Hoe spreek je padel uit?

22 oktober 2021
Auteur: Tim

Padel is een van de snelst groeiende sporten ter wereld. Het is een van tennis afgeleide squashsport die in teams op een afgesloten baan wordt gespeeld. Ter vergelijking: een padelbaan is een derde van een tennisbaan in lengte en wordt omringd door glazen wanden met metalen rails.

Spelers mogen bij padel de muren gebruiken om de bal terug te slaan, waardoor tactiek en vaardigheid belangrijker zijn dan spierkracht. Dit leidt tot langere rally's, wat het spel meer pit geeft.

Padel is een bijzonder populaire sport in Latijns-Amerika, vooral in Argentinië. Het spel combineert aspecten van tennis en squash. Het werd uitgevonden in de jaren '60 door Enrique Corcuera, een Mexicaanse zakenman. Hij zag het spel als iets dat op tennis leek, maar dan met twee spelers aan elke kant. Padel werd ontworpen om buiten te worden gespeeld op een padelveld.

Hoe spreek je padel uit?

Hoe spreek je padel uit?

Ongetwijfeld heb je intussen al eens van deze sport gehoord, maar weet je ook hoe je hem uitspreekt? Het leek ons eerst vanzelfsprekend, maar toch is "Hoe spreek je padel uit" een veel voorkomende vraag die mensen stellen. Er bestaat dan ook niet echt een eenduidig antwoord.

De uitspraak van het woord padel is sterk afhankelijk van de regio waar je je bevindt. Wanneer je het woord "Padel" in Engelse letters schrijft, zouden veel mensen zeggen dat het wordt uitgesproken als Pad-el of Paddl. Op die eerste manier spreken we het dus ook in onze contreien uit, in twee lettergrepen met de klemtoon op de eerste.

In Latijns-Amerika echter - waar de sport oorspronkelijk vandaan komt - spreekt men het uit als Paadl.

Op zoek naar een nieuw padelracket?

Vergeet dan zeker niet even mijn persoonlijke favorieten te bekijken. Met één van deze heb je sowieso een goed racket in huis. Veel padelplezier!

Recente aanbiedingen
MobileMobile

Wellicht ook interessant om te lezen..

27 december 2022
Padel en voeding: wat moet je eten voor en na een padelwedstrijd?

Padel is een intensief en uitdagend spel dat veel van je lichaam vraagt. Het is daarom belangrijk om goed te ...

Lees verder >
29 juli 2022
Review: Black Crown Piton 2.0 padelracket

Black Crown is een van de beste padelmerken, en zijn nieuwste release, de Piton 2.0, zal zeker een favoriet worden ...

Lees verder >
27 juli 2022
Beste padelrackets voor controle en precisie

Speel je op hoog niveau padel? Ben je een ervaren speler? Of ben je een fanatieke hobbyist die niets liever ...

Lees verder >
© 2022 Padelfans.nl

crossmenu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap