Wat zijn de beste padelrackets onder 100 euro?

21 juni 2022
Auteur: Tim

Wanneer je net gaat beginnen met padel schaf je doorgaans niet gelijk het duurste racket aan. Je koopt een racket voor een aantrekkelijke prijs dat geschikt is voor beginnende spelers en daarmee krijg je gaandeweg de fijne kneepjes van het spel onder de knie.

Een padel racket koop je om te starten best in een prijsklasse onder 100 euro, maar er zijn een aantal zaken waar je op moet letten. We hebben een aantal van die eisen op een rijtje gezet. Zo weet je zeker dat je een goede start maakt met deze leuke en gezellige sport. Alles begint tenslotte bij goed materiaal.

De 10 beste padelrackets onder 100 euro

Raku

Verlang jij om je tegenstander alle kanten op te sturen? Met de Eagle Raku® Padel racket kan je dit makkelijk waar maken! 
Doordat de racket hoofdzakelijk gemaakt is van Carbon/Fiber Glass, is de profilering smaller en liggen ze zeer comfortabel in de hand. De racket is hierdoor zeer wendbaar en...

€84,95
Meer info
Raku

Verlang jij om je tegenstander alle kanten op te sturen? Met de Eagle Tbrands®️ Padel racket kan je dit makkelijk waar maken! 
Doordat de racket hoofdzakelijk gemaakt is van Carbon, is de profilering smaller en liggen ze zeer comfortabel in de hand. De racket is hierdoor zeer wendbaar en...

€80,95
Meer info
Head

The HEAD Flash is a suitable padel racket for beginners or intermediate level players who have a versatile playing style. The hybrid-shaped racket head with a balance in the middle allows you to play in multiple ways. It gives you the opportunity to control the game but also to occasionally...

€80,00
Meer info
Orbit Padel

Specs: Pakket: Racket komt met een hoesSpelers niveau: Beginner tot gemiddeldVorm blad: RondBalans: Midden Materiaal kern: ULTRA EVA (by ORBIT)Gewicht: 355 - 365 gr Check it out! De ORBIT JOTTEM is ons hipste racket en de eye-catcher op de baan. Met de iconische Amsterdamse kruizen en subtiele...

€74,95
Meer info
Powell

" Padel is de snelstgroeiende sport in Nederland. De combinatie van tennis en squash wordt steeds populairder doordat het zeer toegankelijk is voor beginnende spelers. Met de vertrouwde kwaliteit van een POWELL® padel racket kun jij dit nieuwe avontuur zelfverzekerd beginnen. Of je nou een...

€72,95
Meer info
Brimley® Sports

Op zoek naar het beste padelracket voor jouw padel avontuur? Dan is de Brimley PDX38 iets voor jou! Dit racket is een echte allemansvriend en geschikt voor zowel de beginnende als de iets meer gevorderde padelspeler. Enkele kenmerken van het racket: Het blad is vervaardigd uit 100% carbon,...

€69,95
Meer info
Powell

Padel is de snelstgroeiende sport in Nederland. De combinatie van tennis en squash wordt steeds populairder doordat het zeer toegankelijk is voor beginnende spelers. Met de vertrouwde kwaliteit van een POWELL® padel racket kun jij dit nieuwe avontuur zelfverzekerd beginnen. Of je nou een...

€62,95
Meer info
Reboze

Reboze is in Spanje al jaren een bekend merk in de padelwereld. Sinds 2021 heeft Reboze zijn intrede gedaan in Nederland en Belgie.Het unieke aan het racket van Reboze is dat het een technisch topracket is met een betaalbare prijs. Door de “extra rough surface” kan je veel meer spin aan de...

€58,46
Meer info
Head

Zeer comfortabel en handelbaar, dit is de Alpha LTD, standaard de zachtere versie. Gemaakt van Graphene 360-technologie in het frame en glasvezel op het gezicht, het gevoel en comfort zijn ongeëvenaard. Alsof dat nog niet genoeg is, is hij vervaardigd met de Smart Bridge en een gatenpatroon dat...

€82,65
Meer info
Dunlop

De Dunlop Rocket Tour Blauw is een eenvoudig te bespelen padel racket en ideaal voor beginners. Dit padel racket is voor spelers die op zoek zijn naar gemak en comfort. Dat is mogelijk gemaakt dankzij de grote, ronde bladvorm en de zeer flexibele materialen. De Dunlop Rocket Tour Blauw heeft een...

€48,95
Meer info

Het materiaal van het racket is leidend bij een keuze

Padel rackets kunnen van meerdere soorten materiaal zijn gemaakt. Je doet er verstandig aan om een racket te kopen wat niet van aluminium is gemaakt. Een goedkoop racket van de Action of Aldi sla je gemakkelijk krom wanneer je een keer echt fanatiek gaat sporten.

Dat is zonde van je geld want een nieuw racket kopen is vaak duurder dan in één keer een goed racket kopen. De beste rackets die je koopt zijn gemaakt van glas fiber, carbon of een combinatie van deze materialen. Ook onder de 100 euro kan je een padel racket kopen wat van één van deze materialen is gemaakt. Op die manier koop je een racket dat je niet krom kan slaan en waar je bijzonder lang mee doet.

Het gewicht is leidend

Een padel racket hoort een gewicht tussen 360 en 375 gram te hebben. Een racket wat zwaarder is dan dit gewicht uit de categorie onder 100 euro zal niet prettig spelen. Een racket wat nog lichter is, is vaak ook geen goede optie. Het handigste is dus dat je een racket koopt wat dit gewicht ook daadwerkelijk heeft. De rackets uit onze beste 3 hebben een gewicht wat in deze categorie valt.

Een duurzaam racket

Je speelt het duurzaamst wanneer je speelt met een racket wat flink wat jaren mee zal gaan. Een duurzaam racket is een racket dat van een stevig materiaal is gemaakt. Een racket dat van fiber, carbon of een combinatie is gemaakt gaat jarenlang mee. Dat is nog altijd de beste keuze. Wanneer je meer geavanceerd gaat spelen maak je op een bepaald moment vanzelf de overstap naar een pro racket.

Het slagdeel is bepalend

Het slagdeel van een padel racket is bepalend bij jouw keuze voor een bepaald model. Er zijn rackets met oversized slagdelen die zeer geschikt zijn voor beginnende spelers die nog wat moeite ondervinden met het terugslaan van de bal. Een slagdeel kan van meerdere materialen gemaakt zijn. De meeste padel rackets hebben een slaggedeelte van EVA-schuim waarmee je een goede grip hebt op de bal. De slag wordt erdoor versterkt.

Jouw niveau is bepalend

Een racket onder 100 euro wordt vooral gekocht door jeugdige spelers en beginnende spelers. Ook recreanten kopen deze rackets om padel mee te kunnen spelen. Meer gevorderde spelers zullen een racket uit een hogere prijsklasse kopen.

Beste padelrackets goedkoper dan 100 euro: onze 3 favorieten

Adidas Match 3.1 (Teardrop)

Adidas Match 3.1 (Teardrop)

Eigenschappen:
Kleur: zwart, oranje, blauw
Uiterst geschikt voor aanvallende spelers
Bladvorm: druppelvormig
Richtprijs: €69
Bekijk de Adidas Match 3.1

De meest recente editie van Adidas, speciaal ontworpen voor beginnende spelers en recreanten. Het frame van dit racket is gemaakt van fiberglas en het slagblad is gemaakt van gealuminiseerd fiberglas. Daardoor heb je meer grip op de bal en kan je de bal met een goede correctie hard slaan.

Het EVA-materiaal in het slaggedeelte zorgt ervoor dat de slagkracht wordt versterkt waardoor je zelfs met iets minder inspanning perfecte harde slagen kan maken. Dit racket is dan ook mede geschikt voor oudere jeugd. Op die manier is padel bal voor iedere leeftijdsgroep een interessante sport.

Het racket heeft een sweetspot in het midden liggen waardoor je de bal goed zal raken. De teardrop vorm van het slagdeel is heel traditioneel. Het rubber heeft een lage dichtheid wat voor een medium slagblad zorgt. In het racket zit Structural Reïnforcement verwerkt. Dat voorkomt dat je racket tijdens het spelen kan vervormen.

Duurzaam racket
Hoge slagkracht
Padelracket kan niet vervormen
Minder geschikt voor professionele spelers
CAMEWIN Padel Racket

Camewin 4015 Advanced padelracket

Eigenschappen:
Kleur: wit
Grote sweetspot
Bladvorm: Rond
Richtprijs: €99,99
Bekijk het Camewin padelracket


De Camewin 4015 Advanced komt met een gratis beschermhoes. Daardoor kan je het gemakkelijk meenemen zonder dat jouw racket zal beschadigen. Het materiaal van het frame is fiber. Daarmee is het een racket dat niet zal gaan vervormen tijdens het spelen.

Ook de kans dat je het racket krom slaat of dat het racket zal gaan verdraaien tijdens het spelen is gereduceerd. Het gaat om een racket met een groot rond slagdeel waardoor je een grote kans hebt dat je de bal goed slaat.

Een racket wat volgens de fabrikant is gemaakt voor beginners, jeugdigen en recreanten. Dit racket heeft een polsbandje waardoor je het niet zomaar kan laten vallen onder het spelen. Er zit een goede grip op het racket waardoor je het stevig in handen hebt. Daarnaast zullen trillingen van je racket verminderd worden doorgegeven waarmee de kans op blessures flink is verminderd.

De sweetspot van het racket is relatief groot, goed voor een mooie start van jouw sport carrière.

Gratis hoes
Groot slaggedeelte
Grote sweetspot
Niet geschikt voor competitiespelers
Tbrands® Eagle Series - Padel Racket

Tbrands® Eagle Series

Eigenschappen:
Kleur: zwart, oranje, groen
Geschikt voor competitieve spelers
Bladvorm: Diamantvormig
Richtprijs: €84,95
Bekijk de Tbrands® Eagle Series


Dit racket onder de 100 euro is door het materiaal wat er is gebruikt niet alleen bestemd voor beginners en recreanten, maar ook voor gevorderde spelers. Het frame is gemaakt van een combinatie van carbon en fiber. Daarmee is het een racket wat uitermate duurzaam is.

Verder is het met een gewicht tot 365 gram een zeer licht en goed speelbaar racket. Dit racket komt samen met een goede padel tas waardoor je het mee kan nemen zonder dat het onderweg beschadigd zal raken. Het racket heeft een vulling van EVA-foam wat ervoor zorgt dat jouw slagen versterkt worden onder het spelen.

Het frame is wat dunner waardoor het goed in de hand ligt. Daarnaast zal het niet gaan verdraaien onder het spelen en ook is er geen kans dat je het frame krom zult slaan tijdens het spelen. Het racket combineert goede eigenschappen en duurzaamheid met een fraai uiterlijk. Van alle rackets onder 100 euro is dit een van de mooiste. Je koopt het voor een prijs die onder 80 euro ligt.

Mooie meegeleverde hoes
Elegant design 
Duurzaam padelracket
Niet geschikt voor jongere spelers


Recente aanbiedingen
MobileMobile

Wellicht ook interessant om te lezen..

6 april 2023
Padel 1 tegen 1 spelen: hoe doe je dat?

Ben je klaar om jezelf uit te dagen en een-op-een te spelen in padel? Als je al bekend bent met ...

Lees verder >
17 maart 2023
Beste roze padelrackets: welke zijn een must-have voor vrouwelijke spelers?

Ben jij als vrouwelijke padelliefhebber op zoek naar een nieuwe padelracket? En ben je ook nog eens fan van de ...

Lees verder >
27 december 2022
Padel en voeding: wat moet je eten voor en na een padelwedstrijd?

Padel is een intensief en uitdagend spel dat veel van je lichaam vraagt. Het is daarom belangrijk om goed te ...

Lees verder >
© 2022 Padelfans.nl

crossmenu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap