3 tips voor het spelen met de glaswand 

3 juni 2022
Auteur: Tim

Dat padel de laatste tijd steeds populairder wordt, dat valt niet te ontkennen. Waar deze sport ontzettend veel gelijkenissen heeft met tennis, is er één essentieel verschil, de glazen wanden. Waar je bij tennis klaar bent, wanneer de bal de lijn achter je is gepasseerd, heb je bij padel nog een extra kans. Je mag namelijk nog doorspelen, wanneer de bal via de glaswand terugkomt. Super handig, vind je niet?! Dus wil jij je tegenstanders te slim af zijn, dan hebben wij een aantal tips voor je, die je niet alleen helpen beter te kunnen verdedigen, maar je ook helpen met een aanvallende bal. Dus wil jij een succesvolle padel speler worden, dan is dit je kans!

1. Zie de wanden niet als vijand

Vooral wanneer je gewend bent om te tennissen, zal je de wanden die de padelbaan omringen in eerste instantie vaak als vervelend ervaren. Het zit namelijk helemaal in je systeem, dat de bal uit is wanneer deze de speler is gepasseerd. Toch biedt dit een extra kans om alsnog de bal terug te kunnen slaan en zo de rally voort te zetten. Wel is het een flinke uitdaging om ervoor te zorgen de bal op de juiste manier terug over het net te krijgen. De bal komt immers van achteren, wat vooral in het begin de nodige oefening behoeft. Zorg er dus voor dat je de wanden goed benut, want je zult zien naarmate je dit doet, het je spel en uiteindelijke resultaat ten goede komt.

2. Tegen de achterwand aanslaan

Wanneer je ervoor kiest de bal die door de tegenstander wordt geslagen tegen de achterwand te laten gaan, is het belangrijk dat je zelf de juiste positie inneemt. Zo kun je je namelijk goed voorbereiden op de ‘return’. Door je voeten naar één van de beide zijwanden te laten wijzen, sta je in de juiste positie om de bal goed te kunnen raken. Zorg ervoor dat je de bal op het juiste moment met voldoende kracht raakt, zodat deze opnieuw de wand achter je raakt en zo over het net naar de tegenstander wordt gespeeld.

3. Zijwand

In tegenstelling tot een bal tegen de achterwand, zal je bij een bal geslagen tegen één van de beide zijwanden een andere positie moeten innemen. Waar je bij een shot tegen de achterwand naar één van de beide zijwanden staat, geldt dit voor deze variant niet. Zorg ervoor dat je een ietwat meer open houding hebt, zodat je snel kunt reageren wanneer de bal toch besluit een andere kant op te gaan. Voor je positionering op de baan is het verstandig in het midden te gaan staan. Zo houd je goed het overzicht en kun je snel reageren.

Beide wanden

Voor de achter pro kun je meerdere wanden gebruiken. Zo kun je dusdanig slaan, dat de bal zowel de zij- als achterwand raakt. Op deze manier is de beweging een stuk minder voorspelbaar, waardoor jij met de juiste kracht je tegenstander keer op keer weet te verrassen.

Recente aanbiedingen
MobileMobile

Wellicht ook interessant om te lezen..

6 april 2023
Padel 1 tegen 1 spelen: hoe doe je dat?

Ben je klaar om jezelf uit te dagen en een-op-een te spelen in padel? Als je al bekend bent met ...

Lees verder >
17 maart 2023
Beste roze padelrackets: welke zijn een must-have voor vrouwelijke spelers?

Ben jij als vrouwelijke padelliefhebber op zoek naar een nieuwe padelracket? En ben je ook nog eens fan van de ...

Lees verder >
27 december 2022
Padel en voeding: wat moet je eten voor en na een padelwedstrijd?

Padel is een intensief en uitdagend spel dat veel van je lichaam vraagt. Het is daarom belangrijk om goed te ...

Lees verder >
© 2022 Padelfans.nl

crossmenu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap