Review: Adidas Elevation Tour padelracket

21 juni 2022
Auteur: Tim

Bij padel spelen gaat het erom dat je een racket hebt waarmee je soepel kan spelen. De sport wordt gespeeld met teams dus het is belangrijk dat je goed materiaal hebt. Wie padel wil gaan spelen doet er verstandig aan om een goed racket aan te schaffen.

Het  Adidas Elevation Tour padelracket is een racket waarmee jij in een korte tijd leert spelen als een pro. We keken naar dit racket en speelden er een aantal wedstrijden mee. Onze bevindingen delen we hier met je.

Adidas Elevation Tour padelracket

Adidas Elevation Tour padelracket

Eigenschappen:
Beschikbaar in zwart/wit
Geschikt voor beginners en gevorderden
Bladvorm: Rond
Richtprijs: €119,99
Bekijk de Adidas Elevation Tour

Het materiaal van het Adidas Elevation tour padelracket

Het gaat hier om een racket wat van uiterst licht materiaal is gemaakt. Daardoor kan je het gemakkelijk hanteren terwijl opwaartse slagen niet teveel inspanning kosten. Het racket is niet gemaakt van metaal maar van 100 procent vezelglas.

De kern is gemaakt van een extra zachte EVA soft performance wat ervoor zorgt dat je een racket van hoogwaardig materiaal krijgt wat soepel in de hand ligt. Door het materiaal zal het racket  niet snel gaan beschadigen en behoren scheuren en vervormingen in het materiaal tot het verleden.

Ongeacht de kracht van jouw slag zal dit racket altijd goed blijven functioneren.

Speelgemak van dit racket

Het gaat hier om een racket wat heel gemakkelijk te bespelen is. Daarbij speelt het geen rol of je een beginner of een gevorderde speler bent. Je zult weinig problemen ondervinden wanneer je van een ander racket overstapt op dit racket.

In het hart van dit racket bevindt zich een carbonversteviging waardoor je met kracht en balans kan spelen. Het racket is licht en heeft een polsbandje zodat je het niet snel bij een slag zal verliezen.

Voor welke leeftijd

Het Adidas Elevation Tour Padelracket  is gemaakt volgens de standaard maten. Door het lichte materiaal is het geschikt voor volwassenen met veel spierkracht, maar ook voor kinderen met wat minder spierkracht.

Het racket heeft de certificering dat het voor een volwassene is. Grotere kinderen kunnen hier echter ook al goed mee uit de voeten.

Het materiaal en de invloed op je slagen

Het  bovenmateriaal is achthoekig. Dat heeft tot gevolg dat je aan jouw slagen meer spin kan geven. Zelfs wanneer je nog niet zo lang bezig bent kan je een goed effect aan je slag meegeven wat in jouw voordeel is wanneer je competitie gaat spelen.

Het racket heeft een lineair gatenpatroon erin zitten. Dit draagt bij aan de duurzaamheid van het racket. Je zal dus een behoorlijk lange tijd profijt hebben van dit kwalitatief hoogstaande racket.

Beschikbaar bij deze verkopers

Meenemen naar een wedstrijd

Dit racket meenemen naar een wedstrijd doe je gemakkelijk zonder dat er een kans is dat het racket vervormt. Er zit een hoes bij geleverd waardoor het racket niet kan beschadigen tijdens het vervoer.

Het Adidas Elevation Tour padelracket is een zeer licht racket met zijn 0,3 kilogram. Daarmee is het een racket dat een licht gewicht combineert met kwaliteit.

Voor- en nadelen

Licht materiaal
Racket vervormt niet bij harde slagen
Goed spineffect aan de bal
Minder geschikt voor kleinere kinderen
Recente aanbiedingen
MobileMobile

Wellicht ook interessant om te lezen..

21 juni 2022
Wat zijn de beste padelrackets onder 100 euro?

Wanneer je net gaat beginnen met padel schaf je doorgaans niet gelijk het duurste racket aan. Je koopt een racket ...

Lees verder >
14 juni 2022
WPT: wat is de World Padel Tour?

Net als bij iedere sport, is er ook bij het padel een groot toernooi. Waar er bij de meeste populaire ...

Lees verder >
© 2022 Padelfans.nl

crossmenu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap