Wat zijn de beste padelrackets onder 100 euro?

21 juni 2022
Auteur: Tim

Wanneer je net gaat beginnen met padel schaf je doorgaans niet gelijk het duurste racket aan. Je koopt een racket voor een aantrekkelijke prijs dat geschikt is voor beginnende spelers en daarmee krijg je gaandeweg de fijne kneepjes van het spel onder de knie.

Een padel racket koop je om te starten best in een prijsklasse onder 100 euro, maar er zijn een aantal zaken waar je op moet letten. We hebben een aantal van die eisen op een rijtje gezet. Zo weet je zeker dat je een goede start maakt met deze leuke en gezellige sport. Alles begint tenslotte bij goed materiaal.

De 10 beste padelrackets onder 100 euro

Raku

Verlang jij om je tegenstander alle kanten op te sturen? Met de Eagle Raku® Padel racket kan je dit makkelijk waar maken! 
Doordat de racket hoofdzakelijk gemaakt is van Carbon/Fiber Glass, is de profilering smaller en liggen ze zeer comfortabel in de hand. De racket is hierdoor zeer wendbaar en...

€79,95
Meer info
Bullpadel

Als je speelniveau veelzijdig is en je wil dat 2022 het jaar wordt waarin je aan de macht komt, denk er dan niet meer over na en neem dit ongelooflijke Powerracket die Bullpadel meebrengt, de K2 Power 2022. Het heeft een diamantvorm en is gemaakt van glasvezel om maximale flexibiliteit te bieden...

€69,95
Meer info
adidas

ADIDAS MATCH LTD GREEN 2021Zet je eerste stappen op het veld met dit adidas Match LTd padelracket, ontworpen voor spelers die beginnen met padel, maar het is ook geweldig voor spelers met een gemiddeld niveau.Gebouwd in diamantvorm en een medium balans die zorgt voor extra kracht zonder in te...

€66,95
Meer info
Head

Geïnteresseerd in Padel tennis en wil je het een kans geven? Dan is dit het racket voor jou! Het frame met Innegra technologie zorgt voor meer kracht en minder vibraties. Deze versie heeft het zelfde uiterlijk als de door de #1 van de wereld Sanyo Gutiérrez gebruikte racket. En als dat niet...

€64,00
Meer info
Head

Het Head Evo Delta padel racket voorziet u van comfort bij het slaan door het Soft Foam met ultrasnel geheugen. Dit Head padel racket is uitgerust met Innegra-technologie voor zowel schokabsorptie als stabiliteit.

€59,00
Meer info
Head

De nieuwe Head Xenon met een kern van EVA Soft rubber is comfortabel en krachtig. Het is uitgerust met een brede sweetspot. Het frame is gemaakt van carbon en is versterkt met Innegra-technologie voor meer kracht en minder trillingen. Bladformaat: TeardropMateriaal Blad: CarbonMateriaal Frame:...

€58,00
Meer info
Head

Belangrijkste kenmerken: Gemaakt voor: Ervaren padel spelers; Bladvorm: Oversized druppel; Balans: Laag; Gewicht: 360 gram.De Head Flash is een racket wat zeer geschikt is voor een ervaren padel spelers. Het racketblad heeft een zogeheten druppelvorm. Dit betekent dat de sweetspot iets verschoven...

€55,00
Meer info
NoPeak

Het no peak Padel racket inclusief tas en ballen nu exclusief beschikbaar. Dit top racket is voorzien van alle gemakken. Met dit Padel racket steel jij de show tussen al jouw vrienden. Padel is de nieuwe rage van dit moment. De combinatie tussen squash en tennis is uniek. Bij ons bent u aan het...

€59,95
Meer info
adidas

Beginnen is altijd gemakkelijker met een racket als de DRIVE 3.2. Het is ontworpen om je het gevoel te geven dat je het spel al lang speelt, zelfs als je nieuw bent. STRUCTURELE VERSTERKING Onze rackets zijn gebouwd om lang mee te gaan. De STRUCTURAL REINFORCEMENT-technologie bevat versterkingen...

€74,80
Meer info
Head

De HEAD Evo Speed 2023 is het instapmodel van de Speed series en is ontworpen voor de beginnende en recreatieve padelspeler. Dit padel racket heeft een oversize traanvorm en is daardoor zeer all-round met een mooie balans tussen power en controle.

€63,00
Meer info

Het materiaal van het racket is leidend bij een keuze

Padel rackets kunnen van meerdere soorten materiaal zijn gemaakt. Je doet er verstandig aan om een racket te kopen wat niet van aluminium is gemaakt. Een goedkoop racket van de Action of Aldi sla je gemakkelijk krom wanneer je een keer echt fanatiek gaat sporten.

Dat is zonde van je geld want een nieuw racket kopen is vaak duurder dan in één keer een goed racket kopen. De beste rackets die je koopt zijn gemaakt van glas fiber, carbon of een combinatie van deze materialen. Ook onder de 100 euro kan je een padel racket kopen wat van één van deze materialen is gemaakt. Op die manier koop je een racket dat je niet krom kan slaan en waar je bijzonder lang mee doet.

Het gewicht is leidend

Een padel racket hoort een gewicht tussen 360 en 375 gram te hebben. Een racket wat zwaarder is dan dit gewicht uit de categorie onder 100 euro zal niet prettig spelen. Een racket wat nog lichter is, is vaak ook geen goede optie. Het handigste is dus dat je een racket koopt wat dit gewicht ook daadwerkelijk heeft. De rackets uit onze beste 3 hebben een gewicht wat in deze categorie valt.

Een duurzaam racket

Je speelt het duurzaamst wanneer je speelt met een racket wat flink wat jaren mee zal gaan. Een duurzaam racket is een racket dat van een stevig materiaal is gemaakt. Een racket dat van fiber, carbon of een combinatie is gemaakt gaat jarenlang mee. Dat is nog altijd de beste keuze. Wanneer je meer geavanceerd gaat spelen maak je op een bepaald moment vanzelf de overstap naar een pro racket.

Het slagdeel is bepalend

Het slagdeel van een padel racket is bepalend bij jouw keuze voor een bepaald model. Er zijn rackets met oversized slagdelen die zeer geschikt zijn voor beginnende spelers die nog wat moeite ondervinden met het terugslaan van de bal. Een slagdeel kan van meerdere materialen gemaakt zijn. De meeste padel rackets hebben een slaggedeelte van EVA-schuim waarmee je een goede grip hebt op de bal. De slag wordt erdoor versterkt.

Jouw niveau is bepalend

Een racket onder 100 euro wordt vooral gekocht door jeugdige spelers en beginnende spelers. Ook recreanten kopen deze rackets om padel mee te kunnen spelen. Meer gevorderde spelers zullen een racket uit een hogere prijsklasse kopen.

Beste padelrackets goedkoper dan 100 euro: onze 3 favorieten

Adidas Match 3.1 (Teardrop)

Adidas Match 3.1 (Teardrop)

Eigenschappen:
Kleur: zwart, oranje, blauw
Uiterst geschikt voor aanvallende spelers
Bladvorm: druppelvormig
Richtprijs: €69
Bekijk de Adidas Match 3.1

De meest recente editie van Adidas, speciaal ontworpen voor beginnende spelers en recreanten. Het frame van dit racket is gemaakt van fiberglas en het slagblad is gemaakt van gealuminiseerd fiberglas. Daardoor heb je meer grip op de bal en kan je de bal met een goede correctie hard slaan.

Het EVA-materiaal in het slaggedeelte zorgt ervoor dat de slagkracht wordt versterkt waardoor je zelfs met iets minder inspanning perfecte harde slagen kan maken. Dit racket is dan ook mede geschikt voor oudere jeugd. Op die manier is padel bal voor iedere leeftijdsgroep een interessante sport.

Het racket heeft een sweetspot in het midden liggen waardoor je de bal goed zal raken. De teardrop vorm van het slagdeel is heel traditioneel. Het rubber heeft een lage dichtheid wat voor een medium slagblad zorgt. In het racket zit Structural Reïnforcement verwerkt. Dat voorkomt dat je racket tijdens het spelen kan vervormen.

Duurzaam racket
Hoge slagkracht
Padelracket kan niet vervormen
Minder geschikt voor professionele spelers
CAMEWIN Padel Racket

Camewin 4015 Advanced padelracket

Eigenschappen:
Kleur: wit
Grote sweetspot
Bladvorm: Rond
Richtprijs: €99,99
Bekijk het Camewin padelracket


De Camewin 4015 Advanced komt met een gratis beschermhoes. Daardoor kan je het gemakkelijk meenemen zonder dat jouw racket zal beschadigen. Het materiaal van het frame is fiber. Daarmee is het een racket dat niet zal gaan vervormen tijdens het spelen.

Ook de kans dat je het racket krom slaat of dat het racket zal gaan verdraaien tijdens het spelen is gereduceerd. Het gaat om een racket met een groot rond slagdeel waardoor je een grote kans hebt dat je de bal goed slaat.

Een racket wat volgens de fabrikant is gemaakt voor beginners, jeugdigen en recreanten. Dit racket heeft een polsbandje waardoor je het niet zomaar kan laten vallen onder het spelen. Er zit een goede grip op het racket waardoor je het stevig in handen hebt. Daarnaast zullen trillingen van je racket verminderd worden doorgegeven waarmee de kans op blessures flink is verminderd.

De sweetspot van het racket is relatief groot, goed voor een mooie start van jouw sport carrière.

Gratis hoes
Groot slaggedeelte
Grote sweetspot
Niet geschikt voor competitiespelers
Tbrands® Eagle Series - Padel Racket

Tbrands® Eagle Series

Eigenschappen:
Kleur: zwart, oranje, groen
Geschikt voor competitieve spelers
Bladvorm: Diamantvormig
Richtprijs: €84,95
Bekijk de Tbrands® Eagle Series


Dit racket onder de 100 euro is door het materiaal wat er is gebruikt niet alleen bestemd voor beginners en recreanten, maar ook voor gevorderde spelers. Het frame is gemaakt van een combinatie van carbon en fiber. Daarmee is het een racket wat uitermate duurzaam is.

Verder is het met een gewicht tot 365 gram een zeer licht en goed speelbaar racket. Dit racket komt samen met een goede padel tas waardoor je het mee kan nemen zonder dat het onderweg beschadigd zal raken. Het racket heeft een vulling van EVA-foam wat ervoor zorgt dat jouw slagen versterkt worden onder het spelen.

Het frame is wat dunner waardoor het goed in de hand ligt. Daarnaast zal het niet gaan verdraaien onder het spelen en ook is er geen kans dat je het frame krom zult slaan tijdens het spelen. Het racket combineert goede eigenschappen en duurzaamheid met een fraai uiterlijk. Van alle rackets onder 100 euro is dit een van de mooiste. Je koopt het voor een prijs die onder 80 euro ligt.

Mooie meegeleverde hoes
Elegant design 
Duurzaam padelracket
Niet geschikt voor jongere spelers


Recente aanbiedingen
MobileMobile

Wellicht ook interessant om te lezen..

27 december 2022
Padel en voeding: wat moet je eten voor en na een padelwedstrijd?

Padel is een intensief en uitdagend spel dat veel van je lichaam vraagt. Het is daarom belangrijk om goed te ...

Lees verder >
29 juli 2022
Review: Black Crown Piton 2.0 padelracket

Black Crown is een van de beste padelmerken, en zijn nieuwste release, de Piton 2.0, zal zeker een favoriet worden ...

Lees verder >
27 juli 2022
Beste padelrackets voor controle en precisie

Speel je op hoog niveau padel? Ben je een ervaren speler? Of ben je een fanatieke hobbyist die niets liever ...

Lees verder >
© 2022 Padelfans.nl

crossmenu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap