje een stuk leuker maken.

Het is immers natuurlijk niets aan, wanneer de bal na iedere actie in het net of op de grond ligt. Dus loop jij met de gedachten om te beginnen met padel, aarzel dan niet en trommel je vrienden op om eens te kijken wat jullie ervan vinden.

Recente aanbiedingen
MobileMobile

Wellicht ook interessant om te lezen..

6 april 2023
Padel 1 tegen 1 spelen: hoe doe je dat?

Ben je klaar om jezelf uit te dagen en een-op-een te spelen in padel? Als je al bekend bent met ...

Lees verder >
17 maart 2023
Beste roze padelrackets: welke zijn een must-have voor vrouwelijke spelers?

Ben jij als vrouwelijke padelliefhebber op zoek naar een nieuwe padelracket? En ben je ook nog eens fan van de ...

Lees verder >
27 december 2022
Padel en voeding: wat moet je eten voor en na een padelwedstrijd?

Padel is een intensief en uitdagend spel dat veel van je lichaam vraagt. Het is daarom belangrijk om goed te ...

Lees verder >
© 2022 Padelfans.nl

crossmenu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap